Koliko si lijepa

• Začetnik teme Začetnik teme Guede
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
"Lijepe zene nikad ne sumnjaju u svoju inteligenciju, dok inteligente zene sumnjaju u svoju ljepotu"

I zbilja, odvise smo puta bio svjedok da se ljepota zenska mora traziti, i da ove sto na prvu prolaze kao nesto atraktivno, osim poziranja imaju malo sta drugo ponuditi.

Smjesno mi je kad vidim napucane djevojke kako koracaju sa grimasama kamenim ... bez ikakve trunke prirodnosti, neposrednosti i neceg rekao bih ljudskog. Kao da joj ta "sexi" uniforma uslovljava takav odbojni stav.

Verujem da su to bas mlade cure, kasnije sve nekako legne...ma koliko da si nesiguran u mladosti sto se izgleda tice, vremenom ta nesigurnost izgubi na znacaju jer sam izgled izgubi svoj znacaj...primecujem vec u svojoj generaciji za koju se jos uvek moze reci da je mlada.

A kada smo bile klinke ooooo da, zbog jedne nakrivo nasadjene dlake smo mislile da smo ruzne da ruznije ne mozemo biti...secam se kada sam se pojavila a la Merlinka blond plava kod drugarice, svi se dive, ja se samoj sebi divim ulazi njena mama i sa vrata zaprepasceno vice - crno dete sta napravi od sebe, dodaju u glas, sto bas je dobro, nije ti dobro uopste, vrati se u svoju boju...sto sam i uradila kada mi je godinu dana kasnije isto kazao momak! Kad si mlad lepse ti je da budes bilo ko drugi samo da nisi dosadan ti.

"Lijepe zene nikad ne sumnjaju u svoju inteligenciju, dok inteligente zene sumnjaju u svoju ljepotu"

I zbilja, odvise smo puta bio svjedok da se ljepota zenska mora traziti, i da ove sto na prvu prolaze kao nesto atraktivno, osim poziranja imaju malo sta drugo ponuditi.

Smjesno mi je kad vidim napucane djevojke kako koracaju sa grimasama kamenim ... bez ikakve trunke prirodnosti, neposrednosti i neceg rekao bih ljudskog. Kao da joj ta "sexi" uniforma uslovljava takav odbojni stav.
A sto inteligencija i lepota moraju nuzno biti posvadjane?
Jedno je lepa slika, na blic. I posle kraceg vremena razocarenje.
Samo inteligentna zena koja je i lepa moze zaista da zaseni.

Uvek je to bilo tako, pametni, normalni i kvalitetni ljudi uvek preispituju, sumnjaju u sebe, pitaju se da li su dovoljno dobri, dok glup čovek ne kapira da je glup i ne kapira zašto bi on razmišljao o tome.

I onda dok se pametan i fin momak pita da li će biti dovoljno rečit, duhovit, šta već, da smuva neku devojku, glupak će misliti da mu je tetovaža na ruci ultimativna privlačnost i misliće da može imati svaku, tako da će mu maznuti devojku i tako...

ajde vise u ku rac sa ovim temama svi znamo da su ***** za ******* i aj u *****

JBH jbt shas to reko? :D

A sto inteligencija i lepota moraju nuzno biti posvadjane?
Jedno je lepa slika, na blic. I posle kraceg vremena razocarenje.
Samo inteligentna zena koja je i lepa moze zaista da zaseni.

Nisu i ne moraju biti posvadjane ... ali cesto napucavanje i pretjerana posvecenost istom valjda ne ostavlja dovoljno vremena da se razvije ta druga strana :D

valjda misle da ce biti zanimljivije
to ti je savremeno drustvo gde su svi individualci
a ustvari sve na isti kalup
i sto kaze rambo amadeus ustvari si normalan ako iskaces iz sredine
Verovatno je tako,ali mi je uvek bilo znas ono fascinantno sto te osobe poseduju neograniceno samopouzdanje.Nose svoj ego ispred sebe i jednostavno ne mozes doci do osobe uopste.Da li je moguce da fizicki izgled moze coveku da da toliko samopouzdanje da se osoba uopste ne preispituje.Mislim to je bolidno.
P.S.koliko puta sam napisala OSOBE :lol:

Verovatno je tako,ali mi je uvek bilo znas ono fascinantno sto te osobe poseduju neograniceno samopouzdanje.Nose svoj ego ispred sebe i jednostavno ne mozes doci do osobe uopste.Da li je moguce da fizicki izgled moze coveku da da toliko samopouzdanje da se osoba uopste ne preispituje.Mislim to je bolidno.

pa ko nema u glavi ima medju nogama
sta meni vredi da se nataknem zategnem i ostalo a da npr radim kao prodavacica u butiku, za smesne pare, egom cepam oblake, nedostizna sam riba a ovamo i nemam sta da pruzim
msm ne vredjam niciji rad nego hocu da ti kazem da su OSOBE ono sto nose u sebi, tako se i prikazuju, cak i ako je to samo spoljasnjost

+1 :)

- - - - - - - - - -

Slažem se sa ovim. :)

Mada to i nije pravo samopouzdanje, potkrepljeno nečim... Zato se i ne preispituju, da to počnu da rade shvatili bi da su 0.

pa ko nema u glavi ima medju nogama
sta meni vredi da se nataknem zategnem i ostalo a da npr radim kao prodavacica u butiku, za smesne pare, egom cepam oblake, nedostizna sam riba a ovamo i nemam sta da pruzim
msm ne vredjam niciji rad nego hocu da ti kazem da su OSOBE ono sto nose u sebi, tako se i prikazuju, cak i ako je to samo spoljasnjost
E tako :ok: Sve receno kratko i jasno i cao nema vise .Ustvari ima..imam da dodam jedan primer koji je malo..paradoksalan valjda.Poznajem devojku jako dugo,prelepa je najmanje sto mogu da kazem.Pametna je dobra osoba,kvalitetna je u svakom pogledu ali...ali taj stav,taj ego,nedodirljiva sam fazon ju je kostao mnogo.Sto znaci da nije vise pitanje toliko ni lepote ni inteligencije vec sam stav te devojke.

- - - - - - - - - -

+1 :)

- - - - - - - - - -

Slažem se sa ovim. :)

Mada to i nije pravo samopouzdanje, potkrepljeno nečim... Zato se i ne preispituju, da to počnu da rade shvatili bi da su 0.
A vrlo moguce samo opet ponavljam se meni je totalna nebuloza da se samopouzdanje odnosno to nesto bilda pukim fizickim izgledom odnosno komplimentima.

Moze biti da je problem to sto se danas kada se kaze lepa zena uglavnom misli na one nase starlete, pevaljke, ili zene slicnog sklopa, sa istim ambicijama...
Ima bas lepih zena koje znam, koje se doduse mnogo drugacije nose od gore nabrojanih, i kod njih kao da suprotno pravilo vazi. Da im je lepota bas doprinela da pred sobom postavljaju vise standarde i da su po mnogim pitanjima dalje i dostizale.

Sreca je pa ogroman broj zena nije svjestan svoje ljepote i i moci koju posjeduje, stalno ima neke tripove i komplexe. Tako je valjda neophodno inace bi muskarci ugasili.

Društvo, okolina, predrasude nalažu da se od ženskog pola očekuje lepota.
Još dok su male, devojčice dobijaju pohvale u vidu rečenice : kako si lepa, kako si slatka.
Dečacima se govori : kako si jak, kako si hrabar.

Kad odrastu, tih pohvala je sve manje, pa se oba pola u tom smislu stalno preispituju i samoposmatraju.
Tek kad se muškarci i žene oslobode predrasuda o kvalitetima neophodnim za svoj pol, postaju samouvereni i manje podložni frustracijama jesu li ovo, jesu li ono, kako do ovog, kako do onog što sredina od njih očekuje.

Svi smo dovoljno lepi i dovoljno hrabri, jaki, da nas neko voli takve kakvi jesmo. Potrebno je samo da budemo dovoljno pametni da shvatimo ko nas voli baš takve kakvi jesmo.

Društvo, okolina, predrasude nalažu da se od ženskog pola očekuje lepota.
Još dok su male, devojčice dobijaju pohvale u vidu rečenice : kako si lepa, kako si slatka.
Dečacima se govori : kako si jak, kako si hrabar.

Kad odrastu, tih pohvala je sve manje, pa se oba pola u tom smislu stalno preispituju i samoposmatraju.
Tek kad se muškarci i žene oslobode predrasuda o kvalitetima neophodnim za svoj pol, postaju samouvereni i manje podložni frustracijama jesu li ovo, jesu li ono, kako do ovog, kako do onog što sredina od njih očekuje.

Svi smo dovoljno lepi i dovoljno hrabri, jaki, da nas neko voli takve kakvi jesmo. Potrebno je samo da budemo dovoljno pametni da shvatimo ko nas voli baš takve kakvi jesmo.

Sve je na mestu i skroz si u pravu da nas drustvo natera da vrednujemo odredjene kvalitete kod muskaraca i zena (zena = lepa, muskarac = jak, hrabar).
I sve je tacno da ne trebamo robovati tim predrasudama jer nismo savrseni, svi imamo slabosti, ljudska bica smo ipak, ali opet donekle drustvo, potencijalni partneri prvenstveno, ocekuju da imamo te karakteristike jer su i oni nauceni tako isto kao i mi da te karakteritike prepisuju, tj. traze u muskarcima ili zenama.

I stoji sve, razliciti ljudi, potrebe, zelje od partnera, vrece i zakrpe, ali opet mislim da uvek postoji da zena hoce musko - musko (definicija muskog i koje osobine treba da ima je individualna) i da muskarac zeli zensko - zensko. U oba slucaja mislim da mora postojati odredjena doza tih "muskih" i "zenskih" kvaliteta da bi privukli osobu suprotnog pola, jer tako kao ljudi funkcionisemo.

E sad, da li je potpuno moguce osloboditi se pradrasuda vezanih za pol ne znam, mislim da ipak tu malo sujeta radi svoje, i da koliko god mi ne robovali tim predrasudama, ipak nam egu prija kada nam neko kaze "kako danas lepo izgledas, sva cvetas / a svaka cast ljudino, tako se to radi muski".

Sve je na mestu i skroz si u pravu da nas drustvo natera da vrednujemo odredjene kvalitete kod muskaraca i zena (zena = lepa, muskarac = jak, hrabar).
I sve je tacno da ne trebamo robovati tim predrasudama jer nismo savrseni, svi imamo slabosti, ljudska bica smo ipak, ali opet donekle drustvo, potencijalni partneri prvenstveno, ocekuju da imamo te karakteristike jer su i oni nauceni tako isto kao i mi da te karakteritike prepisuju, tj. traze u muskarcima ili zenama.

I stoji sve, razliciti ljudi, potrebe, zelje od partnera, vrece i zakrpe, ali opet mislim da uvek postoji da zena hoce musko - musko (definicija muskog i koje osobine treba da ima je individualna) i da muskarac zeli zensko - zensko. U oba slucaja mislim da mora postojati odredjena doza tih "muskih" i "zenskih" kvaliteta da bi privukli osobu suprotnog pola, jer tako kao ljudi funkcionisemo.

E sad, da li je potpuno moguce osloboditi se pradrasuda vezanih za pol ne znam, mislim da ipak tu malo sujeta radi svoje, i da koliko god mi ne robovali tim predrasudama, ipak nam egu prija kada nam neko kaze "kako danas lepo izgledas, sva cvetas / a svaka cast ljudino, tako se to radi muski".

Greh je biti sujetan.
Ne zato što je tako rekao Bog, nego zato što možeš biti nesrećan ukoliko neko ne udovolji tvojoj sujeti.

Greh je sebe činiti nesrećnim.

Postoji toliko mnogo stvari koje su vazne kod zene... osim te ciste fizicke lepote.

Karakter, temperament, navike, prosvecenost, mudroti, vernost... itd.

Back