Koliko planirate buducnost svoje dece?

Збиља, ти им све испланираш (школе, студије, хобији, језици) а они испадну ленчуге и понављачи.

Retko koje dete je bas toliko ispod proseka...obicno ljudi spadaju u nekakav prosek...

Mozda je i do motivacije samog klinca...poznajem dosta roditelja koji dete uredno obavestavaju za sta se ima para, za sta nema, sta ono misli, druga deca trpe gladna, pricaju mu od malena neke matore price i ne shvataju da na taj nacin umesto skromnosti dete dobija osecaj granica za sve zivo...i sto se placa i sto se ne placa...

Retko koje dete je bas toliko ispod proseka...obicno ljudi spadaju u nekakav prosek...

Mozda je i do motivacije samog klinca...poznajem dosta roditelja koji dete uredno obavestavaju za sta se ima para, za sta nema, sta ono misli, druga deca trpe gladna, pricaju mu od malena neke matore price i ne shvataju da na taj nacin umesto skromnosti dete dobija osecaj granica za sve zivo...i sto se placa i sto se ne placa...

:ok:.

Malo, mnogo? Ili je sve stihija, u skladu sa ekonomskom borbom za prezivljavanje danas?

Jeee tema sa pitanjem:rotf:

vidim uglavnom se priča o starijoj deci i izboru fakuleteta i posledično budućeg zanimanja ili struke. ja ću recimo imati problem za 2 godine kad bude upisivao srednju školu. odličan je učenik, klikeraš, leže mu prirodne nauke. leži mu i lopta. ako sa 14 godina prođe selekciju, biće takoreći na raskrsnici. nekako danas izgleda da je nemoguće završiti dobru školu, uopšte završiti je redovno i baviti se profesionalno sportom. plus, nama bi odluka bavljenja sportom značila i selidbu.
iskreno, ja s enadam da će da ga drmne pubertet uskoro i da će devojčice pobediti karantin :lol:
i još da dodam. uopšte se ne nadam da će igrati za bajern ili slično :lol:, vrlo sam realna i pokušavam i njega tako da usmerim, ali da mu ne uskratim da se bavi sportom koji obožava i koji mu jako dobro ide

Poslednja izmena:
vidim uglavnom se priča o starijoj deci i izboru fakuleteta i posledično budućeg zanimanja ili struke. ja ću recimo imati problem za 2 godine kad bude upisivao srednju školu. odličan je učenik, klikeraš, leže mu prirodne nauke. leži mu i lopta. ako sa 14 godina prođe selekciju, biće takoreći na raskrsnici. nekako danas izgleda da je nemoguće završiti dobru školu, uopšte završiti je redovno i baviti se profesionalno sportom. plus, nama bi odluka bavljenja sportom značila i selidbu.
iskreno, ja s enadam da će da ga drmne pubertet uskoro i da će devojčice pobediti karantin :lol:
i još da dodam. uopšte se ne nadam da će igrati za bajern ili slično :lol:, vrlo sam realna i pokušavam i njega tako da usmerim, ali da mu ne uskratim da se bavi sportom koji obožava i koji mu jako dobro ide

Или спортска гимназија или нека лакша средња техничка.

Ako je bas talenat i to tvrdi nekoliko trenera kroz razlicite kategorije, te kroz selekciju igra juniorske lige onda treba razmisliti o sportskoj gimnaziji i faksu vani i to kroz stipendiranje, tj da se izabere mesto preseljenja, upise u neki klub i igra za nize kategorije, da ga prepoznaju.
Sve ostalo je utopija, mnogo je bezobraznih ljudi a fudbal je generalno jedna od najunosnijih poslova i te mesetare ne intereresuje da li ce vase dete izgubiti 7,9 ili 12 godina zivota da bi na kraju sam zakljucio da se od toga nece najesti leba. More je talentovane dece, samo mali broj je natprosjecno talentovanih koji razumeju fudbalsku igru, logiku i zadatke u mladim kategorijama. I nemojte se smejati: fudbal danas zahteva inteligenciju :)

,
Narocito posle 36,7,8, tada (ako je bas bio lokalna zvezda) dobija petlice i pionire na treninge i radi s njima za 200 e mesecno. Missim, ovo je hepi end, ima i gora varijanta

da, to je jedan od scenarija. ima raznih varijanti. mi smo u toj priči sami, nemamo "leđa", a 80% dece ih ima. može recimo odlično da igra u svojoj generaciji u omladinskoj školi, kao sada. može i da prođe selekciju i uđe u kadete, omladince, ne znam kako tačno ide. onda neko sa menadžerom i ko zna kojim mešetarom uđe u prvi tim ili se izbori za neki ugovor, a ovog mog pošalju u borču na pozajmicu. tamo se usput povredi i završi karijeri sa 19 godina. u međuvremenu otaljavao školu jer nije mogao da postigne sve. i onda- šta? dif, ili neki privatni fakultet i eto svetle trenerske karijere :roll:
nezadovoljan on, nezadovoljni svi.
ja bih samo volela da bude u mogućnosti da iskoristi sve svoje kapacitete. stalno mu pričam da je moguće da se bavi sportom i da putuje i da uči. samo da nastavi lepo sa školom, uvek postoji mogućnost sportske stipendije, itd.

Back