Koliko planirate buducnost svoje dece?

Ne verujem bas u planove. Pogotovo kada se radi o deci- jedno su nase zelje, drugo njihove.
Dajem sve od sebe da mu obezbedim uz skolu sport, jezik i podrzim u onome sto ga zanima. Od pocetka sam se trudila da ga vaspitam i korigujem karakter potencirajuci vrline. Slusam ga i cujem. Uvazavam i njegov stav. Prijatelj mu jesam, ali drug nisam. Mnogi tvrde da sam stroga, ali sam ipak stava "bolje da on place sada nego ja posle". Kao decak koji nema dobar primer u ocu treba da se celici, ali jednako i oseti ljubav.
On mi je uvek na prvom mestu, ali ne mora toga bas uvek da bude svestan ;) Mora znati sam da ustane ako padne. Kada se uspravi, od mene ce uvek imati vetar u ledja. I slobodu. Sloboda je ljubav :heart:

Ne verujem bas u planove. Pogotovo kada se radi o deci- jedno su nase zelje, drugo njihove.
Dajem sve od sebe da mu obezbedim uz skolu sport, jezik i podrzim u onome sto ga zanima. Od pocetka sam se trudila da ga vaspitam i korigujem karakter potencirajuci vrline. Slusam ga i cujem. Uvazavam i njegov stav. Prijatelj mu jesam, ali drug nisam. Mnogi tvrde da sam stroga, ali sam ipak stava "bolje da on place sada nego ja posle". Kao decak koji nema dobar primer u ocu treba da se celici, ali jednako i oseti ljubav.
On mi je uvek na prvom mestu, ali ne mora toga bas uvek da bude svestan ;) Mora znati sam da ustane ako padne. Kada se uspravi, od mene ce uvek imati vetar u ledja. I slobodu. Sloboda je ljubav :heart:

Ovo je lepo, mnogo ga usmeravas i ucis pravim vrednostima, znaci vec brines za njegovu buducnost. Mozda ti se to sada cini dalekim ili stranim, ali kada dodje pubertet razgovaraces sa njim o x drugih stvari i na isti nacin ces ga usmeravati sto je zapravo planiranje. Divna si majka, mozda nije bas lako iz ovako kvalitetnog uvodnog posta (po volji moderacije) razumeti sta je za autora briga a sta planiranje i on je to strpao u temi u isti kos, zapravo jedno bez drugoga ne idu :)

Ovo je lepo, mnogo ga usmeravas i ucis pravim vrednostima, znaci vec brines za njegovu buducnost. Mozda ti se to sada cini dalekim ili stranim, ali kada dodje pubertet razgovaraces sa njim o x drugih stvari i na isti nacin ces ga usmeravati sto je zapravo planiranje. Divna si majka, mozda nije bas lako iz ovako kvalitetnog uvodnog posta (po volji moderacije) razumeti sta je za autora briga a sta planiranje i on je to strpao u temi u isti kos, zapravo jedno bez drugoga ne idu :)

:zag:

jos samo da se uda :))))

Malo, mnogo? Ili je sve stihija, u skladu sa ekonomskom borbom za prezivljavanje danas?

Jeee tema sa pitanjem:rotf:

Koje dece:lol:?

Ne, naravno...planiram da budem obezbedjena kako bih mogla da budem majka kakva zelim da budem, odnosno onakva kakva sam tetka i kakva mi je priroda a to je meka, posvecena, tolerantna, ona kojoj je dete apsolutni prioritet i sve detetovo...knjigice, lutkice, price, soba, kofica i pesak, setnja, putovanja na koja bih je odvela, price koje bih joj pricala, vreme i paznju koje bi od mene dobila...a za to su neophodni novci, druge metoda vaspitanja mi stvarno nisu bliske...radije bih detetu poklonila studije u Becu nego stan, radije bih mu platila godinu u Americi nego sto bih mu kupila automobil, to su investicije koje bih volela da ostvarim jer su one blisko povezane sa samom sustinom bica majke (tj. mene) a to je da se kultura stvara a ne radja, da je zivotna skola vaznija od one koja je u knjigama a da slobodni i nesputani sa mekim karakterom vide dalje i cistije...definitivno sam tip majke za devojcicu:lol:

Ne, naravno...planiram da budem obezbedjena kako bih mogla da budem majka kakva zelim da budem, odnosno onakva kakva sam tetka i kakva mi je priroda a to je meka, posvecena, tolerantna, ona kojoj je dete apsolutni prioritet i sve detetovo...knjigice, lutkice, price, soba, kofica i pesak, setnja, putovanja na koja bih je odvela, price koje bih joj pricala, vreme i paznju koje bi od mene dobila...a za to su neophodni novci, druge metoda vaspitanja mi stvarno nisu bliske...radije bih detetu poklonila studije u Becu nego stan, radije bih mu platila godinu u Americi nego sto bih mu kupila automobil, to su investicije koje bih volela da ostvarim jer su one blisko povezane sa samom sustinom bica majke (tj. mene) a to je da se kultura stvara a ne radja, da je zivotna skola vaznija od one koja je u knjigama a da slobodni i nesputani sa mekim karakterom vide dalje i cistije...definitivno sam tip majke za devojcicu:lol:
Ja sam žensko koje će biti tip majke za pet sinova sa sve gvozdenom palicom, a opet hoću devojčicu.. :lol:

Lepo :)

Devojcice su mnogo slatke...nekako, uz sitne izmene, ponovo prozivis svoje detinjstvo sa njima...a cega sada sve nema, kako udjem u deciju radnju tako razum posaljem da me ceka ispred radnje, da ga skupim kad izadjem:lol:

Şad si me podsetila na jednu scenu koju već dugo ne izbijam iz glave.
Sedim u bašti kafića i pijem kafu, kad pored iste prolazi porodica. Bukvalno kao da ih je neko iščupao iz nekog filma. A devojčica u nekoj roza haljinici, tu nekih sedam godina, roza sandalama i nekom kaputiću. Fenomenalna scena. Mala kao nacrtana.

Ne vidim sebe kao roditelja.Sve mi to deluje jako komplikovano,mislim odgajati i vaspitavati dete u ovakvom svetu...
A uvek sam se divio roditeljima koji kod svoje dece imaju to,uslovno receno,strahopostovanje i autoritet.
U mom kraju se i danas dan prepricava dogadjaj od pre 20 i kusur godina.Radi se o trojici brace koji su bili i tada poznati kao vredni i posteni momci ali isto tako,bili su poznati i kao veoooma nezgodni kada popiju.I tako jednom prilikom pijani krenu da prave dzumbus u jednoj kafani.Maltretirali muziku,izudarali gazdu lokala sa sve nekoliko gostiju,namlatili i tri pandura,polomili pola inventara...I neko od gostiju se seti da pozove njihovu majku sa kojom su ziveli a otac im je jako mlad umro.I tako ulazi zenica od jedva 1.50m,ogromni cvikeri,kovrdzava seda kosa a njih trojica na stolovima lome case.A bili su kao gromade,ogromni ljudi.Ali kada su je videli,odmah tajac,skoce sa stola i stanu pred njom pognutih glava a ona onako sicusna se propne na prste i svoj trojici zalepi po samar."Mars kuci stoko jedna nevaspitana" drekne na njih.Jedan se gotovo kroz plac javi "Ali majko..." a ona po jos jedan samar "Ma kuci se vuci djubre jedno.Sad cu ja vas lepo da vaspitam".Rezultat svega je da su sutradan dosli u kafanu,platili svaki detalj koji su ostetili u kafani,izvinuli se svima redom i otisli u policiju da se sami prijave.

Back