Koliko ostajemo pri onome sto kazemo

Izgradimo neki svoj odnos prema svemu i svakome i nekome u zivotu..
i takvi zivimo u skladu sa tim bez nekih tvrdih principa koji su vrlo promenljivi desavanjima u zivotu..
nikada se ne zaricem...samo zelim i tezim ispunjenu toga sto zelim..kada znam sta zelim

Ja se vodim po ovome:

Ako čovek ne menja mišljenje, ili je vrlo mudar ili je vrlo glup.

Promenim mišljenje ako uvidim da grešim po pitanju nekih teorija/ideja/štagod, ali opet što se nekih drugih tiče čvrsto se držim svog mišljenja jer imam dovoljno jake argumente za to, pa niko ne uspe da me ubedi u suprotno. :D

Ostajem pri onome sto kazem i uradim dok ne uvidim da gresim (ako gresim)...pa kazem i uradim nesto drugo...a svaki dan nova saznanja, i tako...:lol:
Oduvek su me nervirali ,,principijelni'' i ,,cvrsti stavovi'' , ako ces da plivas, moras da imas kicmu ali i da budes dovoljno fleksibilan za plivanje...sto ce reci, imam izgradjene stavove, koje konstantno nadogradjujem...

Koliko se drzite onoga shto ste rekli?
Da li se brzo predomishljate,jedno kazete,drugo radite?
Da li vashe ne samo i iskljucivo i zauvek znaci NE,kao i nikada?
Shta moze da vas natera da promenite mishljenje ili ste samo mnogo slabiji
nego shto ste mislili da bi istrajali u svojoj odluci?
Uglavnom se pridržavam onoga što kažem, da me nagna da promenim mišljenje-može, ako shvatim da sam pogrešila, tada priznajem, tražim izvinjenje, analiziram sopstveni postupak. To ako je ono isključivo NE. Mada, msm da mi se to jednom desilo do sada.
U principu, blaža sam prema bližnjima, tako da možda i ako je nekada trebalo reći ,,NE" to ne izgovaram, nego se trudim da razgovorom rešimo problem.

Back