Koliko novca staviti u koverat kada idemo na svadbu ?

• Začetnik teme Začetnik teme Nina
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Ne moraju da budu.
Što sam starija sve više cijenim ljude koji znaju i mogu da se vesele,pjevaju,igraju i da uživaju.Ali iskreno,a ne reda radi.
Odavno vise ne spadam u iste.
Е, мени се деси, и што сам старија све чешће, ако ми је нека песма у глави да на улици певушим и ходајући ђускам. И брига ме хоће ли неко рећи "Види луде Пеле". Пре, док сам била млађа, не би било шансе да то урадим.
Или када ми је неко баш леп, непознат, не могу да се уздржим, могу али не желим- "Морам да Вам кажем, јако сте лепи." Па нека тумачи како хоће.

Е, мени се деси, и што сам старија све чешће, ако ми је нека песма у глави да на улици певушим и ходајући ђускам. И брига ме хоће ли неко рећи "Види луде Пеле". Пре, док сам била млађа, не би било шансе да то урадим.
Или када ми је неко баш леп, непознат, не могу да се уздржим, могу али не желим- "Морам да Вам кажем, јако сте лепи." Па нека тумачи како хоће.
И ја волим да видим људе који умеју да се веселе и што сам старија све сам опуштенија у том смислу. Мада нисам никад ни била стегнута.
А комплименте одувек људима радо делим, наравно искрене. Волим кад је неко леп, кад блиста, кад је весео и срећан. :)

Na zapadu je obicaj da ljudi prave registar u nekoj radnji stvari koje bi voleli da dobiju i to je najčešći scenario u kom se pare izbegavaju kao poklon.
Kod nas su u današnje vreme pokloni prevazidjeni i u 90% slucajeva daju se koverte mladencima.
I to je vecita dilema, koliko staviti novca u kovertu..
Sve češće se spominje cifra od 50 evra po koverti, ako ste gost na svadbi ..a ako ste kum, tada je cifra od 100 evra pa na više u zavisnosti koliko ste platežno sposobni.

Koliko vi dajete novca kada idete na svadbu ili je to i dalje poklon ?
100 maraka, ili 50 e

Evo ja nedavno bila drugarici na svadbi i dala 100 e, sama, bez pratnje. A mesecima pre svadbe je non-stop pričala koliko košta "stolica" i kako planiraju da od zarađenih para plate troškove svadbe, malo sam se dvoumila dal da joj nešta kupim da ima za uspomenu ili samo pare ili i poklon i pare. Al eto kad je toliko kukala, ajd daću pare. Niti jedan poklon nitko nije doneo, sve samo koverte. Možda i radi toga jer su živeli pre toga zajedno godinu dana, a i rodilo im se dete u međuvremenu pa su im samo pare bile potrebne jer su sve ostalo imali u kući.Verujem da rodbina daje i više. Nadam se da nisam pogrešila sa iznosom, da se nije uvredila šta sam samo 100 e dala, ali više ne mogu.

Evo ja nedavno bila drugarici na svadbi i dala 100 e, sama, bez pratnje. A mesecima pre svadbe je non-stop pričala koliko košta "stolica" i kako planiraju da od zarađenih para plate troškove svadbe, malo sam se dvoumila dal da joj nešta kupim da ima za uspomenu ili samo pare ili i poklon i pare. Al eto kad je toliko kukala, ajd daću pare. Niti jedan poklon nitko nije doneo, sve samo koverte. Možda i radi toga jer su živeli pre toga zajedno godinu dana, a i rodilo im se dete u međuvremenu pa su im samo pare bile potrebne jer su sve ostalo imali u kući.Verujem da rodbina daje i više. Nadam se da nisam pogrešila sa iznosom, da se nije uvredila šta sam samo 100 e dala, ali više ne mogu.
100 eura je sasvim ok za prijatelje, tj. sve ovisi da li je prijatelj ili "prijatelj".
Tvoja drugarica koja pred svima non stop s ustima punim govana zvaljavi o tome koliko kosta stolica, po meni je prije "drugarica".
Ja se u tim svatovima mislim ne bi ni pojavio.
Prije neki dan sam uplatio braticu 400 eura (plan je isprva bio 500, izletilo je nesto nepredvidjeno) ali smo jako bliski, nemam ni brata ni sestre, tako da mi bratici i sestricne dodju prakticki najblizi rod.

Poslednja izmena:
Na zapadu je obicaj da ljudi prave registar u nekoj radnji stvari koje bi voleli da dobiju i to je najčešći scenario u kom se pare izbegavaju kao poklon.
Kod nas su u današnje vreme pokloni prevazidjeni i u 90% slucajeva daju se koverte mladencima.
Sve češće se spominje cifra od 50 evra po koverti, ako ste gost na svadbi ..a ako ste kum, tada je cifra od 100 evra pa na više u zavisnosti koliko ste platežno sposobni.

Zavisi od toga gde idem i koju funkciju vršim.
Kada mi se ženio brat zezali smo se na tu temu, na kraju sam mu rekao da se dogovori sa snajkom sta im treba od bele tehnike.

Frizider, sporet, tv, tasta sve to se daje mladencima na poklon, tasta pogotovo nema cenu ona je bez para :mrgreen:

Odnosno, obavezno nakon svadbe mladenci inaju spisak ko je koliko tacno u cenat dao, ako neko nije njega samo fik i gotovo.
Jer da se ne vencavaju ljudi iz ljubavi njima to ne bi bilo sve bitno ni koliko ko daje ni koliko ko prima pogotovo ako je u pitanju tasta... :prpa::mrgreen:

50 Eura

100€

1663867371118.png

Pa ne stavljam svima isto,ako idemo nas troje recimo i nisu mi u rodu stavim tisucu ipo u kuvertu,plus damo svi pojedinacno za cvit po 50kn.

E,,, ako je rod i opet idemo nas troje,za cvitove pojedinacno dajemo po 100kn,a u kuvertu stavimo- dvi ipo tisuce-.Racunamo mladi su i nasi su,ako mozemo pomozimo koliko toliko,nama nece faliti,a njima to puno znaci.

Back