Koliko košta ženski a koliko muški svakodnevni život - večita tema

Ne znam kako da izracunam troskove jer ne idem u nabavke,cak ni gorivo ne sipam, nemam vremena za bacanje,moje vreme kosta
Ghelyon.gif

Mada,u poslednje vreme imam obicaj da stvaram neki svoj crni fond,koji ne prijavljujem:whistling:

Meni najvise para odleti za hranu..a pritom nisam neka gladnica.
Iskreno momak i ja smo tek nedavno poceli da zivimo zajedno - i prva stvar koju sam rekla bilo je da cemo na hrani stekati koliko mozemo posto sam uvek smatrala da je glupo trositi puno para na hranu. I opet nam na to najvise ode, ne kapiram kako. Zivimo po nedelju dana na jajima i opet ne mogu na njoj da ustedim koliko bih htela.
Jako je sve to zbunjujuce, sve te finansije i sve te pare koje se 1og pojave na racunu i onda ih vise nema taman kad se ja naviknem da su tu :(
A mislim da trosim umereno na sve ove stavke koje su navedene za zenski pol...definitivno manje nego sto je navedeno u clanku.

Iskreno momak i ja smo tek nedavno poceli da zivimo zajedno - i prva stvar koju sam rekla bilo je da cemo na hrani stekati koliko mozemo posto sam uvek smatrala da je glupo trositi puno para na hranu. I opet nam na to najvise ode, ne kapiram kako. Zivimo po nedelju dana na jajima i opet ne mogu na njoj da ustedim koliko bih htela.
Jako je sve to zbunjujuce, sve te finansije i sve te pare koje se 1og pojave na racunu i onda ih vise nema taman kad se ja naviknem da su tu :(
A mislim da trosim umereno na sve ove stavke koje su navedene za zenski pol...definitivno manje nego sto je navedeno u clanku.
Na hranu u Srbiji odlazi najviše, jer smo siromašna zemlja... tako da jbga.. ćuti i trpi...:D

pijaca - povrce, voce...sir i kajmak...
to malo rastereti, kad je sezona
malo i zamrznes i eto...
mada ni pijaca vise nije toliko jeftina
najskuplje je meso i kojekakve zaebancije, bez kojih se moze, tipa slatkisi, sokovi...peciva...
tu se, ako ne pazis, moze nakupit prilicna cifra

inace, clanak je malo...sulud iz moje perspektive
mi ni trecinu onih stavki ne potrosimo
niti kupujemo odjecu na mjesecnom nivou, niti izlazimo tako cesto...
a i kad izalazimo ne izadje nas toliko...
ne jedemo van kuce skoro pa nikako
ljubimcima kuvam i kombiniram s granulama
slabo jedemo gotovo, kupljeno...uglavnom kuvam, rucak obavezno, nekad i veceru...
na sistematski...ko jos u Srbiji ide na sistematski??? missim, idem doktoru kad me zaboli, sto je srecom rijetko...
frizeru cesce ide muz nego ja...
od kozmetike koristim hidratantnu kremu...neredovno, bb kremu, korektor, maskaru i gel za ciscenje lica - to je oko 3000 din na godisnjem nivou
ok, nesto vise ode na sredstva za licnu higijenu i deterdzente, al ni to nije neka znacajna cifra...

realno, najveci izdaci su stan, rezije, ostali racuni, hrana i transport (mi vozimo bajseve svuda pa je i to minimalno)
mjesecni izdaci su nam oko 700-800 evra
bilo je nesto vise, ali smo smanjili koliko god smo mogli

Poslednja izmena:

Mozda stedis na pogresnim jajima? :rumenko:

Poslednja izmena:
"Истраживачи" су имали у виду појединачну потрошњу, младе парове или тек бракове у настајању, па са тим у вези, колико понаособ троше.
Србија је размажена, рекао вам Блиц, само ви немате појма о томе.
Како стуцате пола плате у супермаркету, а ништа нисте купили нити потрошили на себе.

link na dnevne novine gde su analizirali pitanje

ja vrlo malo trošim, mnooogo manje nego kad bih bio žensko, a čak i manje nego što je opisano za muškarce u ovom tekstu.
pa ne cudi me da zene vise trose od muskaraca, jer bacaju pare na sminku i tako te gluposti, gomila odece, cipele itd, doduse kad imas porodicu hteo ne hteo moras bolje da planiras i vise stedis...meni pare po pravilu idu najvise na hranu jer je to jedino na cemu ne zakidam, hrana mora da mi bude kvalitetna i popunjena zdravim namirnicama, zatim pice i izlasci, poslednji komad odece sam kupila u junu (farmerke), od sminke koristim samo losion za telo i hidratantnu kremu za lice, stvarno nemam (bar jos uvek) potrebu da se cementiram ratnim i ostalim bojama i zapusavam kozu istim, vezbam najvise napolju (trcanje) i kod kuce jer ne volim teretane i ostala zagusljiva mesta :confused: sta pretekne ide u stek, koji uglavnom trosim za putovanja i vanredne troskove (nedavno laptop bio rikno npr..)

Back