qwertynis
Zainteresovan član
- Poruka
- 376
Malo Vise Piaf rekao bih
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
codemaker:To sa CSS i overloadom sam se ja vec jednom opekao. Radio sam sajt za jednu firmu (Data Entry System) i procena je bila da ce imati maksimalno 200 klijenata od kojih svaki po cca 1000 korisnika, dakle negde 200,000 potencijalnih (u najgorem slucaju) korisnika odjednom. Naravno ta cifra je figurisala samo u domenu laboratorisjkih simulacija.
Desilo se medjutim da je firma enormno povecala broj svojih klijenata (delom zahvaljujuci i sajtu koji sam za njih uradio) i ispalo je da su u kratkom roku stigli do cifre od preko 1000 klijenata pa je nastao problem izmedju ostalog sa i ucitavanjem CSS. Morao sam na vrat na nos da ugradjujem stilove u HTML, da neke izbacujem uopste, da simplifikujem strane, da menjam raspored baza podataka, da smanjumem graficke elemente na 1/3 itd, itd. Oni su klasterisali servere, ludnica, ali slatka ludnica, bilo je i vise para..
Dakle, uvek ima nesto na sta treba obratiti paznju. Neki puta sve lepo izgleda, dobro "fercera" i nema problema, dok nesto ne podje u pravcu koje niko nije mogao predvideti....
Gill Bates:U nasim krajevima, gola instalacija Joomla-e je koliko ja znam 200 evra uz najsitnija podesavanja, ali onda sledi obuka... Cena od 800 evra je za 10-15 strana koje se azuriraju na isti nacin, dakle, preko iste forme u admin panelu.
DS, sto se CSS-a tice - pazi da se ne opeces - ako postoji procena da ce sajt imati veliki broj poseta bolje je stilove ugraditi u HTML, jer ako se CSS ne ucita zbog overload-a moze biti problema. Naravno, to je pod pretpostavkom da postoji ugovor za izradu sajta.
3dmak:Bez obzira sto je vreme u izradi web sajta relativno potrebno je da stranka zna koliko ce sta da kosta, s tim u vezi ja sam napravila kod proracuna - jos je u test fazi, potrebna je jos koja izmena, i obicno se na sve da popust, u zavisnosti od saradnje sa klijentom, ali bi to bila okvirna cena...
www.iwebteam.net
Pa ti si skuplji nego Microsoft.Gill Bates:Kod mene proracun ide ovako:
1. Jedan sat konsultacija pre bilo kakvog početka saradnje - 50 evra
2. Probni dizajn homepage (prema konsultacijama) sa jednim max. 50% redesign-om - 150 evra
3. Sve dalje košta min. 500 evra
Plaćanje možete raditi prek Autorskog biroa pošto vam tada ide i radni staž na cifru koju ste naplatili a i ne morate imati firmu, mada ja više volim solarnu naplatu (lova na sunce)