Koliko je važno i bitno biti realno opušten?

Maeeeestro

Primećen član
Poruka
665
Jedna moja prijateljica mi je preporučila ovaj tekst

Istinska opuštenost proizlazi iz povjerenja u život.

Opustiti se upravo znači baš to – pustiti da sve ide svojim tokom, pustiti svaku brigu i usmjeriti se neposredno na ono što je ovdje i sada!

Opuštenost nije tek stanje u kojem se nema što raditi ili u kojem nema više poslova koje bi trebalo obaviti. Opuštenost nije dokolica.
Opuštenost je trajno stanje ne pružanja otpora prema životu i onome što jest. Što, naravno, ne znači da nećete pokušati ugasiti požar ako vam slučajno izbije u kući ili istrčati van ako se dogodi potres. Opuštenost nije inertnost ili lijenost.
Ne, biti opšten jednostavno znači ne davati prednost prošlosti ili budućnosti nad ovim trnutkom! U tome je cijela mudrost. Opuštenost je odsustvo brige! Možda ste primijetili da mnogi ljudi provedu cijele živote brinući se i strahujući o stvarima koje im se uglavnom nikada ne dogode? Ono što se događa “nekome drugome” ne znači da će se to automatski dogoditi i nama ili obrnuto. Svatko je jedinstven i ima svoj vlastiti put. A ako se već i dogodi nešto što nije po volji našem egu, treba shvatiti da se to događa s razlogom i da ništa nije slučajno. Drugim riječima, ako je trebalo biti, bit će, a ako nije, neće. Samim time, briga je suvišna i nepotrebna navika koja proizlazi iz nedostatka šire svjesnosti o tome tko mi uistinu jesmo i jasno nam govori da smo odlutali daleko od sadašnjeg trenutka i svog prirodnog stanja bivanja.

Što mislite, koliko je zaista važno i bitno biti realno opušten?

Kako pobijediti tmurne misli?

Maeeeestro

Primećen član
Poruka
665
Tako sto ne dozvolis da te uhvati paranoja. Ne mozes 100% kontrolisati misli jer ih izazivaju spoljni utisci,
ali ih svakako mozes skrenuti na nesto drugo. Misli su kao potok, a ti si kao brana i skretnicar..
Moguće da...puno toga me u nedavnom razdoblju i rastužilo, ali je bilo i lijepih i ugodnih događaja...nekako sam ja dojma da premalo cijenim vlastiti život

Jasna

Legenda
Moderator
Poruka
71.936
Jao, moram da budem opuštena.
kuku.gif
Kako da budem opuštena?
Gde ću s tmurnim mislima?

Još samo jedna briga pridodata na već postojeće.

deda tripko

Aktivan član
Poruka
1.923
Jedna moja prijateljica mi je preporučila ovaj tekst

Istinska opuštenost proizlazi iz povjerenja u život.

Opustiti se upravo znači baš to – pustiti da sve ide svojim tokom, pustiti svaku brigu i usmjeriti se neposredno na ono što je ovdje i sada!

Opuštenost nije tek stanje u kojem se nema što raditi ili u kojem nema više poslova koje bi trebalo obaviti. Opuštenost nije dokolica.
Opuštenost je trajno stanje ne pružanja otpora prema životu i onome što jest. Što, naravno, ne znači da nećete pokušati ugasiti požar ako vam slučajno izbije u kući ili istrčati van ako se dogodi potres. Opuštenost nije inertnost ili lijenost.
Ne, biti opšten jednostavno znači ne davati prednost prošlosti ili budućnosti nad ovim trnutkom! U tome je cijela mudrost. Opuštenost je odsustvo brige! Možda ste primijetili da mnogi ljudi provedu cijele živote brinući se i strahujući o stvarima koje im se uglavnom nikada ne dogode? Ono što se događa “nekome drugome” ne znači da će se to automatski dogoditi i nama ili obrnuto. Svatko je jedinstven i ima svoj vlastiti put. A ako se već i dogodi nešto što nije po volji našem egu, treba shvatiti da se to događa s razlogom i da ništa nije slučajno. Drugim riječima, ako je trebalo biti, bit će, a ako nije, neće. Samim time, briga je suvišna i nepotrebna navika koja proizlazi iz nedostatka šire svjesnosti o tome tko mi uistinu jesmo i jasno nam govori da smo odlutali daleko od sadašnjeg trenutka i svog prirodnog stanja bivanja.

Što mislite, koliko je zaista važno i bitno biti realno opušten?

Kako pobijediti tmurne misli?
bitno je da se ne krindzuje uzalud. pogotovo za minulim stvarima

fanstebre

Poznat
Poruka
7.128
Ако причамо о животу нека константна опуштеност свакодневно није могућа. Увек се смењују разне емоције зависи од ситуација које нам живот нанесе. То је круг. А опуштеност у одређеним ситуацијама је пожељна.