Koliko je "varanje" ozbiljan problem?

ma nije to ni tako lose sex sa kacigama na glavi, vestacke materice, barem ce s eiskorene zarazne bolesti. ili svedu na minimum :D

- - - - - - - - - -

jel se vama desava da kada nekoga upoznate i imate sex na pocetku da u sred sexa pocnete da mislite o zaraznim bolestima? :sad2:

- - - - - - - - - -

meni se to desava ceo zivot :zcepanje:

Sta je to sto sprecava slobodnu devojku ili zenu da udje u vezu s ozenjenim muskarcem, bez obzira na okolnosti? Dobro, retoricki je upitano, jer..
Da li se ta zabrana inhibira u porodici, ili u društvu? A obzirom na moralni krah drustva i porodice, sta bi u buducnosti moglo da presudno utice na monogamski vrednosni sistem?
Jacanjem poligamije, nestaju ljubav, poverenje, požrtvovanje, i mi se zapravo vracamo ka sirovim strastima. Zivotinjskom svetu?
Sta mislite, koliko su ove promene bitne po covecanstvo i opstanak, glede razmnozavanja i odgoja novih generacija?

Koliko sam ja primetio, ništa ih ne sprečava. Jačanjem poligamije ne nestaje ljubav, već se radjaju nove ljubavi i nova deca, a ovaj glede razmnožavanja prosperiše. :zcool:

ma nije to ni tako lose sex sa kacigama na glavi, vestacke materice, barem ce s eiskorene zarazne bolesti. ili svedu na minimum :D

- - - - - - - - - -

jel se vama desava da kada nekoga upoznate i imate sex na pocetku da u sred sexa pocnete da mislite o zaraznim bolestima? :sad2:

- - - - - - - - - -

meni se to desava ceo zivot :zcepanje:
:lol:
Pa ovde nije rec o keksicu...

ionako voli decake
:lol:

- - - - - - - - - -

ma asexualna je i sam je to jednom napisao ovde.

:aha:

Sestro slatka, tu od Šarana ima samo Š ( to je sve štuka), koja ima lude dane, kad grize nenormalno ( na varalicu) - približno svake četvrte godine,..
Štuku treba znati spremati ( nje, ev. jako malo u čorbu,.. bolje bez nje). Inače kod nas u selu (koje je na Tamišu,.. ide štuka), ima neka metafora sa štukom :),.. ima veze sa temom :) .

e, ja sam stuku samo jednom spremala, a jela samo tri puta za sada i duboko zalim zbog toga
odlicna riba
i u pravu si stuke su na slici
nisam ni pogledala kako treba
sad mi jos manje jasno sto je gospodja objesila nos :lol:

a za mene je ova tjah refren :zkez:

Nemam virus, nemam sidu
zato, imaj me u vidu
nemam sidu, nemam goste
a zvezde ce da oproste

- - - - - - - - - -

Jos da krenem da volim dzukele :bljak: i konverzija bi bila potpuna, ali to nikad nece da se desi.:per:

- - - - - - - - - -

:super::klap:

- - - - - - - - - -

Dosta sam nerviro Zloziku i Andju... Idem da radim nesto korisno naredna 2-3 sata pa cu da spavam...

sta siu me nervirao meni ovo nadhebavanje sa tobom zabavno. :lol:

Ozenjeni treba da se svaleraju sa udatim zenama,sta sad tu izvode sa slobodnim devojkama...slobodna treba da nadje nekog koji ce biti samo njen,a ovi zauzeti nek traze zabavu medju svojom vrstom:mrgreen:
Cist racun,duga ljubav
A ne,uvek neko ima veca ocekivanja

El' to teraš vodu na svoj mlin?
Bolje sa slobodnim, jer udate imaju muža,,
a to može biti problem ako sazna.

Zloćko,ama vidiš i sama da je bez veze mitingovati s kokama i pišama...

Ono jeste,još uvek,kad se sudare da tu ,najčešće,ferceraju jake emocije i pršti na sve strane (virtuelno
pisala Borka roman,ali to ni blizu stvarnosti,mada je pitanje šta je virtuelno,a šta stvarno i dalje...),ali to
valja ,itekako odvojiti od morala,zakona,sudske prakse,kriminologije itd.
Emotivne veze i konflikti koji nastaju na bazi libida valja emotivno i razmatrati,usvajati,odbacivati,rešavati,
prevazilaziti itd...
Naročito valja odvojiti ekonomski aspekt porodice,lični-subjektivni,udruženi-bračni... koji valja ekonomski,
a ne emotivno razmatrati!
Lepo sam upućivao u prvom mom postu na ovoj temi da se ugledate na Švabove...Mda,bolji su još od
njih one moje ješe kojima je sve u kibucima,a ljubaviši koliko ti volja...
Međutim,naravno da ti odnosi nisu i ne mogu biti šablonski isti,čak ni slični u Be Geu,Surdulici i Mokrinu...
Takođe se razlikuju po društvenim slojevima...Nije ni nalik brak u cigan mali ili karton sitiju i tajkunski ili
zaposlenih u IT sektoru...A o estradnim da ne pričam u kojima se udaju i žene za paparace nadrogirane protuve...
Vila parovi i farme neukusa i šljama su posebne priče o surogat emocijama.a o drugim "rialitijima" da ne pričamo-
samo je pitanje vremena i para kad će pod ključ RRA tj.Regulatornog tela za el.medije...
Komplikovano?
Ma nije...
Dobar programer (obićno i matematićar!:zelenko3:) to očas prevede u algoritamske okvire...
Mjok,bre...Sociologija ti posle matematike kao limunada posle dobrog đoginga...:lol:

Ja bih u opoziciju,.. :)
,.. ali sa ovima što su "pogubljeni", a u stvari su 'žive jegulje' ( ne moš' ih uhvatiti ni za glavu ni za rep), ne vredi,..
Sa ovima što jako dobro dočaravaju, o'slikavaju ( pišu sjajne mini-kolumne,.. o sebi!.) tj jako lepo morališu uz lični naglasak ,.. e sa njima bi možda i vredelo jer su spremni braniti Čast do kraja (,.. vaditi oko, pa makar i u 90-oj, ,.. pretpostavljam da su te 90-e, njima jaaako daleko, a unapred misliti na tako dugačko,.. i znati,.. hmmm,.. ) nešto da priupitam:
Kako oni ovo rešavaju ?
" Emotivne veze i konflikti koji nastaju na bazi libida valja emotivno i razmatrati,usvajati,odbacivati,rešavati,
prevazilaziti itd... "
kako kada je to ID ( a ne ego ili super-ego) - ono instikti - života, SEKS, glad, žeđ,..ako se zasitimo nekog jela,ako nastavimo jesti, omrznućemo ga,.. a ako (bar malo) promenimo jelovnik ? :) ?

Poslednja izmena:
Uglavnom ...
Neke sprecava jer moralno ne vole da unistavaju tudje brakve
..................... karakterno jer mogu i boljeg, ne ozenjenog
..................... duhovnost , greh, kazu
...................... sebicnost, ne vole da dele
....................ponos, ne vole da budu druge
................. vaspitanje , e to pozitivno utice na dalje generacije

A neke nista ne sprecava.... :lol: sto vidimo, po dragim nam kolegama forumasima, koji uvek imaju vise njih
Opet obrazac ponasanja prenet mladim ljudima

A sta je tema :think:
Aha ma kakav problem ....to je zadovoljsvo :lol: nekima

Poslednja izmena:
Ja bih u opoziciju,.. :)
,.. ali sa ovima što su "pogubljeni", a u stvari su 'žive jegulje' ( ne moš' ih uhvatiti ni za glavu ni za rep), ne vredi,..
Sa ovima što jako dobro dočaravaju, o'slikavaju ( pišu sjajne mini-kolumne,.. o sebi!.) tj jako lepo morališu uz lični naglasak ,.. e sa njima bi možda i vredelo jer su spremni braniti Čast do kraja (,.. vaditi oko, pa makar i u 90-oj, ,.. pretpostavljam da su te 90-e, njima jaaako daleko, a unapred misliti na tako dugačko,.. i znati,.. hmmm,.. ) nešto da priupitam:
Kako oni ovo rešavaju ?
" Emotivne veze i konflikti koji nastaju na bazi libida valja emotivno i razmatrati,usvajati,odbacivati,rešavati,
prevazilaziti itd... "
kako kada je to ID ( a ne ego ili super-ego) - ono instikti - života, SEKS, glad, žeđ,..ako se zasitimo nekog jela,ako nastavimo jesti, omrznućemo ga,.. a ako (bar malo) promenimo jelovnik ? :) ?

Nemoš o Idu racionalno misliti i to iz superega,kao što ti jasno...Pa kako da misliš Id?
Nikako,on ti u osnovi svake misli!Hteo ili ne!
Id ti kao sud u koji sipaš tečnost života koja se prema tom sudu oblikuje i koje tečnosti površina je svest!
Kad nešto padne na površinu te tečnosti,stvore se koncentrični krugovi i tek tada misao i o tom šta je palo i
o sebi istovremeno...
Jednostavno...
A emocije?
Sećanja koja takođe kad nešto padne na površinu svesti ,uzburkavaju svest...
Pa pizdiš polako...:zelenko3:

- - - - - - - - - -

Uglavnom ...
Neke sprecava jer moralno ne vole da unistavaju tudje brakve
..................... karakterno jer mogu i boljeg, ne ozenjenog
..................... duhovnost , greh, kazu
...................... sebicnost, ne vole da dele
....................ponos, ne vole da budu druge
................. vaspitanje , e to pozitivno utice na dalje generacije

A neke nista ne sprecava.... :lol: sto vidimo, po dragim nam kolegama forumasima, koji uvek imaju vise njih
Opet obrazac ponasanja prenet mladim ljudima

A sta je tema :think:
Aha ma kakav problem ....to je zadovoljsvo :lol: nekima

Mudrica,aaa?:ok:

- - - - - - - - - -

S obzirom da covek bioloski gledano je poligamno bice (vazi za oba pola), a drustvena zajednica namece monogamiju kao pozeljan nacin ponasanja, uvek ce da postoji epska - beskrajna borba izmedju ova dva.

Kao jedna od posledica ove borbe, nastalo je nesto sto se zove "lazni moral". E, o tome bi moglo posebno da se filozofira..... :zcool:

Opa!
Malo apriornih ratova polubogova?!:klap:

Kao jedan od odgovora coveka na tu rastrgnutu poziciju izmedju zahteva prirode i drustva, sve vise i vise parova bira da vodi "swing lifestyle", sto se seksa tice.
Na taj nacin prave neku vrstu balansa - ne varaju (citaj - lazu) svog partnera, a zadovoljavaju svoju biolosku potrebu. Plus, grupni seks za mnoge ljude ima i posebnih drazi ;)

Kao jedan od odgovora coveka na tu rastrgnutu poziciju izmedju zahteva prirode i drustva, sve vise i vise parova bira da vodi "swing lifestyle", sto se seksa tice.
Na taj nacin prave neku vrstu balansa - ne varaju (citaj - lazu) svog partnera, a zadovoljavaju svoju biolosku potrebu. Plus, grupni seks za mnoge ljude ima i posebnih drazi ;)

qq,
sad si ga ugasio :mrgreen:

Poslednja izmena:
upravo to
sto je potpuno ok ako mogu tako

- - - - - - - - - -

nego dodjoh da vidim prevaranti dokle ste stigli sa temom :lol:

- - - - - - - - - -

ne mogu 11 str da citam, jel ima neka senzacija, ukratko da se preprica?

Back