КОЛИКО ЈЕ СВАКО ОД НАС ПОКРАДЕН ОД ПОЛИТИЧАРА И ТАЈКУНА ?

Милица

Buduća legenda
Poruka
26.912
Ovaj tekst koji objavljuju novine, uzeh samo kao ilustraciju,

da postavim neka pitanja.

KIPARSKA PLJAČKA: Ko je Mišku dao naše pare

BEOGRAD - To što je država Srbija firmama Miroslava Miškovića na Kipru 1998. godine uplatila 23 miliona evra, kada su već bile ukinute sankcije UN, znači ili da su vlasniku "Delte" poklonjene narodne pare ili da je neko prao novac, piše dnevni list San!
Ovo za San tvrdi srpski biznismen Predrag Đorđević sa Kipra. On je u Nikoziji dugo vodio spor za povraćaj novca koji mu je greškom oduzet jer je bio pomešan sa parama koje je Srbija u vreme sankcija iznosila na Kipar. Njegov slučaj se sada nalazi pred Evropskim sudom u Strazburu, a Đorđević ima ogromnu dokumentaciju iz svoje privatne arhive i istrage haškog tužilaštva.

Šta bismo mi to danas imali, da nas nisu lešili od devedesetih na ovamo .. ?

Koliko je pokraden svako od nas lično ?

Mirna egzistencija jer bi bila bogata zemlja ili se može meriti koliko bi svako od nas bio teži ...
za neku konkretnu cifru .. ?

Da niste Milosevica ovdje gledali kao sveca vjerovatno bi sve bilo drugacije . Kazem vjerovatno , jer nije bio Milosevic jedini igrac na igranki !

Ma kakvi jedini, bila je to velika žurka ...,

nego, stalo slušam pokrali narod, pokrali narod ..,
pa mi pade na pamet, u drugim okolnostima,
da li bi svako od nas bio bogatiji,

za lovu, za zdravlje ... ?

Ja znam da su mene i moju familiju pokrali za najmanje 300 hiljada evrova,svi zaposleni su prestali biti kad je Milosevic uzeo kormilo zajedno mu sa zenom,sinom i cerkicom,tako da smo u strau ostali bez ikakvih primanja i uzimajuci tadasnji prosek pa 10 godina tako to je bilo vec 100 000 evrova,zatim deset godina ove kenje Tadicevske mi nisu platili niti jedan deciji dodatak a uzeli su sve cak i vise nego sto treba.Da ne bih duzio i nabrajao sve lopovluke ove drzave prema sopstvenom narodu reci cu samo da se trend lopovisanja itekako nastavlja pod vlascu ovog stirodurca i njegove familije,jer mi smo i dalje bez posla snalazimo se kako znamo i umemo a nameti su sve veci i veci.

Odgovornost je pre svega na političarima.

Oni su ti koji su pojedinim tajkunima dozvolili da stave državu u džep.

A inače bi do tajkunizacije došlo svakako, samo verovatno u manjoj meri.

Od pojave tajkuna nije ostala imuna čak ni Belorusija, u kojoj su ključne grane privede i dalje državne, a o drugim državama da i ne govorimo.

A najveći gubitak je upravo gubitak mira, i vere u budućnost...

Sve ovo što nam se događa ubija veru u budućnost, zato nas je sve manje, i zato nam je zemlja sve praznija...

Back