Pa verovatno i ključna stvar, jer generalno svaka veza je zahtevna i zahteva strpljenje, toleranciju, malo testiranje sebe i suočavanje pomalo i sa samim sobom i sopstvenim slabostima a mnogi ljubi se boje toga i beže od toga i prosto možda im se i neko svidja i žele da budu sa tom osobom ali prosto nemaju hrabrosti da se upuste u tako nešto, pogotovo ako je ta osoba malo specifična i malo odskače od nekog šablona i okoline (nažalost tako nešto sam imao prilike dosta puta da osetim na svojoj koži), a u principu to je zato što ljudi ne kapiraju da je ljubav sama po sebi iracionalna stvar i stvar srca i emocija a ne nekakvih kalkulacija i proračuna i da u principu ne može niko ništa sad 100% da ti garantuje ili da će sve ispasti baš onako kako mi želimo, sad mnogi bi unapred hteli garancije ali one ne postoje, nego ono slušaš svoje srce, slediš svoje emocije i intuiciju, ono nadaš se najboljem pa šta ti Bog da a ogroman broj ljudi nažalost nema hrabrosti za tako nešto.
Kao recimo ne znam ona priča kad se ona devojka upoznala i počela da se zabavlja sa beskućnikom, jer eto osetila je nešto i prepoznala nešto u njemu (bez obzira na njegov status ili situaciju) i eto na kraju on je prestao da bude beskućnik, uzeli se, dobili decu i sve je ispalo super, e sad ona je slusala svoje srce, sledila emocije, intuiciju i pre svega bila hrabra i isplatilo joj se, dok ne znam imas gomilu onih koje kafu neće da popiju sa nekim zato što ne znam ne voze neka dobra kola, nemaju neke dobre poslove, ne mogu da ih vodaju na neke skupe odmore, večere i ne znam ni ja sta pa posle žive same, kljukaju se anti-depresivima, šetaju kučiće oko zgrade, spavaju sa mačkama i kukaju kako više nema pravih muskaraca ili ne znam nekako i ako uspeju da nadju takvog pa se ispostavi da je neka smradina, pa posle ne znam pate, trpe neki vid zlostavljanja i sta ja znam, a to samo zato sto su bile kalkulanti (i islekao na "sigurno") umesto da su se fokusirale na ljudske kvalitete, slušale srce i bila hrabrije , pa sad na kraju verovatno i ova prva i ova druga su obe prosle onako kako zasluzuju.