Koliko je fizicki izgled vazan za uspeh ?

]Da li neko ko je debeo ima iste sanse u drustvu kao i onaj koji nije debeo?
Ako je profi, da, i veće šanse.

Da li ruzna (a pametna) devojka ima vece sanse da nadje posao od one koja je lepa i manje pametna?
Zavisi od vrste posla, tipa konkursa, osobe/a koji odlučuju. Kome treba dobar kadar, ljepota ne može nadomjestiti bitne nedostatke.
ali, da se razumijemo, ako to bude jedina razlika - prednost ima urednija, po svemu pristojnija osoba - a tu će neki ubrojati i kilažu

Kako se oni koji daju poslove odnose prema ljudima koji nisu mnogo lepi?
kao odgovor iznad

]Da li neko ko je debeo ima iste sanse u drustvu kao i onaj koji nije debeo?
Ako je profi, da, i veće šanse.

Da li ruzna (a pametna) devojka ima vece sanse da nadje posao od one koja je lepa i manje pametna?
Zavisi od vrste posla, tipa konkursa, osobe/a koji odlučuju. Kome treba dobar kadar, ljepota ne može nadomjestiti bitne nedostatke.
ali, da se razumijemo, ako to bude jedina razlika - prednost ima urednija, po svemu pristojnija osoba - a tu će neki ubrojati i kilažu

kao odgovor iznad

Dok sam ja bio neko ko je odlucivao ko ce biti primljen na posao a ko ne - uvek sam se odlucivao za lepse, ako su imale slicne kvalifikacije.

Pa svakako je lakse coveku gledati lepo celjade nego nekog debelog akrepa sedam sati dnevno!

Da li neko ko je debeo ima iste sanse u drustvu kao i onaj koji nije debeo?

Da li je lepim i zgodnim LAKSE U ZIVOTU? :think:

Tuzno ali istinito, lakse je lepim ljudima, jos ako imaju sarma, ihaj....

Veoma je vazan, ali nije rec samo o izgledu vec o kompletnom utisku

preporucujem da se ovo pogleda, fenomenalno je objasnjeno sve

Ja mislim da je veoma vazan, jer neko ko je skoncetrisan na posao i uopste na uspeh u karijeri, sigurno ce i voditi racuna o licnom izgledu. Ja znam bezbroj primera sa posla kada kolege ili sefovi tracaju nekoga kako je neuredan, nije sredjen, kako se ne tusira.....i kako sad da neko takvu osobu povezuje sa uspehom.
To ne znaci da neko ko dobro fizicki izgleda automatski postize uspeh, ali i rad na sebi, kao stvaranje lepe slike o sebi je sigurno jedan od koraka na putu do uspeha :)

Pa kad si lep lakse je sa suprotnim polom, ali teze sa istim. Samopouzdanje u svoj fizicki izgled je samo jedna vrsta samopouzdanja koju mozes da imas. Ja imam puno samopouzdanja. Ima samo par oblasti u kojima stojim slabije sto se tice samopouzdanja, ali to je valjda tako kod svih... Mislim da ssmo svi isti. Nema nikog kome je lakse, svako ima neke svoje prepreke i izazove.

Meni je vaznije kako je neko doteran nego kako je lep ili ruzan. Covek mora da drzi do svog fizickog izgleda ma koliko lep ruzan ili debeo/mrsav bio. Mora da voli i ceni svoj izgled i to je to.

Back