Koliko iskreno žalite tj.žalimo žrtve terorističkih napada ?

Poslednjih godina učestali su teroristički napadi u SAD,zapadnom delu Evrope a u poslednje vreme i u Turskoj.Gotovo isključivo teroristi su muslimani ,Alkaida i drugi.Daleko od toga da podržavama terorizam,gnušam se svakog nasilja a voleo bih da teroristi budu onemogućeni i osujećeni međutim na ovoj temi ne bi trebalo da govorimo o terorizmu nego o našim osećanjima prema žrtvama terora.Ja žrtve terorizma u zapadnim zemljama i u Turskoj,žalim tačno onoliko koliko su građani tih zemalja žalili žrtve Srbe tokom bombarodavanja i uopšte tokom devedesetih.

Broj žrtava terorizma je zanemarljiv u ondosu na npr. broj žrtava pušenja - odnos je 100000 prema 1 ili tako nešto.

Medijski senzacionalizam daje prevelik značaj terorizmu kao nekoj navodno velikoj opasnosti po zapadni svet.

Verovatno nikakva,mora da su se napadaci sluzili nekim starim mapama Nju Jorka,

Onda civili ne mogu biti kolateralna žrtva nego jedini cilj, jel tako?

- - - - - - - - - -

Broj žrtava terorizma je zanemarljiv u ondosu na npr. broj žrtava pušenja - odnos je 10000 prema 1 ili tako nešto.

Pa i broj ubijenih u Srbiji od NATO je zanemariv prema žrtvama pušenja. Okeeeejjjjj? :eek:

Poslednjih godina učestali su teroristički napadi u SAD,zapadnom delu Evrope a u poslednje vreme i u Turskoj.Gotovo isključivo teroristi su muslimani ,Alkaida i drugi.Daleko od toga da podržavama terorizam,gnušam se svakog nasilja a voleo bih da teroristi budu onemogućeni i osujećeni međutim na ovoj temi ne bi trebalo da govorimo o terorizmu nego o našim osećanjima prema žrtvama terora.Ja žrtve terorizma u zapadnim zemljama i u Turskoj,žalim tačno onoliko koliko su građani tih zemalja žalili žrtve Srbe tokom bombarodavanja i uopšte tokom devedesetih.

Ne mislim o zrtvama terorizma, kao ni o bilo kojim drugim zrtvama ...

Onda civili ne mogu biti kolateralna žrtva nego jedini cilj, jel tako?

- - - - - - - - - -

Ne mora da znaci,gadjali su i Pentagon.

Mada je ocigledno da su gadjali civile,sto u ovom slucaju nista ne menja jer su SAD svojim delovanjem civile nacinili legitimnom metom jer imaju toliko jaku vojsku da arapima nisu ostavili ni jedno drugo resenje nego da ih udaraju po civilima i da ih tu ostete nebi li ovi iz straha izvrsili pritisak na svoju vladu u vezi sa invazijama.

Nisu amerikanci napali vojsku blisku svojoj po snazi pa da ovi moraju da im vracaju po vojsci.

Kako ti mislis da se muslimani odbrane od SAD ako im ne ubijaju civile?Ili mislis da trebaju da izginu bez prava na samoodbranu?

Nije ugrožavala NATO pakt, ali jest međunarodno pravo, barem po tumačenju relevantnih faktora u međunarodnoj zajednici.

Ali ajmo ovako: zamisli da NATO nije intervenirao, nikako, nego varijanta zaboli nas.

Što misliš, kako bi se situacija na Kosovu tada razvijala?

U svakom slucaju sta bi bilo kad bi bilo price nisu relevantne. Do nato intervencije nije doslo do grubljih krsenja medjunarodnog prava na Kosovu, nato je taj koji prekrsio medjunarodno pravo.

Ne mora da znaci,gadjali su i Pentagon.

Mada je ocigledno da su gadjali civile,sto u ovom slucaju nista ne menja jer su SAD svojim delovanjem civile nacinili legitimnom metom jer imaju toliko jaku vojsku da arapima nisu ostavili ni jedno drugo resenje nego da ih udaraju po civilima i da ih tu ostete nebi li ovi iz straha izvrsili pritisak na svoju vladu u vezi sa invazijama.

Nisu amerikanci napali vojsku blisku svojoj po snazi pa da ovi moraju da im vracaju po vojsci.

Kako ti mislis da se muslimani odbrane od SAD ako im ne ubijaju civile?Ili mislis da trebaju da izginu bez prava na samoodbranu?

Jesi li ti usporen?
Jel vruće tamo?
Pa dobro, šta imaš u glavi kada baš toliko lupetaš?
Kule mogu biti kolateralna žrtva isključivo ako su sa istim avionom gađali Pentagon.
Koji ti je?

Kako to "civile činiš legitimnom metom" ? :eek:

U mom selu je namjerno ubijanje civila ratni zločin ili zločin protiv čovječnosti, a u tvom?
Kako mislim da će se odbraniti ako im ne ubijaju civile?
A jel se jesu odbranili ubijanjem civila? Jel Osama odbranio Al-Kaidu rušenjem kula?

Poslednja izmena:
U svakom slucaju sta bi bilo kad bi bilo price nisu relevantne. Do nato intervencije nije doslo do grubljih krsenja medjunarodnog prava na Kosovu, nato je taj koji prekrsio medjunarodno pravo.

Pa možeš pretpostaviti šta bi bilo, budući da znaš da je JNA neusporedivo jača od OVK.
Dakle?
Šta se sramiš reći?
Bilo jedno grandiozno etničko čišćenje Šiptara sa Kosova i raznih ratnih zločina prema civilima.
Stvarno teško za pretpostaviti...

Nije ugrožavala NATO pakt, ali jest međunarodno pravo, barem po tumačenju relevantnih faktora u međunarodnoj zajednici.

Ali ajmo ovako: zamisli da NATO nije intervenirao, nikako, nego varijanta zaboli nas.

Što misliš, kako bi se situacija na Kosovu tada razvijala?

Nije ugrozavala ni NATO pakt niti medjunarodno pravo vec je NATO pakt izvrsio agresiju na Srbiju i niti jedan relevantan faktor u medjunarodnoj zajednici nije tumacio da je Srbija ugrozavala medjunarodno pravo.

Kakvo je to glupo pitanje?

Srbija bi eliminisala ostatke OVK i nastavilo bi da se zivi normalno sa manjim tenzijama.

Nije ugrozavala ni NATO pakt niti medjunarodno pravo vec je NATO pakt izvrsio agresiju na Srbiju i niti jedan relevantan faktor u medjunarodnoj zajednici nije tumacio da je Srbija ugrozavala medjunarodno pravo.

Kakvo je to glupo pitanje?

Srbija bi eliminisala ostatke OVK i nastavilo bi da se zivi normalno sa manjim tenzijama.

O, francuska sobarico, 2 miliona Šiptara bi odustalo od samostalnosti? :lol:
Ako si Kosovo želio zadržati u Srbiji, morao si ga etnički očistiti - simple as that.

Broj žrtava terorizma je zanemarljiv u ondosu na npr. broj žrtava pušenja - odnos je 100000 prema 1 ili tako nešto.

Medijski senzacionalizam daje prevelik značaj terorizmu kao nekoj navodno velikoj opasnosti po zapadni svet.

Да, пушење је зло и зато сам престао да пушим.

Али размишљам да овог викенда купим златни Давидов и повучем пар димова.

То је зато што, ако човек не пије, не пуши, не конзумира шећер, пије 3Л воде дневно, диже тегове, једе салате и маже био сир без укуса на црни хлеб, у једном моменту ће нешто у њему пући и онда ће да постане терориста.

Зато понекад треба бити као рок звезда и урадити нешто неваљало.

Jesi li ti usporen?
Jel vruće tamo?
Kule mogu biti kolateralna žrtva isključivo ako su sa istim avionom gađali Pentagon.
Koji ti je?

U mom selu je manjerno ubijanje civila ratni zločin ili zločin protiv čovječnosti, a u tvom?
A jel se jesu odbranili ubijanjem civila? Jel Osama odbranio Al-Kaidu rušenjem kula?

Pa postoji nacin na koji su civili legitima meta. Ti isti civili finansiraju tu vojnu masineriju i daju svoju podrsku vlastima da sprovodi teroristicku politiku

Pa postoji nacin na koji su civili legitima meta. Ti isti civili finansiraju tu vojnu masineriju i daju svoju podrsku vlastima da sprovodi teroristicku politiku

Pa da, i dijete jednog dana može odrasti i postati vojnik koji će se boriti protiv tebe, eto legitimne mete!

Civili legitimna meta, a onda kmečiš što vas je zilion u Hagu! :lol:

Jesi li ti usporen?
Jel vruće tamo?
Koji ti je?

U mom selu je namjerno ubijanje civila ratni zločin ili zločin protiv čovječnosti, a u tvom?

Mogu tako jer se vidi namera da napadnu vojsku tako da se napad na drugi cilj sa civilima moze tumaciti i kao greska.

Vec sam ti objasnio,ne pricao o tvom selu.

On ih nije ni srusio,ono je bio samo primer.

- - - - - - - - - -

Srbija je vec resila OVK zato je i krenuo napad NATO pakta.

Poslednja izmena od moderatora:
Mogu tako jer se vidi namera da napadnu vojsku tako da se napad na drugi cilj sa civilima moze tumaciti i kao greska.

Vec sam ti objasnio,ne pricao o tvom selu.

On ih nije ni srusio,ono je bio samo primer.

Aha, jedan avion se greškom zaletio u jedan neboder, a onda se drugi avion greškom zaletio u drugi neboder, a ustvari su oba trebala udariti na pentagon. :mazi:

Pa da, i dijete jednog dana može odrasti i postati vojnik koji će se boriti protiv tebe, eto legitimne mete!

Civili legitimna meta, a onda kmečiš što vas je zilion u Hagu! :lol:

Mislim da je razlicito dete i neko ko finansira vojnu masineriju. Recimo ja ako tebi dam neke pare da pobijes par navijaca zvezde i ti to ucinis , ja sam odmah saucesnik u zlocinu

Srbe boli krac za zrtve teroristickih napada na apadu, a mnogi se i raduju. Ali to je cak i manje bitno, jer vecina ljudi se folira kada tako zali za nekim, tako da i ostavimo to po strani. Srbi se foliraju i za svoje, srpske zrtve, a kamoli ad pa da iskreno zale tamo neke sapadne srtve.

Ali ono sto je upecatljivije za Srbiju u ovom smislu je glupost. Srbi su glupi narod koji ne razume da je svaki napad na zapad napad i na njihov nacin zivota, i da, ako propadne zapad, propasce i njihov nacin zivota. Tako da, u prakticnom smislu treba uvek da stanu na stranu zapadnih zrtava, jer su zapadne drzave nosioci Zapadne civiliacije, civilizacije bez koje moderni Srbi ne bi umeli ni da prdnu.

Да. Не капирају да је српска култура део западне, а не капирају ни да су за дотичну љутиту исламску господу Срби у истој категорији као и, рецимо, Французи.

Пре пар година је ал Шабаб побио много људи у неком молу у Кенији. Убијали су циљано белце, а потом црнце који нису знали шахаду наизуст. У којој категорији би био случајни српски пролазник?

Међутим на тај начин размишљају глупљи Срби, а за њих и није много битно шта мисле. Ни њихове рођене жене не интересује шта они мисле.

Ne mora uopste da se dolazi do toga,amerikanci su u svakom slucaju legitimna meta,bilo koliko oni imaju godina ili cime se bave,napali su i okupirali 2/3 sveta i stvarno je debilno da neko ne kapira da amerikanac ne moze biti civil.

Mislim da je razlicito dete i neko ko finansira vojnu masineriju. Recimo ja ako tebi dam neke pare da pobijes par navijaca zvezde i ti to ucinis , ja sam odmah saucesnik u zlocinu

Svaki civil porezom financira ratnu mašineriju neke države, nisi to znao?

- - - - - - - - - -

Ne mora uopste da se dolazi do toga,amerikanci su u svakom slucaju legitimna meta,bilo koliko oni imaju godina ili cime se bave,napali su i okupirali 2/3 sveta i stvarno je debilno da neko ne kapira da amerikanac ne moze biti civil.

Ti si onaj bosanac u ISILu? :lol:

Да. Не капирају да је српска култура део западне, а не капирају ни да су за дотичну љутиту исламску господу Срби у истој категорији као и, рецимо, Французи.

Пре пар година је ал Шабаб побио много људи у неком молу у Кенији. Убијали су циљано белце, а потом црнце који нису знали шахаду наизуст. У којој категорији би био случајни српски пролазник?

Међутим на тај начин размишљају глупљи Срби, а за њих и није много битно шта мисле. Ни њихове рођене жене не интересује шта они мисле.

Meni je zanimljivo sto ti francuzi ne kapiraju da smo mi deo zapadne kulture i da islamisti imaju jednak tretman prema obema grupacija.

A šta je sa Turcima,tamo često ima zemljotresa a krenulo ih je i terorizmom poslednjih godinu ili nešto više.Da li je to što se dešava u Turskoj takođe atak na srpski način života ?

Zavisi, ako ih napadnu na Taksimu jeste, jer tamo zive evropski i kulturni Turci, a ako ih napadnu na onaj klosarskiji deo gde srpske agencije vode svoje turiste pored Kapali carsije gde zive matori i zatucaniji Turci, onda nije.

Meni je zanimljivo sto ti francuzi ne kapiraju da smo mi deo zapadne kulture i da islamisti imaju jednak tretman prema obema grupacija.

Да ли Французи капирају или не, на ствари не мења ништа. Српска култура је део европске културе, у свету још знане и као западна култура.

Нема ту много простора за дискусију.

Back