Koliko ima neudatih i neozenjenih u Srbiji od 25 do 4o godina?

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Pogresno shvaceno!
Porez goni Nemce da se zene,ali to uopste ne znaci da biraju devojke koje ne vole.
Kod nas mnogi mladi se vole medjusobno,no sta to vredi kada ne zele da imaju decu,makar i vanbracnu.U pitanju je kukavicluk,strah od obaveza ili teska samozivost.
Kako je divno kada nekome podaris zivot?

Deca se radjaju kada su voljena i zeljena - u mojoj glavi kada je ljubav tako jaka da ona dodju kao logicna posledica nje...ne treba mene da nagoni zakon da stavim prsten na ruku, ako volim drugu osobu taj prsten je mozda simbolican prikaz ljubavi svetu a ako ga ne volim vrednost mu je cak ispod kartonskog makar bio dijamantski...ljubav je preduslov porodice i dece a ne brak, brak je ugovor, zakonski okvir koji sa sustinom nema blage veze i zato je taj porez, da izvines, budalastina...

Pogresno shvaceno!
Porez goni Nemce da se zene,ali to uopste ne znaci da biraju devojke koje ne vole.
Kod nas mnogi mladi se vole medjusobno,no sta to vredi kada ne zele da imaju decu,makar i vanbracnu.U pitanju je kukavicluk,strah od obaveza ili teska samozivost.
Kako je divno kada nekome podaris zivot?

Danas niko nikoga ne voli iskreno, sve je interes, i uvek misle da može bolje ;)
To sve posle 30te pada u vodu ali tada je već kasno

Danas niko nikoga ne voli iskreno, sve je interes, i uvek misle da može bolje ;)
Ствар је у томе што је једини излас да се једно другом помогне и строго казни ко изда и хоће да напакости. Не пада никад у воду, ја знам момке од 60 који су се женили и имали децу.

....mislim da puno gresis i iskreno verujem da na svetu ima mnogo vise ljubavi nego sto je moderno danas priznati...
...sta je tacno kasno posle 30-e? Voleti? Roditi? ...zbilja sumorno razmisljanje....

Šta nas pokreće? Snovi... Sa 30 godina se konačno hteli - nehteli probudimo i shvatimo da se ništa oko nas nemenja na bolje, da može samo nešto gore da se desi... To je polazna tačka za sve u Srbiji, zemlja bez budućnosti.

Iskren da budem, ja se konačno pakujem i odlazim odavde za par meseci. Bio sam tu dok je sloba divljao ratovima, bio sam tu kad je bombardovan beograd, kada su demokrate obećavale normalan život ali smo dobili samo monopol. Kraj.

Mislim da niko obrazovan ne zaslužuje da živi u Srbiji.

....mislim da puno gresis i iskreno verujem da na svetu ima mnogo vise ljubavi nego sto je moderno danas priznati...
...sta je tacno kasno posle 30-e? Voleti? Roditi? ...zbilja sumorno razmisljanje....

Pa znas kako . Ima mnogo parova danas koji se vole i bas bi formirali porodicu , samo da nisu sebicni . O tome se ovde radi . O tome ovaj forumas govori . Znam ih ja dosta takvih . Sve je tu i ljubav i usaglaseni temperamenti i sloga i razumevanje i tolerancija .... al ko ce sad da se mlati ... ko ce da radja , pa da kvari sise i liniju , ko ce da bude tata , a jos nije kupio neka super kola , pa da voza porodicu , nego vvozi polovna .... ima ih kolkiko god hoces . Imaju sve , samo im fali stimulans .

Šta nas pokreće? Snovi... Sa 30 godina se konačno hteli - nehteli probudimo i shvatimo da se ništa oko nas nemenja na bolje, da može samo nešto gore da se desi... To je polazna tačka za sve u Srbiji, zemlja bez budućnosti.

Iskren da budem, ja se konačno pakujem i odlazim odavde za par meseci. Bio sam tu dok je sloba divljao ratovima, bio sam tu kad je bombardovan beograd, kada su demokrate obećavale normalan život ali smo dobili samo monopol. Kraj.

Ja se verovatno selim u CG, za koju godinu.

Jedino gore što može da ti se desi je da u regionu počne neki novi rat i padneš na negu susjedima.

Dao bi im ja stimulans u oko :)

Pazi meni je zanimljivo recimo... Ima polovan auto star 10 godina... Preopterećen je kako svi voze nove automobile... Kad skupi neke pare, kupuje nov auto... A onda se opet opterećuje što nije u fulu ili klasa iznad... Kažem opšta maloumnost regije :)
I da, ljubav? To ne postoji, može samo navika koja opet diktira neke svoje druge ritmove a to je: Decu? Sutra... Od nedelje... Ček još malo... Nisam kupio auto... Nisam kupio stan... Nemam avion :lol:

Deca su proizvod ljubavi, ne zaboravite na to i ako se u prvih godinu dana ništa ne uradi, sve je izgubljeno u 80% slučajeva ;)

Deca su proizvod ljubavi, ne zaboravite na to i ako se u prvih godinu dana ništa ne uradi, sve je izgubljeno u 80% slučajeva ;)
Tačno majstore,ali ako pustiš žene da odlučuju ljudski rod će izumreti.Tvoje je da je natrpaš i onda čekaš da pita a šta sad.Onda očekuje pažnju,podršku i mogućnost da te jaše par godina dok bebac ne odraste.Da ponovim:ako je pustiš da odlučuje,ništa od toga jer misli da može kad 'oće,što nema veze sa mozgom a ni stvarnošću.

Poslednja izmena:
Dao bi im ja stimulans u oko :)

Pazi meni je zanimljivo recimo... Ima polovan auto star 10 godina... Preopterećen je kako svi voze nove automobile... Kad skupi neke pare, kupuje nov auto... A onda se opet opterećuje što nije u fulu ili klasa iznad... Kažem opšta maloumnost regije :)
I da, ljubav? To ne postoji, može samo navika koja opet diktira neke svoje druge ritmove a to je: Decu? Sutra... Od nedelje... Ček još malo... Nisam kupio auto... Nisam kupio stan... Nemam avion :lol:

Konfuzan si . Dakle , kazes da su deca proizvod ljubavi , a malo pre toga kazes da ljubav ne postoji . Logicno ... deca su proizvod nepostojece stvari , pa se i ne radjaju , ko sto vidimo .
Drugo ... kako sad ti kazzes da ljubav ne postoji , a ja ti kazem da volim svoju zenu evo vec 11 godina ? Ja nemam nikakav razlog da lazem .
Nit me iko ovde zna , nit zna moju zenu , nit ona ove gluposti cita . Sad , il lazem ja , il lazes ti . Mozda i ne lazes , nego neznas , a verujes da sve znas , sto je bolest sa ovih meridijana .

Zeni te se i udajte se ljudi . Brak je mnogo dobra stvar . Iz licnog iskustva govorim . Ja sam se preporodio , od kad sam se ozenio . Ne samo da imamo troje dece , nego mi se ceio zivot promenio na bolje . Sve mi je u zivotu postalo harmonicno i smisleno , a svaki moj napor dobio je smisao i svrhu .
Nije to samo zato sto volim svoju zenu vec 11 godina , nego i zato sto sam iz jednog neresenog stanja , doso u sasvim prirodno , Nije to zbog toga , sto se ni jednom za ovih 11 godina nisam probudio bez dorucka u krevetu , bez obzira kad ustajem . Niti je to zato sto moja zena zna da razdvoji vazno od nevaznog . . To je jednostavno zato sto je brak sasvim prirodna stvar , pa mi se cini da ranije nisam ni ziveo, i ako sam imao vise nego atraktivan zivot .
Ne radi se ni o tome da sam se smirio i sredio , kako kazu stari ljudi . Ma ne . Radio se o stotinama sitnih carolija , koje cine svakodnevicu lepsom i ispunjenijom . radio se harmoniji , koju kao momak nisam mogao da upoznam , a ozenio sam se sa 34 godine . A bogami , ima tu jos mnoooogo stvari , koje necu da pisem .

A po zanimanju si šta, odnosno na kojoj poziciji radiš i koliko mesečno zarađuješ ? Slažem se da brak ima prednosti, ali ko živi u bedi bolje je biti samac

Pravljenje dece bez novca je pravi luksuz, ljudi moji danas u Srbiji gladuje preko 6 hiljada dece, sa tendencijom rasta...prihodi za NORMALNO izdrzavanje dvoje dece u Srbiji trebaju da se krecu izmedju 80.000 i 100.000 dinara mesecno minimum...bez toga se deca osudjuju na bedu, gorcinu, nesigurnost...a kasnije i na patolosku mrznju...zato i postoje i huligani, i sponzoruse...u tinejdz dobu...

Pravljenje dece bez novca je pravi luksuz, ljudi moji danas u Srbiji gladuje preko 6 hiljada dece, sa tendencijom rasta...prihodi za NORMALNO izdrzavanje dvoje dece u Srbiji trebaju da se krecu izmedju 80.000 i 100.000 dinara mesecno minimum...bez toga se deca osudjuju na bedu, gorcinu, nesigurnost...a kasnije i na patolosku mrznju...zato i postoje i huligani, i sponzoruse...u tinejdz dobu...
Tacno. ne treba osudjivati ljude koji cekaju da se finansijski stabilizuju pre nego sto udju u brak i zasnivanje porodice. Troskovi su danas bas veliki i za jedno dete, a kamoli dvoje ili troje.

U suštini tačno, moj stric i njegova žena imaju oko 120 000 dinara mesečno, imaju dva sina studenta (doduše, podstanari su), ništa ne mogu da uštede, a pritom nemaju auto, žive skromno, ali sve daju na decu. Sa 2 prosečne plate, živeti i plaćati obrazovati decu, ni izbliza nije dovoljno. Nije moguće naći ljudski plaćen posao, pre svega, o čemu dalje govoriti ?!

Tacno. ne treba osudjivati ljude koji cekaju da se finansijski stabilizuju pre nego sto udju u brak i zasnivanje porodice. Troskovi su danas bas veliki i za jedno dete, a kamoli dvoje ili troje.

Naravno, drzava je ta koju treba osudjivati....sto vecina normalnih potencijalnih roditelja tesko da bi svojoj deci mogli da pruze i najosnovnije, a o standardnom i prosecnom i da ne pricam...

U suštini tačno, moj stric i njegova žena imaju oko 120 000 dinara mesečno, imaju dva sina studenta (doduše, podstanari su), ništa ne mogu da uštede, a pritom nemaju auto, žive skromno, ali sve daju na decu. Sa 2 prosečne plate, živeti i plaćati obrazovati decu, ni izbliza nije dovoljno. Nije moguće naći ljudski plaćen posao, pre svega, o čemu dalje govoriti ?!

Naravno, posebno je tesko podstanarima...vecina je osudjena da trazi pomoc od roditelja, ako je i to moguce uopste...

Konfuzan si . Dakle , kazes da su deca proizvod ljubavi , a malo pre toga kazes da ljubav ne postoji . Logicno ... deca su proizvod nepostojece stvari , pa se i ne radjaju , ko sto vidimo .
Drugo ... kako sad ti kazzes da ljubav ne postoji , a ja ti kazem da volim svoju zenu evo vec 11 godina ? Ja nemam nikakav razlog da lazem .
Nit me iko ovde zna , nit zna moju zenu , nit ona ove gluposti cita . Sad , il lazem ja , il lazes ti . Mozda i ne lazes , nego neznas , a verujes da sve znas , sto je bolest sa ovih meridijana .

da rezimiramo:
Zaljubljenost traje pola godine najdalje godinu.
Voleti je stvar navike.

Nemam više vremena, moram da radim pa pišem nekom drugom prilikom ;)

A po zanimanju si šta, odnosno na kojoj poziciji radiš i koliko mesečno zarađuješ ? Slažem se da brak ima prednosti, ali ko živi u bedi bolje je biti samac

Po zanimanju sam sad nesto sassim drugo od onoga sto sam bio pre nego sam se ozenio . Ja sam samozaposlen . A sve sto sam napravnio , napravio sam posle stupanja u brak . Tek onda , Naravno ne bi nista ni u radio da me ona nije inspirisala .
Kad smo se uzeli nismo imali nista , a sad je sasvim druga situacija . Mislim da jedna od poenti lezi upravo tu .

Poslednja izmena:
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back