N
nesa 0409
Gost
Koliko esencije na 10 l.vode i koliko soli za turšiju./ mešano povrće /Koliko alkoholnog sirćeta na istu količinu tečnosti .
Molim ya pomoć .
Molim ya pomoć .
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
nesa 0409:Koliko esencije na 10 l.vode i koliko soli za turšiju./ mešano povrće /Koliko alkoholnog sirćeta na istu količinu tečnosti .
Molim ya pomoć .
Ubiše me ove inženjerke sa procentima!smeh:Esencija je 80% sirćetne kiseline, a "alkoholno sirće" se podrazumeva da je 9%... pa i to izračunaj. :wink:
Čuj... na spisku mojih netalenata "inženjerstvo" je pri samom vrhu!Espanol:Ubiše me ove inženjerke sa procentima!smeh:Esencija je 80% sirćetne kiseline, a "alkoholno sirće" se podrazumeva da je 9%... pa i to izračunaj. :wink:![]()
![]()
![]()
Nemoj da mi kažeš, a ovi silni procenti? :wink:smeh:Čuj... na spisku mojih netalenata je "inženjerstvo" je pri samom vrhu!Espanol:Ubiše me ove inženjerke sa procentima!smeh:Esencija je 80% sirćetne kiseline, a "alkoholno sirće" se podrazumeva da je 9%... pa i to izračunaj. :wink:![]()
![]()
![]()
savremena domaćica!nesa 0409:Ta matematika me ubija na mesto.Prošle godine sam nešto računao,ali sam debelo omanuo.Omekšala mi turšija,ništa nije valjala.Moja supruga tvrdi da ništa ne treba spremati,sve može da se kupi.
Kad me tako lepo moliš, kako da odbijem?NESA0409:Molim te izračunaj !
:shock: :shock: Bog te...šta radi sa matišem!smeh:Hajde da se malo uozbiljim (za promenu!)
Dakle... ako baš hoćeš 10 litara tečnosti, onda uzmeš 8,34l vode, dodaš 1,66l 9-toprocentnog sirćeta (to ti je ono što se zove alkoholno)i na to ubaciš 417g soli.
Pošto ne verujem da baš imaš tako precizne merice, lepo uzmi 10 litara vode, dodaj 2 litre sirćeta i 500 grama (pola kilograma) soli. Dobićeš oko 12,5 litara tečnosti.
Zadovoljan?
Ako treba da ti postavljam proporciju i za esenciju, samo kaži :wink:
Služimo...Espanol::shock: :shock: Bog te...šta radi sa matišem!smeh:Hajde da se malo uozbiljim (za promenu!)
Dakle... ako baš hoćeš 10 litara tečnosti, onda uzmeš 8,34l vode, dodaš 1,66l 9-toprocentnog sirćeta (to ti je ono što se zove alkoholno)i na to ubaciš 417g soli.
Pošto ne verujem da baš imaš tako precizne merice, lepo uzmi 10 litara vode, dodaj 2 litre sirćeta i 500 grama (pola kilograma) soli. Dobićeš oko 12,5 litara tečnosti.
Zadovoljan?
Ako treba da ti postavljam proporciju i za esenciju, samo kaži :wink:![]()
smeh:Služimo...Espanol::shock: :shock: Bog te...šta radi sa matišem!smeh:Hajde da se malo uozbiljim (za promenu!)
Zadovoljan?
Ako treba da ti postavljam proporciju i za esenciju, samo kaži :wink:![]()
neko reče :wink:
Vec se osecamo pozvanim... A ti bi mogao i da se registrujes, pa da znamo gde da te nadjemo :wink:nesa0409:Drugari,ne sumnjam da je ova razmera prava stvar.Ako uspe,u to više i ne sumnjam,pozvaću vas na turšiju i kuvanu rakiju,ćao !
Nego? Po ženinom receptu?nesa0409:Da sam znao da ima tako finih ljudi na ovom forumu,ne bih ni kupovao povrće za zimnicu.
E, onda si na pravom mestu!nesa0409:Tada bih se najeo tur[ije kada bi bilo po njenom receptu.