Forma_Ideale
Aktivan član
- Poruka
- 1.451
nikada necu razumeti kako nneko voli da drzi ogromne kolicine cd-ova O.o
a sto se tice diskografija
tacno 61
osim ako nisu izbacivali nesto novo pa toga nisam svestan
Ja volim da imam sve na CD-u. A i pametnije je. Jer, sa kompom uvek može nešto da se desi, i da nestane sve što je u njemu bilo "pohranjeno". Vidim da se to dešava i mnogima sa foruma, ali, ljudi i dalje ne odustaju - čuvaju u kompu, gube, i iznova nabavljaju.
Meni su lično nekako najnesimpatičniji, da tako kažem, odgovori "imam 300 gb diskografija". To mi je kao da se izražava u kilogramima.
Ja sve režem po CD-ima, ili su pak originali i pitanju, i ne znam koliko je to izraženo u kilo, mega ili gigabajtima, a i ne zanima me. Glupo mi je da tako izražavam "količinu" muzike koju posedujem. Naravno, najlepše je imati originale, vinile, singlice. To je prava, neprocenjiva vrednost... Ali, nažalost, mnogo šta je danas u tom formatu teško dostupno... ili preskupo.
Pre nekog vremena, u nekom časopisu, u rubrici tipa "u stanu tog i tog", videla sam "šetnju" po stanu nekog profesora sa muzičke akademije... ne mogu da mu se setim imena. Čovek je u sobi ogromne površine, izdvojio čitav jedan zid, gde je napravio policu od poda do plafona i popunio je samo CD-ima i pločama.
Poslednja izmena:

Ali, naravno, neka se svako izražava o muzici i evidentira svoje kolekcije onako kako mu je draže i lakše.