KOLIKO ČESTO MENJATE SVOJ IMIDŽ?

Gazdarica:
Betty:
Gazdarica:
Imidz je nasa slika koju odasiljemo svijetu, nas odraz u ocima drugih, ukupan utisak koji ostavljamo...

ne
to je tvoj vizuelni identititet

a imidž, kako si ti to objasnila, to mu dođe kao BREND :D
Betty draga, a da prvo procitas malo, sta kazu strucnjaci o tome...?
Naime, ja uopste nisam naslijepo pricala o definiciji imidza...

pa jeste, brend je nekoliko osobina koje upadaju u oči i koje su prepoznatljive
a onda je imidž šira slika s vizuelnom podlogom
hehehe...
Evo recimo, Gazdarica je brend! PRE nego što sam (pre mesec dana) videla sliku ovde, ZNALA sam kako izgledaš :lol:

Боју косе мењам ретко, мислим да између две промене никад није прошло мање од 2 године...а ни више. :lol: Пробала сам скоро све од тих основних боја, осим црне, никада не бих могла да се офарбам у црно, јер имам светао тен и плаве очи. Тренутно ме сви сврставају у плавуше, иако се фарбам комбинацијом лешник-плаво, 3:2.

Никада не дозвољавам да ме неко види неисфенирану, макар увијем косу на виклере или у крајњем случају подигнем косу. Не зато што ја нешто изводим, већ зато што ми је коса природно неуредна и обузима ми лице. Највећи непријатељ ми је влага у ваздуху. :lol: Од када знам за себе практично и не мењам дужину косе, увек је ту негде до рамена или малкице дужа од тога.

Волим да освежавам свој изглед новом гардеробом, обућом, торбама, баш често купујем нове ствари. Волим да пратим трендове, али не робујем им. Никада нећу обући нешто само зато што је модерно, иако ми се не свиђа или ми не стоји, али нешто што је тотално демоде морала бих баш много да волим да бих обукла или да ми много добро стоји. Највише пратим моду кад је обућа у питању. Колико дуго ћу носити неку ствар зависи од тога колико ми се свидела. Ако је класичнија, онда ћу их носити више сезона, а неку екстраваганцију брзо изгустирам. Имам и своје константе, нешто што скоро никада не мењам, а и кад мењам, то сигурно није због моде - накит, фризуру, начин шминкања, омиљене боје.

Мрзим фризере, маникире, педикире, козметичаре,шминкере,...Све што могу сама и урадим сама, не волим да други петљају око мог изгледа. Сама се фарбам и фенирам, сређујем нокте,... једино што препуштам другима је шишање, третман лица и понекад педикир. Никада нисам ишла у соларијум, гадим их се. :x

Не бих могла да се определим за један стил, мислим, могла бих да је питање шта највише волим. А овако, у ком стилу се облачим - то зависи од прилике. А оно што је баш само моје и што увек убацујем, без обзира на трендове и прилике, то је неки романтични стил. Значи, сукње, а не панталоне, обућа на штикле, а не патике и никада равне ципеле, лепршави облици и материјали, никада превише уско, кратко или отворено, али увек на граници - тј. нешто се увек наслућује. Фармерице не волим, носим их, али су ми неудобне. Спортски се облачим само кад морам.

Познајем своје недостатке и трудим се да не носим ствари које би могле да их нагласе, што не значи да не оманем понекад, чак и свесно - ако ми се нешто јако свидело, онда ризикујем.

CaLiMeRo:
Lexa je moja dvojnica?
A ima i bubašvabe.
:lol: Vrućina, pa su izmilele...
E, uvek sam se pitala da li su to bubašvabe...
Imaju neke još veće i okrugle, oko 3 cm u prečniku... Da zdrav čovek vrišti tri dana... Ove su pljosnate :twisted:
A tek žabe :twisted:
Kad mi uđe žaba i ja gledam u nju, ona gleda u mene... I ja tek posle dva minuta gledanja shvatim da je to žaba. Mislim, žaba od kilogram, ljudi, žene, videste li vi nekad toliku žabu :shock:
A dva tri puta mi ušla u sobu...

ja sam nosila sve i svasta..
dugo sam nosila frizuru u fazonu 20-ih...spicevi na licu, kratke siske, teget-crna...
ne znam ko je 90-ih obilazio antikvarnice da nadje haljinu iz 20-ih osim mene... :lol:
i cipele..haha...sad se nose bre! okrugle napred, malo deblja stikla (ne ona debela odvratna)...a ja se ubi trazeci tad...
e onda sam provalila da je sve to mnogo zahtevno...
sto sam starija to mi se vise svidja jednostavnost..
i nekako covek treba da nosi garderobu a ne ona njega..
mene sad strogi i definisani stilovi guse...osecam se neprijatno...moj orman je jedna velika stilska zbrka... :lol:
tu su i martinke i providne kosulje...i muske bele kosulje...farmerke..plisane pantalone...i siljate cizme sa stiklom...roze sako...
jer pojma nemam kako cu da se probudim...i ne zelim da me stil odredjuje...mozda cu da se probudim u radikalnom raspolozenju...a mozda u neznom...
tko zna...
i garderoba je sredstvo komunikacije...

Back