Koliko često jedete meso i mesne prerađevine?

Koliko često jedete meso i mesne prerađevine?

• svaki dan

glasova: 13 48,1%
  • 4x sedmicno

glasova: 10 37,0%
  • jednom u 14 dana

glasova: 4 14,8%
  • vegetarijanac/ka sam

glasova: 1 3,7%

• Ukupno glasova
    27
Nekada sam ih spremala u teglicama, pasterizovala u rerni.
Samo riba, ulje, so.
Моја мајка их је ређала у шерпици, ред сардина, ред колутова лимуна, па залије маслиновим уљем и остави на најтишој ватри пар сати.
Те кошчице нестану, а укус је био предиван.

Моја мајка их је ређала у шерпици, ред сардина, ред колутова лимуна, па залије маслиновим уљем и остави на најтишој ватри пар сати.
Те кошчице нестану, а укус је био предиван.
I ovo je, samo što su teglice hermetički zatvorene, mogu dugo da stoje, kao limemka sardine.

I ovo je, samo što su teglice hermetički zatvorene, mogu dugo da stoje, kao limemka sardine.
Ја сам увек пре за домаћу радиност, знаш шта једеш, кад си га стварно спремио и колико може да стоји. Конзерва је конзерва, налепиш на етикету шта хоћеш.

Сардине су здрава риба, мени су проблем те кошчице унутра. Мада, постоји систем да се отопе и онда су врх. Можеш сам да спремиш у шерпи и да стоје дуго.
Pre dve nedelje pojeo sam sedam sardina sa lukom.uživao sam.mnogo volim ribu.volim i onu drugu ribu kao svaki muškarac.

Јао и ја волим сардине, али туњевину тек што волим... Па умачем 'леб у оно уље... оде пола љеба.

Boze me prosti ja umacem tajno hleb u ono ulje od sardine.
Nije ni maslinovo, neki biljni uzas ali sto volim da mackam u to mekani hleb...i u maslinovo ulje isto.

Imam jednu groznu naviku koju niko od mojih ne vidi. Ponekad dok kuvam gladna, sipam maslinovo ulje u tacnicu, dodam origano i mleveni belik luk pa u to umacem hleb.

Mada mi nije strana ni ideja masti sa jakom alevom paprikom.

A niko...niko od mojih ne zna da to jedem krisom!

Nije ni maslinovo, neki biljni uzas ali sto volim da mackam u to mekani hleb...i u maslinovo ulje isto.

Imam jednu groznu naviku koju niko od mojih ne vidi. Ponekad dok kuvam gladna, sipam maslinovo ulje u tacnicu, dodam origano i mleveni belik luk pa u to umacem hleb.

Свашта, не да не кријем него сам и њих навукла :rotf:
У све живо умачемо, једино не могу у тај ужас из конзерви, сем ако није стварно маслиново уље.

Da te utesim,...,nisi jedina 😉

Da mogu da biram, meso i mesne prerađevine ne bih jela nikada, jer nisam njihov ljubitelj, ali sam živela prvo sa dva, a sada sa jednim "mesožderom" u kući, koji ne računa da je jelo ako nema mesa, pa se vodim onom "Ako ne možeš da ih pobediš, pridruži im se.".
A i mrzi me da spremam dva različita obroka za nas dvoje u kući, iskreno. :)

Nije potrebno spremati dva različita obroka samo meso nemoj jesti

😊

Nije potrebno spremati dva različita obroka samo meso nemoj jesti

😊
Izbegavam ga kada je u pitanju varivo koje je kombinacija povrća i mesa. Ali kada je gulaš ili nešto slično, nemam mnogo izbora.
Recimo, moje dete najviše voli musaku, a ja od svih varijanti mesa, najmanje volim mleveno meso. Iz nekog razloga mi baš ne prija. Onda iz musake on više bira meso, ja samo krompir ili tikvice, i u proseku smo dobri. 😊
Kada pravim sarmu, njemu pravim sa mesom, meni bez, ali se kuva u istoj šerpi.
I tako, snalazim se nekako. 🙂

Back