Zelena milja
Poznat
- Poruka
- 9.140
Radi balansaAli seks produzava zivot, tako da dosta mesa, dosta seksa i sve ce biti okej![]()
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Radi balansaAli seks produzava zivot, tako da dosta mesa, dosta seksa i sve ce biti okej![]()

Verovatno su uz to i pušili po 3 kutije Drine bez filtera?!Da te utešim 99,99% je lažna plaćena studija. Moje babe i dede su jele meso i živeli su svi 90-95 godina niko manje!
Da!Da li je ova anketa stvarno o mesu ili.....?
![]()
Kad sam bio mlađi po tri četiri puta dnevno.Da!
Bucaš svakodnevno ?

Verovatno su uz to i pušili po 3 kutije Drine bez filtera?!
a nije ti možda palo na pamet da je to meso koje su oni jeli, bilo "neko drugo meso"?! ne ovo koje instant kad od praseta za 2 meseca naprave svinju od 120kg. ili od pileta za 3 nedelje kokoška od 5 kg?!
Moji su u Banatu jeli meso kao meso nedeljom i četvrtkom.Mario se malo zeznuo
Moji su u hercegovini imali nekad po stotine ovaca i janjadi ipak mi je majka koja je rodjenja 1949 često pričala da su retko vidjeli i jeli meso
Em nije bilo struje niti hladnjača em je politička situacija bila takva da su ostajali bez ovaca jer im je komunizam odvodio njihovo vlasništvo
Sve u svemu za bozic , slavu i vaskrs, vjencanja , krštenja i sahrane bilo je mesa
Takodje je rekla ono mesa sto ostane utapali su u svinjsku mast i na taj način konzervisano se sačuvalo na neko vreme

И од кг бурека.Kilo mesa je jeftinije nego kilo čipsa![]()
И од кг бурека.

Skoro svaki dan.Kobasice,šnicle...Studija: Svako ko pojede više od 117 grama mesa dnevno umire ranije!
Švedska dugoročna studija sa 75.000 učesnika izazvala je ogromnu medijsku pometnju svojim rezultatima. Do kojih je alarmantnih nalaza došla studija? Među onima koji su jeli više od 117 grama crvenog mesa dnevno, stopa smrtnosti je bila 21 procenat veća nego među onima koji su jeli manje od 46 grama mesa dnevno.
1) Srčani udari i moždani udari bili su povezani sa „faktorom rizika od mesa. ” se javljaju znatno češće.Ovi efekti se ne mogu nadoknaditi puno voća i povrća.
Poređenja radi: 117 grama mesa dobija se samo u porcijama kao što su mala šnicla ili pola odreska.Masne kiseline u mesu podstiču upalu.
Pored toga, arahidonska kiselina, koja se nalazi samo u životinjskoj hrani, i omega 6 masne kiseline imaju upalni efekat. U mesu postoje i aminokiseline koje sadrže sumpor. Oni čine tkivo tela previše kiselim, tako da su ćelije manje snabdevene hranljivim materijama. Posledice su prekomerno trošenje zglobova, bolovi u zglobovima i bolesti kao što su osteoartritis ili artritis.
Pogledajte prilog 1499204
imali slika pre i posle!?Od kad sam presao da grickam kulen, slaninicu, suvi vrat/pecenicu umesto cipsa i smokija - bukvalno sam se preporodio, odradim trening sa duplo manje napora![]()
Ma ima mojih slika trista ovde, na raznim LjiS temamaimali slika pre i posle!?
Meni su neurolozi pre petnaestak godina preporučili po jedan obrok sardina dnevno.Mogla bih da živim bez mesa.
Ipak, nedeljni ručak je uvek sa mesom. 2 puta mesečno pojedem nešto sa roštilja ( ćevapi na kajmaku ).
I papaline ( girice ) jedem bar jednom mesečno.
Od mesnih prerađevina volim kulen i podlovćensku pečenicu..Ne jedem ih svaki dan..
Sećam se da mi je jedan rođak lekar rekao da je neophodno da se jede riba, sardine i sl.
Сардине су здрава риба, мени су проблем те кошчице унутра. Мада, постоји систем да се отопе и онда су врх. Можеш сам да спремиш у шерпи и да стоје дуго.Meni su neurolozi pre petnaestak godina preporučili po jedan obrok sardina dnevno.
Gledam da se i sad pridržavam tog saveta.
Jedna doktorica iz Francuske mi je rekla da moja krvna grupa ne bi trebalo gotovo ništa sem mesa ni da jede.
Сардине су здрава риба, мени су проблем те кошчице унутра. Мада, постоји систем да се отопе и онда су врх. Можеш сам да спремиш у шерпи и да стоје дуго.
Ти си практично веган.1-2 u mjesec dana
Nekada sam ih spremala u teglicama, pasterizovala u rerni.Сардине су здрава риба, мени су проблем те кошчице унутра. Мада, постоји систем да се отопе и онда су врх. Можеш сам да спремиш у шерпи и да стоје дуго.