Koliko brinete o svom zdravlju?

Vitez Koja

Ističe se
Poruka
2.108
Da li redovno idete na sistematske preglede?
Da li idete kod lekara zbog na primer, obicne prehlade
ili idete tek kad vec mislite da Vam ''nema spasa''?
Da li se pridrzavate saveta lekara ili vise volite sami da se lecite?
Da li mislite da vodite zdrav nacin zivota?
Da li planirate da ucinite nesto za svoje zdravlje?

Otkako sam pre nekoliko godina imala tešku operaciju(i to zbog odlaganja i sopstvenog nemara),redovno idem bar na analizu krvi.Još uvek idem relativno često na kontrole,pa usput proveravam i ostalo.Trudim se da se zdravo hranim,meso sam izbacila skroz iz ishrane,kao i veštački šećer i beli hleb,a sve moje nedoumice rešava moja najbolja prijateljica Milena koja je doktor.

Otkako sam pre nekoliko godina imala tešku operaciju(i to zbog odlaganja i sopstvenog nemara),redovno idem bar na analizu krvi.Još uvek idem relativno često na kontrole,pa usput proveravam i ostalo.Trudim se da se zdravo hranim,meso sam izbacila skroz iz ishrane,kao i veštački šećer i beli hleb,a sve moje nedoumice rešava moja najbolja prijateljica Milena koja je doktor.

E, i ja bi tako. Da imam Milenu.....
Ali, jok !

Dovoljno.

To što se naziva sistematskim pregledom je smejurija.

Idem kad ne mogu sama sebi pomoći, ne u smislu da ne znam šta mi je, nego u smislu da nemam to što mi je potrebno za lečenje.

Došlo vreme da moraš znati sam da se lečiš, pratiš svoje telo i slično, ili si ga ugasio.

Relativno, koliko se može, ali uvek može i bolje.

Planiram, u ponedeljak imam zakazano kod zubara..:lol:

Не бринем пуно о здрављу, последњи пут сам била на систематском пре 2 месеца јер је требало за факултет, све је у реду, нисам била прехлађена сигурно неких 6,7 година, једина озбиљнија болест коју сам имала је била мононуклеоза, али то је давно било. Не водим баш здрав начин живота јер ми фали сна и не једем редовно.

Trudim se da se zdravo hranim, mada to nije jednostavno kad ostatak porodice ne obraća pažnju na to. Pijem jabukovo sirće, uskoro ću uzeti i riblje ulje. Pijem čajeve svaki dan, po 2-3. Bavim se rekreativnim biciklizmom.

Poslednji put bio na pregledu u septembru, krv i mokraća dobri.

Koliko brinete o svom zdravlju? Sada puno više, hvala na pitanjcu.

Da li redovno idete na sistematske preglede? Ne čekam ja sistematske; da čekam na njih, na neke verovatno nikada ne bih otišla, pošto su tako "ažurni" kada se radi o tuđem zdravlju. Hvala na pitanju, imam sama tu naviku.

ili idete tek kad vec mislite da Vam ''nema spasa''? Ne idem zbog takvih stvari. Ja mislim da svaki čovek zna otprilike šta da radi u slučaju visoke tmperature, dijareje, povraćanja, itd.

Da li se pridrzavate saveta lekara ili vise volite sami da se lecite? Ponekad verujte, ni sami ne znaju ni oni. Znam zašto to kažem, ali me mrzucka da objašnjavam sve. To čega sam se nagledala u prethodnom periodu, mesto da ti pomognu, još te više uplaše. Što ne znanjem, što ne ažurnošću. Što onom ravnom linijom gde im je ravno sve do Dunava. Ne lečim se sama, ali verujem u alternativni vid lečenja.

Da li mislite da vodite zdrav nacin zivota? Ne u meri, u kojoj bih htela. U okviru trenutačnih mogućnosti, da.

Već sam učinila. Manje se nerviram. Neke stvari me više ne jedu; ne žderu. Ne obraćam pažnju na pojedine stvari, nebitne ljude čija mi energija ne prija i na one, koji mi istu "troše". Zabrinuću se za sebe, koliko me za neke stvari više...da ne kažem šta. samo da mi bude bolje, pa onda rekreacija, i tako još neke stvari. Uglavnom, kako je bilo...nepovratilo se. Sebi sam sada...Najpreča. Ne osvrćem se i ne okrećem.

:hvala:

Koliko brinete o svom zdravlju?Бринем се,релативно добро.
Da li redovno idete na sistematske preglede? Не,али на сваки знак који ми организам да,реагујем како би требало-одем лекару.
Da li idete kod lekara zbog na primer, obicne prehlade Најчешће одем,да видим да ли се ради о бактерији или вирусу,како бих се адекватно лечио.
ili idete tek kad vec mislite da Vam ''nema spasa''Нисам био у ситуацији,да сам толико чекао.да симптоми постану неподношљиви.
Da li se pridrzavate saveta lekara ili vise volite sami da se lecite? Придржавам се.
Da li mislite da vodite zdrav nacin zivota?До пре пар година сам заиста живеоздравим животом,затим сам се нагло угојио целих 20кг,а сад то лагано елиминишем.бавим се спортом,трчим,колико-толико се храним здраво.
Da li planirate da ucinite nesto za svoje zdravlje? Ово питање ми и није баш јасно,али може да послужи одговор изнад. :)

Toliko da se raspadam. Jezicina mi klepeće na Zenama, glava mi visi na Zdravlju, srce na
muskarcima, a noge se rekreiraju na Sportu.
Vec me prostudirali kao misa
Kad god odem, svaki put me pitaju sto sam dosla
Slusam svoju tetku Savetu
Ofkors, redovno posecujem Krstu
Pusticu vodu da gouvna odu

poprilicno
ne
Ne, ako ne mozes pomoci sam sebi lekar ti sigurno ne moze
iskljucivo sam, mada nisam bio bolestan vec par godina
donekle

Back