Koliko bi mogla da košta praznična avantura?

Lorelajn

Legenda
Supermoderator
Poruka
66.381
Po ovoj računici 3-5 noćenja, avionskim prevozom je u proseku oko 700-800 evra po osobi. Na to dodajte možda još toliko za praznične čarolije i tu smo od oko 1000-1500 evra po osobi za 3-5 noćenja u Evropi....Ma "divno" :zaljubljena::mrgreen:
Dalje da budem "pozitivna"...Ako neko ide kolima, naravno zavisi gde...može računati na gužve na granicama, led na putevima i slične zimske blagodeti :)
Opet smeštaj za te dane u većini gradova u Evropi nije ispod 80 evra po noći, bez parkinga i bez doručka... :)

Isplati li se?

Novogodišnja putovanja uveliko u ponudi: Koliko bi mogla da košta praznična avantura?

Rim​

Foto: Vladimir Sazonov/Shutterstock

Foto: Vladimir Sazonov/Shutterstock​
Rim, koji je vekovima bio prestonica najmoćnijeg carstva u evropskoj istoriji i mnogo duže duhovno središte katolčkog sveta, sedište grada-države Vatikana, posetioci često opisuju kao poseban i jedinstven. Italijani, takođe, za svoj glavni grad znaju da kažu da je svet za sebe. Trajanje od skoro tri hiljade godina odredilo je prirodu ovog grada, stvarajući celinu kakva se nigde drugde u svetu ne može naći. Kao drevno mesto, krcato spomenicima, Rim je muzej na otvorenom. Ali, Rim je i moderan grad u usponu. Ta kombinacija vitalnosti i bogate istorije stvara jedinstven grad.

Ova ponuda osmišljena je tako da traje pet dana, od kojih imate četiri noćenja. Ukoliko se odlučite za avionski prevoz, moraćete da izdvojite od 689 evra po osobi.

Prag​

Foto: Shutterstock/Risto SK

Foto: Shutterstock/Risto SK​
Prag je dostigao svoj zenit u vreme vladavine Karla IV, koji je izgradio Karlov most, gotsku Katedralu Svetog Vida, a 1348. godine osnovao je Karlov univerzitet. U mnogim istorijskim delima, grad Prag nazivan je gospodarem Češke i majkom svih gradova, dok ga je Karlo IV nazvao zlatni grad.

Od XIX veka, zovu ga i gradom stotine tornjeva pošto ih u njemu ukupno ima preko pet stotina. Istorijsko jezgro ovog grada deo je UNESCO svetske baštine, a veliki deo grada je popločan i predstavlja pravi raj, čak i za one koji nisu ljubitelji pešačenja.

Ova ponuda osmišljena je tako da traje četiri dana, od kojih imate tri noćenja. Ukoliko se odlučite za avionski prevoz, moraćete da izdvojite od 735 evra po osobi.

Pariz​

Foto: Shutterstock/Catarina Belova

Foto: Shutterstock/Catarina Belova​
Pariz, jedna od najlepših i najznačanijih svetskih metropola, najposećeniji je grad na planeti; njegovim elegantnim bulevarima i avenijama godišnje prošeta gotovo trideset miliona turista. Najpoznatiji pariski kvartovi i spomenici, deo su svetske kulturne baštine pod zaštitom UNESCO-a.

Ova ponuda osmišljena je tako da traje pet dana, od kojih imate četiri noćenja. Ukoliko se odlučite za avionski prevoz, moraćete da izdvojite od 829 evra po osobi.
 

Milano​

Foto: Marina Datsenko/Shutterstock

Foto: Marina Datsenko/Shutterstock​
Putovanjem u Milano, saznaćete zašto je cenjen kao svetsko središte mode i dizajna, s velikim globalnim uticajem u trgovini, industriji, muzici, sportu, književnosti... Milano je jednostavno savršen, prelep i glamurozan grad, bogat istorijskim i kulturnim znamenitostima, koji diše kosmopolitski i u kojem se osećate kao građanin sveta.

Ova ponuda osmišljena je tako da traje pet dana, od kojih imate četiri noćenja. Ukoliko se odlučite za avionski prevoz, moraćete da izdvojite od 735 evra po osobi.

Amsterdam​

Foto: Profimedia

Foto: Profimedia​
Amsterdam je grad koji očarava svojom slikovitom arhitekturom i brojnim znamenitostima. Pojedini delovi grada su proglašeni delom svetske kulturne baštine, pod zaštitom UNESCO-a. Mnogi evropski gradovi obiluju istorijskim znamenitostima, ali ono što Amsterdam čini posebnim je to što gotovo svaka građevina u užem centru grada je u isto vreme kulturni spomenik i nečije mesto stanovanja, deo istorije, ali i deo savremenog izgleda grada.

Ova ponuda osmišljena je tako da traje pet dana, od kojih imate četiri noćenja. Ukoliko se odlučite za avionski prevoz, moraćete da izdvojite od 785 evra po osobi.

Istanbul​

Foto: Profimedia

Foto: Profimedia​
Ne propustite da upoznate najslavniju građevinu Aja Sofiju koju je u 6 veku podigao imperator Justinijan i koja je služila kao najveći hrišćanski hram na svetu. Danas je najpoznatiji muzej u Turskoj. Istanbul godišnje privuče milione turista koji žele videti njegove znamenitosti, osetiti njegov kosmopolitski duh i odličan provod koji je u ovom gradu zagarantovan.

Ova ponuda osmišljena je tako da traje pet dana, od kojih imate četiri noćenja. Ukoliko se odlučite za avionski prevoz, moraćete da izdvojite od 599 evra po osobi.
 

Barselona​

Foto:TTstudio/Shutterstock

Foto:TTstudio/Shutterstock​
Barselona je kosmopolitski i moderan grad, koji umetnošću i kulturom kao da povezuje Španiju sa ostalim delom Evrope. Drugi po veličini grad Španije, zbog svoje dinamičnosti, blage klime i blizine plaža, postao je veoma omiljena destinacija milionima turista. Najinteresantniji je kontrast između veoma dobro očuvanih ostataka grada iz davnih vremena, naspram konstantnog menjanja, modernizovanja grada, velikog ulaganja i pomeranja granica u kulturi, umetnosti i arhitekturi.

Ova ponuda osmišljena je tako da traje četiri dana, od kojih imate tri noćenja. Ukoliko se odlučite za avionski prevoz, moraćete da izdvojite od 769 evra po osobi.
 

Back
Top