Koliki ti je iq?

mislim da se inteligencija ne moze iskazati jednim brojem (suvise je komplikovana).
ps: na hr. mensi mi je 130 (nesto nije u redu, previsok je, jos sam na brzinu uradio, onaj danski je bolji).

je l neko radio onaj ajnštajnov test sa kućicama životinjicama cigarama i slično...
:?:?

nešto mi je čudno u vezi podatka da navodno samo 2 procenta populacije može da ga uradi tačno za 15 minuta...

ja sam ga uradila tačno za desetak...

i sad se nešto češkam po glavi...

čini mi se da je test precenjen...

glupost što se mene tiče...

Pa u tadasnje vreme je verovatno toliko populacije i moglo da ga uradi tacno
Ja sam ga uradila za okruglo 14 min. i to sam sve uradila, nego sam dva podatka stavila u jednu kucicu,a nisam pretpostavila da ako se kaze komsija te kuce moze da se misli i na levog i na desnog, i tu sam lupala glavu jedno 10 min... Tako da se moze reci da sam ga uradila za 4 :mrgreen:

je l neko radio onaj ajnštajnov test sa kućicama životinjicama cigarama i slično...
:?:?

nešto mi je čudno u vezi podatka da navodno samo 2 procenta populacije može da ga uradi tačno za 15 minuta...

ja sam ga uradila tačno za desetak...

i sad se nešto češkam po glavi...

čini mi se da je test precenjen...

glupost što se mene tiče...

radio sam ga i ja, i zavrsio pre roka, mislim da to moze da uradi bar 20% populacije, a ne samo 2%. :lol:

paaaa.. ne znam sad tacno.. ali rece mi jedna savrseno lepa teta kad bejah 5. razred osnovne skole da mi je iq 128..
doslo mi je da je oteram tada u p.m. misleci da i ona mene isto tamo (bar otprilike) tera :lol:
sad ne znam.. drzim da je opao.. :lol:

Ne mogu da verujem sta sve procitah...
Radim u instituciji gde svakog pacijenta testiramo Bine-Simonovom skalom.
Na krstarici se okupilo 2% srpske intelektaulno visokoprosecne populacije.
Prvo potrazite skale i uporedite ih, jer se neke razlikuju i preko 20 jedinica.
Mensa testira u Resavskoj ulici (bivsa General Zdanova) i kosta 1300din.
Bine-Simon je test ponedrisan prema razlicitim kriterijumima, dal osoba zivi u velikom gradu, mestu, selu....
Sadrzi 10 subtestova. Pet subtestova pokazuje skor manipulativne inteligencije a pet pokazuje skor verbalne inteligencije. Po mom misljenju je dobar jer je siroko obuhvatljiv, ispituje razumevanje, slicnosti i razlike, opstu kulturu, aritmetiku, vizuo-spacijalne sposobnosti, resavanje problema, konstruktivne sposobnosti, kratkorocnu radnu memoriju...itd.

Kada je u pitanju visoki IQ globalni skor, mislim da tada treba pridodati i test socijalne inteligencije, a stvar bi zaokruzili jednim testom emocionalne zrelosti..

Da li ce osoba biti visoko konstruktivno ili destruktvno inteligentna mnogo znaci, obzirom da je visoka inteligencija plodno tlo raznolikim mentalnim poremecajima...

Posmatrajte ljude na osnovu njihove dobrodusnosti i ambicija, najteze je od svega je biti dobar covek!

Back