Nije to nikakav razvoj ljudske civilizacije, to je princip COPORA koji vazi i kod zivotinja i kod ljudi.
Generalno, svi zivotinjski sistemi gde zivotinje zive u zajednici su strogo hijerarhijski uredjeni, pa time i ljudsko drustvo.
Covek se istice nad zivotinjama po svom razumu i nivou svesti, i u negativnom (surovost) i u pozitivnom (superioran intelekt).
Posto je covek pretezno zivotinja, kod njega provladjuju zivotinjski instinkti, koji ga teraju u COPOR. To su pomenuti nesigurnost (zbog nedostatka vestina), strah i/ili korist koju moze izvuci iz COPORA.
Samo kod malog broja izuzetno naprednih, u smislu svesti, individua preovladjuje slobodarski duh, koji je pomenuo kolega nobody, i te osobe ne nalaze za obavezno ili shodno da pripadaju COPORU (ili pravilima koja vladaju u COPORU). Time, naravno, sebi stvaraju probleme, ali imaju svoju SLOBODU, kako rece kolega nobody.
Tako da za zapadu nista novo - nismo mi uopste toliko razliciti od zivotinja, cak su one mnogo bolje od nas - to nije moje, mnogi su to rekli pre mene. Ko sumnja neka pogleda milion filmica na youtube-u o zivotinjama koje pomazu drugim zivotinjama ili ljudima.
A sto se tice Arijevaca, oni uopste nisu bili to sto je Hitler zamisljao, oni su bili upravo suprotno - ljudi superiorne svesti i znanja, koji su time dominirali (a ne tlacenjem). Ko zeli vise da sazna o Arijevcima, mogu da ga uputim na proucavanje Veda - samo to je izuzetno ozbiljan put ako se zeli pravo znanje.
Napomena: Arijevci su autori Veda. Tacnije, autori Veda su bili Arijevci (mada su ih, zapravo, samo zapisali - Vede su vec postojale dugo pre toga). I da, tacno je, ljudska civilizacija je vec duuuuugo u opadanju (za detalje videti Vede i podelu vremena na doba ili juge) - opadaju i nas zivotni vek, i nase umne mogucnosti, i nasa duhovnost.