Kolege sa Pravnog fakulteta...

• Začetnik teme Začetnik teme lolla
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Jel ima neko ko je upisao pravni u kg-y ,smer nacionalna bezbednost.I mozete li mi reci kakvi su sledeci profesiori?
Petrov-Ustavno pravo
B.Simonovic-Kriminalistika
Brkovic-Radno pravo
B.Banovic-Sistem obezbedjivanja lica i imovina .unapred hwala

kod nas u bg, Petrov je super. Ja sam kod njega odgovarao, bio je vrlo korektan, iako je imao milijardu studenata da pita...
voli da postavi neko podpitanje da vidi kako se razume materija.

Nebitno, vazno je samo da skupis nekako :). Barem sam ja to tako ukapirala.
Ljudi jeste imali juce kolokvijum iz porodicnog, kakav je bio???

kolokvijum je bio lak! bilo je pitanje-nabroj nacela o licnom imenu, mere zastite kod nasilja u porodici, kakva je tuzba kod izricanja ili produzavanja mere zastite, kad se sprovodi mirenje a kad nagodba, dopunski izvori koji se koriste kod porodicnog prava..... ne mogu sad svega da se setim, al nije bilo tesko... srecno!!!!!!!!!!!!!!

Puno ti hvala.:) A zadatak? pretpostavljam racunanje srodstva?

e meni nije bilo racunanje srodstva, nego kao- milica i nikola su sklopili brak u Centru za socijalni rad, pa je nikola poceo da pije i da je maltretira pa se ona zalila isto centru za socijalni rad pa je CZR izrekao nikoli presudu itd. itd.i tako cela prica se vrti oko centra za socijlni rad-sto nema veze sa vezom,i na kraju pitanje dal se slazemo sa tim. I poenta je da se brak ne moze sklopiti u CZR i da nista od navedenog nije moguce!!!!!!!!!!!!! e bilo je i pitanje: ko ne moze sklopiti brak tj.do kog i stepena i koja linija kod tazbinskog i adoptivnog srodstva, i izjava volje kakva mora biti da bi brak bio punovazan-to ti je ono-saglasna izjava volje, pa istovremeno tj jedno za drugim itd........ javi kako proslo..... nadam se da sam pomogla! :)

Da li moze neko da mi kaze da li informatika i engleski ulaze u broj predmeta koji se racuna za uslov sledecu godinu, i kakav je sistem u vezi toga. Hvala unapred.

У вези СА тим!

У просек се не рачунају, али за услов је потребно положити информатику тј. "дозвољено је пренети два испита + испит из страног језика" што значи да је могуће пренети нпр. уставно, информатику и енглески језик.

e meni nije bilo racunanje srodstva, nego kao- milica i nikola su sklopili brak u Centru za socijalni rad, pa je nikola poceo da pije i da je maltretira pa se ona zalila isto centru za socijalni rad pa je CZR izrekao nikoli presudu itd. itd.i tako cela prica se vrti oko centra za socijlni rad-sto nema veze sa vezom,i na kraju pitanje dal se slazemo sa tim. I poenta je da se brak ne moze sklopiti u CZR i da nista od navedenog nije moguce!!!!!!!!!!!!! e bilo je i pitanje: ko ne moze sklopiti brak tj.do kog i stepena i koja linija kod tazbinskog i adoptivnog srodstva, i izjava volje kakva mora biti da bi brak bio punovazan-to ti je ono-saglasna izjava volje, pa istovremeno tj jedno za drugim itd........ javi kako proslo..... nadam se da sam pomogla! :)

eh da..u vezi zadatka....
moguce da nije fora u tome da lije brak punovazan i ostalo...
setite se samo ko se smatra porodicom u slucaju nasilja..
cak i da brak nije punovazan, ovo dvoje mozemo da kategorisemo kao vanbracne partnere, a oni se racunaju..
dakle, mislim da je fora u tome da CZR ne moze da izrekne meru zastite vec samo sud...CZR moze biti neka vrsta vestaka u sporu..i da zato presuda nije dobra

sta mislite?

Back