Ima li neko miloseviceve testove iz rimskog? 

Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
I sve će biti da parlament ništa ne radi![]()
Bas nikakvog govora :|? Ja sam dobila Mitrovica, a htela bih kod Bovana da polazem... Bilo bi super kada bi nam dozvolili da iz predmeta gde postoje 2 knjige sami biramo ispitivaca[/
Шта вам је , колегинице, Митровић је бољи.
Pozdrav svim kolegama!Moze li neko da mi kaze kako izgleda test kod Polojac,da li se seca nekih pitanja,i kakva je na usmenom delu?
Isti moj slučaj, al nema šanse. Jednostavno, ide se ka tome da se ukinu promjene, zbog toga što ima poodosta onih koji na mufte prolaze...
???
Ima li neko miloseviceve testove iz rimskog?![]()
Није мојеДобио сам га
![]()
Za nas? Onda molim Vas, kolega, pitajte kako da polozim ustavno kod Ratka u aprilu a ne poznajem politiku, znam da obozava takva pitanja.. o trenutnoj politickoj situaciji...
Ја питам само за своје мишљење.Да. Зар није феноменално кад студентеса Правног факултета одговара нпр. Уставно право (не односи се на Вас) и не зна ко је у њеној земљи премијер, које странке чине владајућу коалицију, ко је председник Парламента...? Шта да Вам кажем? Читајте новине, сваки дан до рока, а ако имате времена и оне пришле бројеве (пар недеља у назад) или НИН, у том случају ћете бити информисани боље од професора
![]()
Idem kod Bovana na predavanja, bas je super lik, sve ti lepo izdiktira sta treba da se uci...a kod Mitrovica ne znam kako cu proci jer ne ucim po njegovoj knjizi, a moram i iz soc za 4. god gimn!Шта вам је , колегинице, Митровић је бољи.
Idem kod Bovana na predavanja, bas je super lik, sve ti lepo izdiktira sta treba da se uci...a kod Mitrovica ne znam kako cu proci jer ne ucim po njegovoj knjizi, a moram i iz soc za 4. god gimn!
Da li neko zna da li Hasanbegovic daje da se pise koncept na ispitu?
Stvarno je glupost ta knjiga...rekose mi neki koji idu kod njega na predavanja...mada cu otici na konsultacije da proverim tu informaciju! Ali to je bzvz ako je stvarno tako, Bovan ne govori nista protiv Mitroviceve knjige.Ма ко Вам је рекао ту небулозу да морате да учите из оне имбецилности за четврти разред гимнасије?:shock: То сто Бован издиктира тражи да му се каже до последње речи како је рекао.
Moras ga pisati jer te on pita samo ono sto nisi napisao u njemu...samo opusteno, Voja je bas lik!da li je ikako moguce ne pisati kod Voje koncept?
Pošto mene pitate za pitanja, a ja nisam baš u toku angazovala sam druga da se raspita o pitanjima kod Polojac i ovo mi je poslao. To su navodno sveža pitanja iz januarskog pismenog
1. Pitanje: prevedi pojmove
• glossa ordinaria
• possessio vitiosa
• depositum irregulare
• successio per stirpes
2. Pitanje: dopunite rečenice:
A. Zbornici leges tj____________________,su____________________,a zbornici ius i leges su____________________,
B. Po civilnom pravu dekujusau drugom naslednom redu nasledjuju _________________, po pretotskom_______________a po justinijanovom _______________
C. Mancipatio in iure cessio i traditio su ___________________načni sticanja svojine
D. Kod tužbi sa dodatnim subjektom pater familias u nekim slučajevima odgovara za dugove ukućana neograničeno__________________________a u drugom slučaju ograničeno _____________________________________
3. Osnovne funkcije održaja
4. zadatak iz naslednog prava (kada ce legatar steći svojinu na stvarima)
5
• nemo partim testatus partimintestatus decederepotest
• servitus in faciendoconsistere nequit
6 Condictio (primena )
7 Zadatak iz kupoprodajeje bio iz praktikuma, o fizičkim i psihičkim nedostacima - vitium, vitium animi
8 Sličnosti i razlike mancipatio familie i testamentum per es et libram
9. Nešto u vezi ortakluka kupoprodaje zemljišnih službenosti i testamenta
10 stipulatio
Idem kod Bovana na predavanja, bas je super lik, sve ti lepo izdiktira sta treba da se uci...a kod Mitrovica ne znam kako cu proci jer ne ucim po njegovoj knjizi, a moram i iz soc za 4. god gimn!