Kolege sa Pravnog fakulteta...

• Začetnik teme Začetnik teme lolla
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Ja sam danas polagao kod Jovanovića. Lik je extra,nije ni čudo što ga hvale. Ovako deluje malo namršteno,ali je stvarno korektan. Ono dokle sam ja polagao,samo troje je palo. Pomaže ti ako zastaneš ili ne možeš da se setiš.Izvlači se cedulja,pa koncept,pa odgovaranje. Meni su zapala pomalo glupa pitanja(moje subjektivno mišljenje)
Pojam uvoda u pravo
Sadržina pravnog akta
Vrste tumača prava
Uglavnom su pitaja po lekcijama i nema nekih zavučenih. Obično je jedno iz prvog dela,neko koje podrazumeva normu,akt,odnos,primenu itd i jedno oko tumačenja

Jel moze da se polozi na skripte?

Ja sam jedva položio jer mi pitanja nikako nisu odgovarala,ali sam učio iz knjige. Da li može iz skripti ne znam,jer nisam dolazio u kontakt sa istim,ali pretpostavljam da bi pod nekim okolnostima,ako izuzmemo iz opticaja neke faktore sa dosta kalkulisanja i nagadjanja uz pozitivne indicije i studije izvodljivosti moglo.;)

greece87 jesil saznala od drugarice koja su pitanja bila kod Milosevica molim te posalji mi i ja polazem kod njega? Hvala!!!!!!!

ljudi,izvinite nije mi internet radio zadnjih dana.drugarica ima ustavno u petak,tako da ne moze da se sastavi....vec je neko dao pitanja kod milosevica koliko sam videla.zao mi je,ali mislim da od ove moje nema nista...zarobljena je u lok.samoupravi,bojim se posledica ako joj sada i rimsko pomenem.stvarno mi je zao.

Ljudi, koji su to politički i pravni akti doneti pod uticajem školice prirodnog prava?

Magna Carta libertatum, Deklaracija o nezavisnosti, Deklaracija o pravima coveka i gradjanina, pogledaj Holandiju i akte Huga Grocijusa (mislim da je mare nesto, nisam sigurna bilo je davno), Austrijski gradjanski zakonik (Marija Terezija i njen sin su okupljali profesore prirodnog prava), ..........

Magna Carta libertatum, Deklaracija o nezavisnosti, Deklaracija o pravima coveka i gradjanina, pogledaj Holandiju i akte Huga Grocijusa (mislim da je mare nesto, nisam sigurna bilo je davno), Austrijski gradjanski zakonik (Marija Terezija i njen sin su okupljali profesore prirodnog prava), ..........

Hvala, ima ih još, ali nema beze, položio sam kod Sime ...

Back