Kolege sa Pravnog fakulteta...

• Začetnik teme Začetnik teme lolla
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Paskvila:
Vasiljevic je izdao novu knjigu iz Kompanijskog, ima oko 550 strana, ukupno 130 pitanja i jos dvadesetak, koja vaze samo za one koji polazu Kompanijsko kao opciju :roll:

Znas li da li vazi skripta? Cuo sam da je izmena gradiva manja, tj. da je moguce i dalje polagati po skripti. Da imam vremena prelistao bih ja tu knjizicu od 550 str. Ali, trenutno me vise interesuje ova losija ali brza varijanta. Pozdrav.

Vasquez:
Koja je konacna varijanta za Trgovinu u januarskom roku: Kompanijsko+skripta/knjiga ili postoji neka opcija sa kombinovanjem knjige Poslovno p. ,zakona i skripte?
Najvise me interesuje zbog prvog pitanja jer vidim da je u novim ispitnim pitanjima dosta razlike?
hvala
U knjizi "Poslovno pravo" iz 2004. od M. Vasiljevica imas sva pitanja koja spadaju u prvo pitanje. Ostalo se nije menjalo i moze da se radi iz skripte, s tim da je menica jako sturo objasnjena u skripti pa ces mozda morati da je radis iz knjige. Pozz

Za kompanijsko pravo je izasla nova knjiga, ali izmene nisu velike i verovatno moze da se radi i iz skripte (kazem verovatno, jer ne znam kakva je, znam da je skripta za drugi deo sasvim ok). Problem je u tome sto su izasla nova ispitna pitanja za januar, dodato je bar dvadesetak novih pitanja i ta pitanja se sigurno ne nalaze u skripti.
Pitanja iz kompanijskog ima ukupno 130, a postoji i nekih dodatnih 17 pitanja iz komunitarnog prava, koje pita samo kada se kompanijsko polaze kao opcija (tako bar pise na zvanicnom spisku pitanja).
Od ljudi koji su polagali u proslom roku, cuo sam da je bio ok, postavljao je po dva pitanja i odgovaranje je trajalo kratko. Nadam se da ce tako da bude i sada.

Paskvila:
Za kompanijsko pravo je izasla nova knjiga, ali izmene nisu velike i verovatno moze da se radi i iz skripte (kazem verovatno, jer ne znam kakva je, znam da je skripta za drugi deo sasvim ok). Problem je u tome sto su izasla nova ispitna pitanja za januar, dodato je bar dvadesetak novih pitanja i ta pitanja se sigurno ne nalaze u skripti.
Pitanja iz kompanijskog ima ukupno 130, a postoji i nekih dodatnih 17 pitanja iz komunitarnog prava, koje pita samo kada se kompanijsko polaze kao opcija (tako bar pise na zvanicnom spisku pitanja).
Od ljudi koji su polagali u proslom roku, cuo sam da je bio ok, postavljao je po dva pitanja i odgovaranje je trajalo kratko. Nadam se da ce tako da bude i sada.

To me bas i interesuje,ta nova pitanja za januarski rok.Da li to znaci da moram da nabavim knjigu iz Kompanijskog da bi presao svih 130pitanja iz prve oblasti?
U trecoj grupi pitanja izostavljeno je prvih 10-hartije od vrednosti do osnovnih menicnih nacela....jesu li izbacena ili su ovi iz skriptarnice omanuli prilikom stampanja?
I konacno gde se sada mogu nabaviti kopije knjiga iz Komp.p.?

mala_sirena:
Milosevic iz Rimskog?
Kakav je pismeni deo, a kakav usmeni?
Help!!!!!!!!!!!!!!!!
Hvala unapred !

ove starije kolege ocigledno ne shvataju nasu frku, pa nas kuliraju malo vise. ili su mozda vec zaboravili na nase predmete.
Ja sam licno polagala kod Milosevica. Ako imas srecu da bas kod njega polazes, a ne kod Vuletica, onda je on super covek. Opusten je, i ako na testu imas dovoljno poena (znaci ne na granici) za ocenu koju zelis, usmeni je formalnost, pa cak moze da se desi i da te ne pita.

Na pismenom imas uvek nesto iz obligacija na kraju, i to ti vuce najvise poena, blizu 10. a i posle ti je vazno za usmeni, tako da na to najvise obratis paznju.
Ostala pitanja su nesto skroz nebitno (mislis) znaci neke poslovice, latinski prevod i sl. ali ako si dobro savladala nece biti frke. Ako imas nekih detaljnih pitanja, slobodno se javi.

Pozdrav,

P.S. apelujem jos jednom, heeeelp, jel neko polagao kod Natase Delic?

slatko volim :)):
Micotakis, ja za Natasu Delic imam neke kombinacije pitanja na kompu..AKo oces, mogu da ti posaljem na mail ili na pp, ako ih nemas !
A za Delicku nemam pojma, svi sad polazu kod Radulovicke i kazu da je ok..

cekaj.jel imas kombinacije za Delicku ili Radulovicku?
posalji mi.. cisto da vidim.. mada se ja ne orijentisem prema tome.. jer nikad nije sigurno.
ali posalji.
hvala,

Ima me u vodi i samo sto upadoh,vec tonem!u prevodu,neke ptice nikad ne poleteeee...pa tako i jaaaa...padoh prvi ispit i to opstu kod voje,brukaaa...i sad imam kod polojac rimsko za koji dan,a nemam pojma kako da naucim one obligacije...nek mi neko pomogne,dajte neki nacin za ucenje,ljuuuuudi,please...cmokonja!!!

Back