Kolege sa Pravnog fakulteta...

• Začetnik teme Začetnik teme lolla
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Zanima me da li ima neko ko ide kod profesorke Polojac na vezbe ili predavanja? Ja idem stalno na predavanja pre podne. Htela bih da pitam sta ona najvise forsira na ispitu i da li je onaj njen praktikum mnogo bitan za ispit?

Ja idem na vezbe, a predavanja je krenula da drzi od prosle nedelje. Ne bih znao sta forsira, tek smo jelte prva godina, ali sam nacuo da forsira obligacije i latinske izraze.

Hvala :), a jel pominjala mozda kada se radi onaj pismeni deo ispita? Jel mora on uopste da se radi ako imas pozitivnu ocenu sa zadnjeg kolokvijuma? Cula sam da kod Milosevica ne mora.
Ko polozi drugi kolokvijum, izlazi samo na usmeni deo, a ko padne ide i na pismeni i na usmeni, u svakom slucaju ko je prosao I kolokvijum nema tih 210 prvih stranica u ni jednoj varijanti :)
A ne znam kad je taj pismeni deo ispita, nista nije rekla

Ko polozi drugi kolokvijum, izlazi samo na usmeni deo, a ko padne ide i na pismeni i na usmeni, u svakom slucaju ko je prosao I kolokvijum nema tih 210 prvih stranica u ni jednoj varijanti :)
A ne znam kad je taj pismeni deo ispita, nista nije rekla
To je super. Jel znas mozda da li to vazi i ove koji su na vezbama kod Zike? Posto mi radimo tri kolokvijuma. Izvini sto te smaram. :)

Tи положи колоквијум код Жике и не брини хоће ли то неко "признати", ти ћеш то ЗНАТИ! :)

Kolega, potpuno si u pravu, ali mislim da je ovo bezobrazluk sto profesori rade. Svako gleda svoj kolokvijum i ne priznaje od drugog profesora. To sto ce ona "znati", cemu onda svrha tih kolokvijuma po Bolonji? Ja sam naucio 1/2 knjige iz rimskog, i polozio kod Polojac, i nemam tih 210 stranica za ispit, sto je svakako olaksavajuca okolnost u odnosi na kolegenicu, koja ako sam dobro razumeo vezba kod Zike, a polaze kod Polojac, i na ispitu ce morati verovatno da zna celu knjigu. Rimsko je obimno, koj djavo onda radimo ove kolokvijume, ako se kod drugog profesora ne racunaju, i ne smanjuju gradivo?

Stvarno je glupo ako se ne priznaju kolokvijumi koje si radio kod drugog profesora. To je kao da ne priznaju njegov rad. Znam samo da je Zika rekao da nase kolokvijume proslediti profesorima kod kojih polazemo, valjda to znaci da ce ih valjda uzeti u obzir Ja vezbam kod Valentine ali to mu dodje kao da vezbam kod Zike zato sto je ona njegov asistent i kolokvijume radimo zajedno.

U kojoj meri Zika vrednuje ocene sa kolokvijuma i sa vezbi uopste?
I da li se lako pada kod njega na ispitu?

Pa, oni koji imaju 5 i bas, bas se isticu- gotovo da i ne polazu ispit, vec im Zika da 9-10... A, sto se ostalih ocena tice, Zika to ne gleda puno, bar je tako bilo, eventualno , ako je ocena na ispitu izmedju, pa je on poveca zbog vezbi... On trazi znanje i to da umes da povezujes neke cinjenice, a ne da samo naucis da izdeklamujes... Korektan je i pomaze, ali ne smes da odvalis neku glupost, jer tada ume da bude prestrog

Stvarno je glupo ako se ne priznaju kolokvijumi koje si radio kod drugog profesora. To je kao da ne priznaju njegov rad. Znam samo da je Zika rekao da nase kolokvijume proslediti profesorima kod kojih polazemo, valjda to znaci da ce ih valjda uzeti u obzir Ja vezbam kod Valentine ali to mu dodje kao da vezbam kod Zike zato sto je ona njegov asistent i kolokvijume radimo zajedno.

Da, to si u pravu, ispada kao da ne postuju rad i znanje svojih kolega- profesora.. Videces, desavace se da iz jednog predmeta postoje dva udzbenika, pa ti treba da ucis po onom kojeg trazi tvoj ispitivac... Sve je to bezobrazluk koji se nama, studentima, obija o glavu, a njima je svejedno..

Kolega, potpuno si u pravu, ali mislim da je ovo bezobrazluk sto profesori rade. Svako gleda svoj kolokvijum i ne priznaje od drugog profesora. To sto ce ona "znati", cemu onda svrha tih kolokvijuma po Bolonji? Ja sam naucio 1/2 knjige iz rimskog, i polozio kod Polojac, i nemam tih 210 stranica za ispit, sto je svakako olaksavajuca okolnost u odnosi na kolegenicu, koja ako sam dobro razumeo vezba kod Zike, a polaze kod Polojac, i na ispitu ce morati verovatno da zna celu knjigu. Rimsko je obimno, koj djavo onda radimo ove kolokvijume, ako se kod drugog profesora ne racunaju, i ne smanjuju gradivo?

Ваше питање, млади колега, је потпуно на месту!
Веровали или не Римско право је други или трећи предмет по броју испитних питања!
Мислим да је потребно много радити на фамозном уједначавању критеријума међу професорима.
Римско је обиман, али и важан предмет. Колегијалан савет-учите из Стојчевићеве књиге.

Најпријатељскији савет-БОРИТЕ СЕ ЉУДИ!

Римско право, је у срећна времена, било трећеразредни испит (полагало се као опциони на трећој години), а онда су од њега направили науку над наукама!
Ја не доводим у питање његову важност, већ прецењеност. Исто вам је и са Уставним правом! Борите се сад, на време, да вам се избаци пола књиге (што се мене тиче може и 65%), али пола је оптимум, да не учите оно што ионако нема сврхе учити!

Поз!

Zna li neko do kada se predaju seminarski radovi iz engleskog?

Kod nas je, pre dve godine, moglo, gotovo, do kraja semestra... Ali, ako nece da ti prihvati seminarski, ne sekiraj se, bar je kod nas, to sto si napisao- BIO USMENI DEO ISPITA, ti je pitaj.. Dakle, za usmeni deo ispita, naucis taj sem. rad, izdeklamujes, ona ti postavi par pitanja i to je to. Pismeni deo smo polagali prvo, pa ko polozi- izlazi na usmeni, ako hoces da prihvatis tu ocenu, ona ti upise, a ako hoces da povecas za jednu ocenu- pricas seminarski..

Drage kolege, videh sad obavestenje o sistematskom, sve mi je jasno sem ovoga:

1. група од 50 студената предаје документа од 7:30 до 8:30
2. група од 50 студената предаје документа од 10:30 до 11:30

Kako ja da znam da li je vec bilo 50 studenata, je l mislite da je to striktno 50 ili odokativno? Sta ako ja odem u 9h, a oni me nateraju da cekam do 10.30 da bih predala knjizicu..

Kod nas je, pre dve godine, moglo, gotovo, do kraja semestra... Ali, ako nece da ti prihvati seminarski, ne sekiraj se, bar je kod nas, to sto si napisao- BIO USMENI DEO ISPITA, ti je pitaj.. Dakle, za usmeni deo ispita, naucis taj sem. rad, izdeklamujes, ona ti postavi par pitanja i to je to. Pismeni deo smo polagali prvo, pa ko polozi- izlazi na usmeni, ako hoces da prihvatis tu ocenu, ona ti upise, a ako hoces da povecas za jednu ocenu- pricas seminarski..

Cekaj mi smo pismeni deo radili jos u oktobru....Znaci nebitno je kada branis taj seminarski (sto je kao usmeni deo testa), posto vise nema termina, onda je opusteno da izadjes u januaru kad imas ispit iz engleskog, i da branis taj rad?

Back