Kolege sa Pravnog fakulteta...

• Začetnik teme Začetnik teme lolla
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
kad smo vec kod balse, jedna anegdota u vezi njega... prva godina, pre dve godine, prvi kolokvijum iz rimskog prava kod vladimira vuletica supice :shock: smestio nas u peticu i doveo njih desetak sa prosecima 10,0 iz trece godine da nam izigravaju policajce :evil: drugarica do mene spazila balsu i kaze meni mmmmmmmmm gledaj ovo... on prolazi, ona kao, izvini, jel mozes casom da dodjes, da mi pomognes nesto :smile: i on prilazi, kao reci.. i ona ladno njemu trazi broj telefona :!: tek on kao..... izvinite, koleginice, ja nisam student :oops: :oops: :oops: :oops: :oops: :oops: :oops:

@ Aleksandar

Svi predmeti sem porodicnog su teski i imaju malu prolaznost , ali jedan se izdvaja POLITICKA EKONOMIJA njega obavezno vezbaj . Sto se ostalih tice ( tacnije drugog posto vezbajuci tri ne mozes da ostvaris , ni narocit rezultat niti da se spremis za ispit ) preporucujem ustavno jer je to jedini predmet iz koga profesori gledaju ocenu sa vezbi ili stvarno pravo u zavisnosti oda toga kako ti idu gradjanski predmeti ( citaj : kako si prosao na gradjanskom ) , verovatno ce ti mnogi reci da vezbas krivicno , ali to ne preporucujem jer tu profesori nisu teski pogotovo odkada tu Radulovicka .

Dragi pravnici, ja bih samo htela da vas pitam nesto u vezi prijemnog. Posto planiram da sl. god. upisem pravni, molila bih vas da mi, ako mozete, date neki savet za spremanje istorije. S obzirom da sam u srednjoj imala samo dve godine istoriju (a ko da nisam, imala sam uvrnutog profesora, blago receno, ali to je vec durga prica), a dolaze u obzir knjige za sve cetiri godine gimnazije, kako ja to da naucim? Hvala unapred.

ivana bg:
Dragi pravnici, ja bih samo htela da vas pitam nesto u vezi prijemnog. Posto planiram da sl. god. upisem pravni, molila bih vas da mi, ako mozete, date neki savet za spremanje istorije. S obzirom da sam u srednjoj imala samo dve godine istoriju (a ko da nisam, imala sam uvrnutog profesora, blago receno, ali to je vec drga prica), a dolaze u obzir knige za sve cetiri godine gimnazije, kako ja to da naucim? Hvala unapred.

Toplo preporucujem pripremnu nastavu na Pravnom, tu ce ti tacno reci koje se lekcije izbacuju i na koje stvari treba obratiti paznju, a nekad ce manje vise otvoreno reci koje oblasti ce sigurno biti. Kreni vec sad da ucis, ako si malo imala istoriju, prevashodno zbog dosta materijala.

ivana bg:
OK, hvala vam. Zar vec u decembru pocinje priprema?

aha, obavezno pripreme !
e pa nije bas decembar, ko je to lupio?! Prva grupa na pripremama krece negde na prolece, ne secam se tacno kad , al decembar nije sigurno ..Raspitaj se na faxu, cini mi se da je posle zavrsetka zimskog raspusta, februar-mart, tako nesto... Secam se samo da je druga grupa na pripremama je pocinjala negde mesec dana pred prijemni (zavrsavala se oko nedelju dana pre prijemnog)

haha e da li ste danas pogledali studentski info na www.ius.bg.ac.yu
ocigledno se lik napio koji postavlja obavestenja tu :) ajde ja lepo ukucam svoj broj indexa, dobijem ono sto sam trazila :) odem zatim na raspored po terminima i profesorima u dopunskom oktobarskom roku, inace dobijem polojac za 28, kad u tom rasporedu pise da ona ima termine 30. i 3. tako da ja skontam da su greskom tu stavili termine iz proslog roka (oktobarskog)
sad dodjem iz grada i pogledam ponovo, stoji obavestenje za PROMENE U DOPUNSKOM OKTOBARSKOM ROKU, sto naravno ne postoji ukoliko nemas potpis profesora, kad tu pise da ce se promene obaviti 21. septembra na salteru bla bla
he he al im prolupala obavestenja, sramota stvarno :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock:

bg_girl:
koje je aktuelno izdanje ustavnog prava?
i ko smatrate da je bolji za konsultacije, olivera vucic ili ratko markovic?

izadanje 2004 i 2005-o

za Ratka ne znam, bila sam samo kod Vucicke--ona je na konsultacijama izuzetno ljubazna, sve nesto "dusho-cile-mile, izvolite sedite, sve cu da vam pomognem", kad je pitas nesto , ona kao "mi to ne trazimo, to nije potrebno, to je lako, mozete bez problema da polozite itd., sve med i mleko na konsultacijama, a zato na ispitu .. :evil:

Back