Kolege sa Pravnog fakulteta...

• Začetnik teme Začetnik teme lolla
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Ovako....Ustav su diktirali,i pitanja ce btii iz tih beleski...Srpski ce biti sve ono sto je navedeno u zbirci...
Istorija:iz 1.god ce biti uglavnom sve osim Egipta,Mesopotamije,pracoveka,Persije...
2. god nema velike seobe naroda,franacke..obrati paznju na godine vladavine Nemanjica i njihove zaduzbine,to mora da se zna...godina vladavine Iraklij ai Justinijana,obrati paznju i na sve zakone i njihove godine izdavanja...Bitke naravno!
3. god uglavnom sve,s tim da Lujeve ne moras da ucis odnosno godine vladavine,samo Kralja sunca.
4.god takodje sve...

Ali kad kazem sve mislim da nisu izbacene cele lekcije kao u 1. i 2. god. Skapiraces i sam vec sta je najvaznije...

Ne znam kako vama ide,ali je meni ova istorija pakao!!! i mislim da cu to opasno da kiksam!!!

Srpski i ustav rasturam..ali ovo! Boze pomozi!

Ok, hvala u svakom slucaju.Kako napredujes sa ucenjem?Dokle si stigla?

Stizem...Pocela sam da ucim pre nedelju dana...trenutno prelazim francusku revoluciju...4 god znam od ove godine manje vise,to ionako planiram samo da procitam,ne mogu da se bakcem sa tim,a ta 4. god ce biti jedno pitanje na prijemnom...srpski mi super ide,malo me zezaju one glasovne promene i pesme...ovo ostalo skroz ok...ustav mi bas dobro ide...pokusacu da nadjem nekog da ti skenira ovo,steta je da ne naucis,smesno je bas...

Kako tebi ide?

Stizem...Pocela sam da ucim pre nedelju dana...trenutno prelazim francusku revoluciju...4 god znam od ove godine manje vise,to ionako planiram samo da procitam,ne mogu da se bakcem sa tim,a ta 4. god ce biti jedno pitanje na prijemnom...srpski mi super ide,malo me zezaju one glasovne promene i pesme...ovo ostalo skroz ok...ustav mi bas dobro ide...pokusacu da nadjem nekog da ti skenira ovo,steta je da ne naucis,smesno je bas...

Kako tebi ide?

Odlicno,ustav sam naucio iz knjige,znam istoriju I i II,srpski me muce glasovne promene,ovo ostalo znam uz manje - vise srece.A iz istorije za 4. god ce biti samo jedno pitanje,koliko sam te shvatio.Kad polazes u ponedeljak,ja sam br.prijave 635. pozz

Pozdrav , nadam se buducim kolegama .

Ne bi da ispadnem panicar , ali sta mislite , koliko ce biti priblizno dovoljno bodova da se upadne na pravni fakultet u BG-u ove godine ? Znam da se broj potrebnih bodova od godine do godine menja , ali zanima me makar priblizan broj .

Da mi se nije desavalo ono sto jeste u privatnom zivotu , sada bi ciljao da upadnem na budzet , medjutim , zbog svega sto se izdesavalo jedini cilj mi je da uopste upadnem na fakultet .

Poslednja izmena:
Pozdrav , nadam se buducim kolegama .

Ne bi da ispadnem panicar , ali sta mislite , koliko ce biti priblizno dovoljno bodova da se upadne na pravni fakultet u BG-u ove godine ? Znam da se broj potrebnih bodova od godine do godine menja , ali zanima me makar priblizan broj .

Da mi se nije desavalo ono sto jeste u privatnom zivotu , sada bi ciljao da upadnem na budzet , medjutim , zbog svega sto se izdesavalo jedini cilj mi je da uopste upadnem na fakultet .

Године када сам ја полагала (2008.), последњи који се уписао као самофинансирајући је имао укупно 45 поена. Но, кажу је ове године нешто веће интересовање. Гледај да се за тест што боље спремиш. Јави нам резултате ;)

Iz srednje bas malo 21-22,tako nesto. Nemam pojma,videcu u ponedeljak :) ... Ti? Sta ti je najlakse?

Au znaci ima neko i manje bodova od mene(ja sam mislio da sam sa najmanje bodova).Ja imam 28,najlaksa mi je istorija,jer je obozavam i ekstra mi ide,srpski tu i tamo,knjizevnost znam , gramatiku ne,ustav nije tezak.Ma samo da uzmem 30-35 bodova da se osiguram da upadam,posto sam poceo da ucim pre 5 dana.Koji si broj prijave,kad polazes u ponedeljak.

Poslednja izmena:
Kako je bre 45 minimum za upadanje,na ovoj statistici od prosle godine pise 30 i kusur...
Ja vec krecem da panicim,da nemam pojma nista...ubija me knjizevnost i one pesme...Boze pomozi!

Imas statistiku pogledaj na infostudu,prosle god je za samofinansiranje trebalo 30 bodova,a za budzet 74( o cemu i ne razmisljam;) ) .Ma ja mislim da ce 40 bodova biti dovoljno da se upadne ove god na samofinansiranje.

Poslednja izmena:
Cekajte bre ljudi, pa upadamo svi, neko na samofinansirajuci, nego na budzet, nema sanse da neko izvisi, jer jelte fakultetu trebaju pare...tako da bi trebalo svi da upisemo :D

Evo, ja nisam bio na pripremnoj nastavi, ali sam saznao nesto pametno od ljudi...

Istorija, za I godinu uglavnom sve osim prvih 70 stranica, i obavezno pogledajte kulturu i bogove
II god, tu su najbitniji ovi nasi Nemanjici, ovo ostalo manje vise, tu imamo Slovene, Vizantiju, Turke, Dubrovnik..
III je najteza...Napoleon, I i II ustanak, ono posle toga, 1-2 pitanja iz geografskih oktrica, sigurno ono ko je doneo Patent o toleranciji i te gluposti...
IV imamo jedno ili dva pitanja, pa valjda cemo znati..

Srpski...
Moja profesorka koja je upucena u to, i kod koje sam bio na spremanju kaze da ce sigurno da nam se padne Dolap od pesama, ali ajde...barem 5-6 pitanja iz knjizevnosti, 2 glasovne promene (mozda i ono sonanti, prednjonepcani..), 3 iz teorije knjizevnosti, 1 frazologizam (Od Pontija do Pilata, Buridamov magarac i tako to), onda 1 za istoriju jezika, 2 pravopis, gramatika, 1 ono sinonimi-homonimi, 3 stilske figure itd...

E sad za ustav stvarno ne znam..drugarica mi je dala 2 A4 lista sto su im dali tamo, i imam te beleske, mada nepregledno je dosta....Valjda nece biti tesko ***** mu mater, valjda ce biti ono ko sta donosi kod nas, oni nesrecnici (Lok, Monteskje..) sta su smatrali, vrste ustava..jbem li ga..

Pozdrav svima i srecno u ponedeljak, ja sam zadnja tura, u 17h :D

Poslednja izmena:

Back