Kolege sa Pravnog fakulteta...

• Začetnik teme Začetnik teme lolla
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Teško... Velika je šansa da izborimo da imamo ispitna pitanja iz oba udžbenika... Jedini problem je što se radi pismeni test prije ispita, a tu može da kolje šakom i kapom

Ја колико сам разумио писмени се ради само код Мирковића. Можете Ви да издејствујете да они питају по оба уџбеника али колико ће се тога стварно придржавати? Ви ако можете да поставите неко питање, питајте да ли је могуће да што пре сазнамо имена испитивача?
Стварно је некоректно да нас стављају у овакав положај.:cry:

Stvarno nije uredu ova neuskladjenost profesora, red bi bio da im se stavi do znanja da njihovi licni konflikti negativno uticu na studente, a ziv primer profesionalnosti profesora su Sima i Voja, sto necemo vise vidjati cini mi se.... Mislim da ovo svima predstavlja veliki problem... :(

pa valjda ima na sajtu pravnog..
vujo..nije sanja bauk...nemoj tako da me shvatih,,i ja sam bila kod nje na vezbama i imala 10 u upt
ali ne bih da mi mnogo vremena ode na nacionalnu pored ustavnog a i dobila sam redovno soc

Ma,ok. Nego,samo hoću da kažem da mi uopšte nije oduzimalo vremena vežbanje kod nje,a imao sam trojku i iznad svega,dobru osnovu za ispit;)

Ја колико сам разумио писмени се ради само код Мирковића. Можете Ви да издејствујете да они питају по оба уџбеника али колико ће се тога стварно придржавати? Ви ако можете да поставите неко питање, питајте да ли је могуће да што пре сазнамо имена испитивача?
Стварно је некоректно да нас стављају у овакав положај.:cry:

Mislim da je to maksimalno što možemo da učinimo. Teško da možemo zabraniti jedan udžbenik. Tačnije nemoguće. Znam, znam, UVIJEK će profesoru biti milije da se odgovara iz njegovog udžbenika, i što bi kod jednog dobio 6, kod drugog ćeš 8.

Jedino rešenje je promjena ispitivača. Ali, nažalost, dekan o tome neći ni da čuje. To je ukinuto upravo zbog glupavih novinskih priča "kako profesori pune džepove" sa promjenama. Čak i ovo, da možemo da mjenjamo posle trećeg puta, najvjerovatnije će biti ukinuto u narednom periodu.

Osim toga, kako da dekan odluči po čijem udžbeniku će da se uči? Ne može da kaže, ajde napišite vi svi knjigu, pa najblja će biti uzeta, to bi malo nepravedno bilo. Osim toga to je biznis. Recimo, košutićeva knjiga je prodata čitava i tiražu od 1000 čini mi se, 1000 * 1000 .... Velika svotica para
E,vala neću da učim ništa što ima u nazivu JUGOSLOVENSKO!;);)

:D Ne diraj mi Jugu.....

Sanja je Vrh, imao sam 4+ kod nje i dobio na ispitu 10. Doduše zahvaljujući 105 bodova koje sam imao više nego 4ci. Moj drug bosanac je imao 3, a jedna drugarica 4 pa su oboje pali kod Sime....

Što se imena ispitivača tiče, prvo sada mora da se završi prijavljivanje za ovaj rok koje traje do 20tog, pa da se pojave liste, pa tek odna, a prođe mjesec dana... Što nije malo...

Ма добро. Јасно је мени да они не могу да елиминишу један (или два) уџбеника, али би нам се моглоо изаћи у сусрет барем за толико да одмах знамо ко су нам испитивачи. (одмах мислим што пре) На економском је то много боље решено. И шта значи то што се на вежбама ради по уџбенику проф. Кркљуш? А шта са осталима који уче по другим уџбеницима? А шта са онима који добију другог испитивача:confused::?: Па стварно некоректно!:mad:
Сима и Воја! Па они, колико ми се чини, могу да буду професори и неким професорима8)

Pozdrav temelju pravne drzave na ovim prostorima.
Prijavih ispit iz Engleskog jezika, a predstavu nemam kako bi to trebalo da izgleda. Ono sto znam je da dadoh novce za knjigu u iznosu od, bezmalo, 300 dinara, a nje nema shaka jada.
Ako ima ikog sa slicnim iskustvima, bio bih mu jako zahvalan, ako bi ista podelio sa mojom malenkosti.

@najgori u generaciji - ako si upisao pre 2006 , spremas tu knjizicu koju si kupio u skriptarnici . Polaze se test a sutradan usmeni koji se sastoji u prepricavanju tri teksta iz knjige po izboru .Ako dobro znas engleski ne moras da prepricavas vec samo da porazgovaras sa profesorkom i to je to u principu.

Postovani clanovi foruma,

Studenti Pravnog fakulteta u Beogradu, pokrenuli su akciju studentske diplomatske inicijative dostojanstvenog izražavanja svog nezadovoljstvo trenutnim stanjem na Kosovu slanjem mailova na što više adresa, pre svega ličnostima koje poznaju, (mailova koji imaju karakter person to person): svojim kolegama i poznanicima iz inostranstva, pojedincima, profesorima univerziteta u svetu na kojima su eventualno bili, ili onima čije adrese skinu sa sajtova, ali i međunaradnim organizacijama, nacionalnim institucijama i drugim značajnim međunarodnim akterima.

Molim te da se uključiš u akciju i da ovu informaciju proslediš svojim poznanicicma.

Oni koji su zainteresovani, više informacija, uključujići i tekst poruke, mogu naći na stranici http://forum.mojepravo.net/viewtopic.php?t=1294

Pozdrav temelju pravne drzave na ovim prostorima.
Prijavih ispit iz Engleskog jezika, a predstavu nemam kako bi to trebalo da izgleda. Ono sto znam je da dadoh novce za knjigu u iznosu od, bezmalo, 300 dinara, a nje nema shaka jada.
Ako ima ikog sa slicnim iskustvima, bio bih mu jako zahvalan, ako bi ista podelio sa mojom malenkosti.

Pretpostavljam da učiš po starom. Iz engleskog prvo ide test, pa ako ga prođeš usmeni, prepričavanje 3 lekcije. Za test, a i za prepričavanje obrati pažnje za izraze u užbeniku na marginama, uglavnom pravnu terminologiju na engleskom. Nije toliko bitno da učiš napamet lekcije, već da ih razumeš. Srećno :D

Back