Kolege sa Pravnog fakulteta...

• Začetnik teme Začetnik teme lolla
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
I ja sam vežbao kod nje uporednu. Meni je baš odgovarala. Verovatno ću kod nje da vežbam i nacionalnu. Kakav je Rakitić za nacionalnu. Danas je Mirković na vežbama pričao kako je Rakitić glavni od aasistenata,a da Sanja samo pomaže.Dobio sam iz ustavnog nekog Stankovića. Kakav je on?

Ракитић је О.К. лик, добар је. На упоредној и није био баш нешто, али претпостављам да ће на националној бити одличан јер је за њу посебно заинтересован. Сања Глигић је, колико ја знам, веома добра, прилично захтевна, али када је у питању предмет као што је овај, то неби требало да буде никакав проблем. ;-)

Професорка Вучић је рекла да на вежбе из Уставног НИЈЕ НЕОПХОДНО ИЋИ, али да оне могу помоћи. Из њене приче се дало закључити да је понајбоље ићи на вежбе из Националне историје, а који уџбеник купити тј. из ког спремати испит, у овом тренутку је велико питање:?: :)

Ti si prva godina, kao i ja?
S obzirom da sam u nekakvom "Savjetu studenata I godine" koji je u okviru Studentskog parlamenta (kad već uđe tamo? prim. moja :D) idućeg četvrtka treba da počenemo da riješavamo to pitanje :D :D :D :D :D

Bio je predlog da se nas par predstavnika sastanemo sa dekanom i profesorima i da riješimo pitanje - u prevodu naj***o sam ako me mirković ne ispadne :D

Kako me nervira ona pravna informatika, ideš po sajtovima i to je to. Ja ću da kažem "Profesore, skoro sam bio u redakciji Sveta Kompjutera, dva puta su mi objavljivali pismo od kojih je jedno bilo pismo mjeseca, napravio sam nekoliko sajtova, može li da me ne pitate? :)

Nešto mi je palo na pamet, samo ako me ne bude mrzilo da nosim laptop na pr. onf. bua hua hua hua :D

Vujo, i ja sam kod Rakitića, u koliko sati ti je? God dawn it, nisam odavno bio na ovom forumu... Sanja je OK al je malko teška na ocjenu, ja imao 4 kod nje, polagao u predroku i zabrljao, a kod Voje onda 10 dobio :D

Rakitic je ok. Ja sam bila kod njega na uporednoj. Samo sto kasni na vezbama po 45 minuta i onda vezbe traju pola sata, tako je bilo na uporednoj, i daje dosta cesto kolokvijume, 5-6 kolokvijuma u toku semestra. A rezultati kolokvijuma izadju posle 20 dana nekad i mesec. U sustini je dobar.

ja dobih bovana..grrrr...
moram da vezbam ustavno jer je to jedini nacin da me natera da ga ucim..
a razmisljam se da idem i na nacionalnu..samo ne znam kod koga....ne bih da se preforsiram kod sanje.. smesno je porediti nju i rakitica iz uporedne, ali mislim da ce on da digne kriterijum s obzirom da je asistent na nacionalnoj, i da nju ozbiljnije shvata..

kod koga vezbati ustavno?

Jel bi mogao neko od iskusnijih kolega da napiše kod koga se najviše isplati ići na vežbe? Ne kod koga je najlakše ili najteže,već kod koga je najkorisnije. Isto tako,iz kojih predmeta najviše znači. Pretpostavljam da su to ustavno i nacionalna,ali možda grešim.

Obzirom da sam ja "starija koleginica " mozda mogu a dam koji savet ;-) problem je sto je sistem po kom vi ucite dosta drugaciji od naseg tako da ne znam koliko ce biti od pomoci ovo sto budem napisala ali evo:
predmeti na koje bi trebalo obratiti posebnu paznju i po mogucstvu vezbati ih su po mom misljenju Rimsko , Stvarno , Ustavno , KPP , Obligacije , Trgovina i GPP . Po mom misljenju to su najtezi ispiti na faxu sa ostalim uglavnom nema vecih problema:cool:

Ispade Sanja bauk. Ja sam kod nje vežbao UPT,i nije bilo nešto naročito teško,ali je zato bilo extra zanimljivo jer ti baš prenese suštinu. Mislimda ocena sa vežbi nije bitna,već kakvu osnovu imaš za ispit. Možda ja tako razmišljam jer mi je jedini motiv da završim faks u roku. Kod Sanje sam na vežbama imao 3,a na ispitu sam kod Sime dobio 8. Redovno sam dobio iz Ustavnog kod Stankovića,a hoću da idem dobrovoljno na Nacionalnu. Verovatno ću opet kod Sanje. Samo me interesuje da li Mirković više vrednuje Rakitića?

secam se da su nam na poceetku delili neke flajere za sport..i znam da sigurno ima odbojka..vidite na sajtu

ja nisam dobio taj flajer... nazalost.. na kom sajtu???

Bio je oglas iznad amfitetatra Vce, znam da sam se troumio dal da se za orijentiring i streljaštvo prijavim ili ništa, i na kraju iz trileme ispade ovo 3. :D

kako ja to nisam video???

Ti si prva godina, kao i ja?
S obzirom da sam u nekakvom "Savjetu studenata I godine" koji je u okviru Studentskog parlamenta (kad već uđe tamo? prim. moja :D) idućeg četvrtka treba da počenemo da riješavamo to pitanje :D :D :D :D :D

Bio je predlog da se nas par predstavnika sastanemo sa dekanom i profesorima i da riješimo pitanje - u prevodu naj***o sam ako me mirković ne ispadne :D

Kako me nervira ona pravna informatika, ideš po sajtovima i to je to. Ja ću da kažem "Profesore, skoro sam bio u redakciji Sveta Kompjutera, dva puta su mi objavljivali pismo od kojih je jedno bilo pismo mjeseca, napravio sam nekoliko sajtova, može li da me ne pitate? :)

Nešto mi je palo na pamet, samo ako me ne bude mrzilo da nosim laptop na pr. onf. bua hua hua hua :D

Vujo, i ja sam kod Rakitića, u koliko sati ti je? God dawn it, nisam odavno bio na ovom forumu... Sanja je OK al je malko teška na ocjenu, ja imao 4 kod nje, polagao u predroku i zabrljao, a kod Voje onda 10 dobio :D

Јесам, колега прва као и Ви. Нисам Вас баш разубио шта се дешава на Студентском парламенту?
Свака Вам част ако сте бтако успјешан сарадник тако угледног листа.
Зна ли неко да ли се Правна информатика вреднује као сви остали предмети илио је као и енглески?

Rakitic je ok. Ja sam bila kod njega na uporednoj. Samo sto kasni na vezbama po 45 minuta i onda vezbe traju pola sata, tako je bilo na uporednoj, i daje dosta cesto kolokvijume, 5-6 kolokvijuma u toku semestra. A rezultati kolokvijuma izadju posle 20 dana nekad i mesec. U sustini je dobar.

Колегинице, молим Вас! Зашто ширите неистине путем овог медија?:lol:

Ако неко од Вас није био код Мирјане Стефановски (а слободан сам проценити да је то већина):p могу Вам пренети импресије- чини ми се да воли да обраћа пажњу на детаље, ВЕОМА.:shock: Предаје у принципу исту причу као и Мирковић, али је, као потребну литературу за спремање испита, навела два уџбеника. Уџбеник Љубомирке Крљуш је оценила као недовољан:!: зато што њиме није обухваћена целокупна материја тј. цео план и програм:?:. Е сад је Вас питам, драге колеге, ШТА ЧИНИТИ?:?:

Јесам, колега прва као и Ви. Нисам Вас баш разубио шта се дешава на Студентском парламенту?
Свака Вам част ако сте бтако успјешан сарадник тако угледног листа.
Зна ли неко да ли се Правна информатика вреднује као сви остали предмети илио је као и енглески?

Teško saradnik, više prijatelj jednog od njih i istaknuti član fourma :D

Informatika se gleda isto kao i Engleski. Samo mi jedna stvar neće jasna biti, a to je zašto nigdje ne piše, ali bukvalno nigdje, ni u informatorima pred upis, i posle upisa ni na sajtu da eng i inf. ne ulazi u prosjek. Znam da je pos starom sistemu pisalo. Uostalom, ako budem im nosio index u CG za kakvu stipendiju, oni vjerovatno će mi računati prosjek i iz tih predmeta..

Jel zna neko koja je to dva udzbenika navela Stefanovski da trazi? Krkljus + jos jedan ili neka druga dva?

Искрен да будем, нисам се ни трудио да запамтим. Први је (наводно бољи) Народна историја југословенске државе и права, како сама г-ђа Стефановска рече, идеолошки обојена, што ћете сами препознати, само је проблем у томе што је тај уџбеник прављен за наставу у два семестра, други који је навела је нешто што се приближава појму скрипта (има око 200 стр), али колико се дало закључити из њеног излагања први је бољи.

Back