Kolege sa Pravnog fakulteta...

• Začetnik teme Začetnik teme lolla
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
ivchonny:
'Ajde, ne potpirujte sukobe opet... Vec smo to raspravljali. A sto se mene tice, ne treba nam povecanje broja kolega, jer su predavanja u malim grupama po meri pravog studenta. Neka svi ostanu gde jesu.

P.S. Kolega bravo86, svi imaju sansu da se izbore da ne placaju skolarinu na Unionu. Nravno ako udju u top 3 na trecoj ili cetvrtoj godini ;-)
P.S. II luckastalutkica - dobra prica
Ako udju! :???:

Pozdrav svima imam dva pitanja pa ako bi mi neko odgonetnuo neke stvari........

1.imam 10-tog kod milosevica ispit iz rimskog pa me cisto u najkracim crtama izgleda kako izgleda pismeni ispit (dal ima puno prevoda sa latinskog na srpski ili obrnuto,i ako ima dal su to one izreke sa kraja knjige,kolko ima pitanja, kolko je za prolaz ,sta bi trebalo najbolje spremiti,nasta se fokusirati,dal ima negde da se nadje prosli primerak itd...) ici cu i na konsultacije ali rekoh da vidim iz studentskog ugla kako stoje stvari :)

2.posto mi je to jedini ispit koji mi je ostao iz 1 godine interesuje me ukoliko padnem da li postoji neki nacin,malverzacija :lol: ili bilo koja kombinacija(tipa naknadna prijava ispita) da u junskom roku prijavim i rimsko i neke ispite iz druge te polozim rimsko i izadjem na ove iz druge godine da mi ne bi propao ceo jun samo na jedan ispit......

@bata111-- 1.pismeni kod Milosevica nije mnooogo tezak ako si lepo naucio..Ima samo dosta onih latinskih citata i tih fora (to dobro nabubaj), i obavezno moras dobro da uradis poslednje veliko pitanje , koje je najcesce iz obligacija (recimo locatio-conductio, damnum iniuria datum i sl. recimo ) i donosi najvise poena ...
2. a ako u ne polozis rimsko u aprilu, mozes da prijavis u junu rimsko + ispite iz II godine normalno, samo nemoj da im placas ako nisi na budzetu ispite iz II, to se radi tek kad polozis ispit iz I god. (kad polozis, odneses njima na salter index na uvid da si polozio rimsko, i onda ti oni daju da polazes iz II god.) (

hm... u zizi je aprilski rok... pa naravno i ja da se prikljucim!
dobila sam Aleksandru Jovanovic, i zadovoljna sam, s obzirom da sam vezbala kod njenog asistenta Gligorica. Ali me zanima necije licno iskustvo? Kakva je? I kako sad izgleda ispit..s obzirom da je ukinut pismeni deo, bogu hvala!

A sto se tice.. ovih pitanja mladjih kolega.. Bovan je ok, posebno za devojke, kako posredni izvori saznaju :-)
Olga ... tu su mnoge misterije meni nerazjasnjene..pa necu da komentarisem.
A Hiber... Joj, namucila sam se s njim! Taj cuveni test nije ni malo tezak, cak sto vise sve je vezano za gradivo, ali je problem sto on to nasumice pregleda.. pa ko izvuce lutriju, proso je. Na usmenom je korektan uglavnom, pomaze. Ali taj pismeni... to ti je bukvalno lutrija. Imala sam licno loseg iskustva 2x, cak sam se prvi put posvadjala s njim... Ali ne bi da detaljisem, muka mi je od toga, a i da ne smaram ostale.

Pozdrav!

Micotakis:
Posto vidim da si stariji kolega, ukljuci se i ti malo...pa meni pomogni! Jel si mozda polagao Ekonomiju kod Aleksandre?
Hvala unapred!

Ako je ovo upuceno meni, onda ti ne mogu biti mnogo od pomoci... Ja sam sa privatnog Pravnog fakulteta Univ. Union, tako da stvarno ne znam ... Izvini!
Ono sto bih ti mozda preporucio kao literaturu za taj predmet bi bila "Ekonomija" od Paul-a Samuelson-a, knjiga koja je biblija ekonomije (bar tako kazu). Nece ti skoditi a i zanimljiva je. Na zalost, ne znam ima li je u prodaji kod nas, jer je na novokomponovani hrvatski jezik prevodjena.

@Micotakis Aleksandra je najbolja profesorka sto se tice politicke. Jedino je Labus bolji ali on retko ispituje i ne mozes da menjas za njega. Najvise pita inflaciju i to moras da znas lepo da objasnis. Kod pitanja blians stanja i sl. moras da znas da nacrtas tabelu i navedes sve stavke u njoj, bez toga mozes samo da vratis pitanja.

e napokon sam se odlucila da upisem pravni fax,cula sam da je mnogo tezak,i da mora da se strebaci deset sati dnevno..........uhvatio me neki strah da necu moc polozit nista.......pa et da se raspitam kod vas,buducih kolega.....de ohrabrite me malo,jel istina da je toliko tezak....

slatko volim :)):
-strog
-mnooogo
-sve od korice do korice, proseta kroz celu knjigu

Uff pa nije bas tako, malo je glasniji i korpulentan, ali brzo se naviknes.
Moram da priznam da je on jedan od najiskrenijih i najsrdacnijih profesora koje sam imao priliku da upoznam.

Moj ti je savet da odes 2-3 dana pred ispit da slusas ispite kod njega, veruj mi odusevices se...

ma znam,svaki je fax tezak na svoj nacin,a i meni vise idu drustvene nauke nego prirodne,nego,jel mora puno da se bubaci napamet,jel previse obimno....
mislim da nista nije tesko ako se redovno uci..........ma,vidjecu kad dodjem,glupo je da sad nesto govorim o tome,a nisam ni pokusala..

@ caki

Ja nisam sa istog fakulteta za koji se interesujes, ali studiram pravo. Cisto da ti razbijem predrasude, pravni nije cisto bubacenje. Naprotiv, to je i te kako zanimljiva materija, koja ulazi u gotovo sve pore drustva. Odatle, to je i nacin razmisljanja. Niko ne bi trebalo od tebe da trazi da znas napamet sve. Ali nesto mora da se zna. Da, redovnim ucenjem (ali ucenjem) mozes da postignes rezultate. Srecno!

Iskreno da ti kazem, ma koliko tebi to zvucalo cudno, srecna sam da je konacno neko rekao da je tezak nas fakultet. Ja sam se naslusala prica..najmasovniji fax, upisuje ko hoce, laka prodja..sve fenseri, sponzoruse..i ne znaju zasto su ga upisali... a zavrsava se lako.. Da ne neabrajam sve te gluposti. Doduse, ne kazem da nema i toga, ali mislim da je apsurdno pricati o nasem fakultetu da je lak. Dovoljno je sto te cimaju da svakog meseca kupujes nove knjige, a da ne pricam o tome sto je organizacija nikakva, pa nemamo nikakve privilegije vezano za kolokvijume, parcijalno polganje i sl. Mislim da postoji cak i diskriminacija studenata sa prosecnim prosekom, jer su neke grupe i posete institucijama koje su jako vezane za nas fax (to ti je kao da student medicine nikad ne ode u bolnici na praxi za celokupno studiranje) iskljucivo dostupne studentima sa prosekom 9 (ne znam tacno).
Tako da... da je lako, nije. Ali strebanje 10 sati??? Svakog dana? Mislim..ko je bre to lupio? Pa to se desava samo pred ispitni rok. Pa i tada ne, ako radis organizovano.
I ako si cvrsto resila, ne obaziri se ni na cije price, vazan je tvoj cilj. A sve je tesko ako se ne radi. U svakom slucaju, ne znam da li sam te destimulisala.. svakako..zelim ti puno srece. Ne odustaj! Jer znanje koje stices na nasem fakultetu..mislim da je jako siroko i nudi vise profesija.

P.S. jel posecuje neko od profana ovde..da vidi sta sam ispisala:-)

@ Micotakis

Malo da odem u digresiju, ali ja u tvom i u slucaju tvojih kolega sa slicnim proskom ne bih gledao samo svoj interes. Pa zasto da ti se samo "elita" nasladjuje onim sto treba i ostalim studentima, tj. vama sa srednjim prosekom. Zabrana diskriminacije je i moralna ali i pravna vrednost. Vi treba da se borite za svoja prava. Ako to uspete onda cete steci odlicnu reputaciju. Sta radi vas Studentski parlament po tom pitanju?

Back