Kolege sa Pravnog fakulteta...

• Začetnik teme Začetnik teme lolla
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
joj bre ne znam stvarno to je i problem evo ako nekog zanima profesor nam je rekao da napsiemo preambolu na temu kakav ustav zamiljamo (studentskI) e sad meni ne pada na pamet nista zivo jer jednostavno ne razmiljam nista ali ako ima nekog voleo bi kad bi mi napisao...

Иди бре, па укључи мозак! :)
Тражиш преамбулу која прокламује слободу студентима, да се образују не би ли једном постали угледни и корисни чланови друштва. Да учествују, да мењају и побољшавају програм студирања.
Затим, ту негде додати и захтев за узајамно поштовање и сарадњу студената и универзитета.

Ето тако нешто.. разради тему.
И реци ми која си година и који је ово предмет?

pozz svima ja sad zavrsavam 4 godinu srednje i razmisljam dal da upisem fakultet.....ako bi upisivao to bi bilo pravo....e sad zanima me dal mogu ispiti da se polazu u delovima....npr sad knjiga iz rimskog prava ima od prilike 300 strana puno je uciti sve od jednom za mesec dana ili koliko vec....zanima me jel ima mogucnost da se polaze 50 po 50 stana ili tako nesto???

Nema nikakvog polaganja ispita iz delova...Konkretno, iz rimskog prava,radis kolokvijume(jedan oko 100 strana, ali je treci skoro pa cela knjiga) i na taj nacin mozes da zaradis 6,7 ili 8 bez odgovaranja(za 9 ili 10 mora da se odgovara).
Ako te plasi knjiga od 300 strana......:lol:

ako si misljenje o pravnom zasnivao na ovom forumu, onda tebi svaka cast :roll: a ako hoces misljenje o filozofskom, idi na njihov forum, ne razumem kako ocekujes od nas da radimo poredjenje ova dva fakulteta

Nisam zasnivao misljenje na forumu, volim pravo, ali se premisljam jer obozavam psiholgiju, a nema ni teoretske sanse da je upisem pa sam poceo da razmisljam o pedagogiji.....
Sve mogu da nadjem na njihovom forumu, ali me zanima sta misli neko ko je vec na pravu...*** sigurno ste culi nesto o filozofskom i imate licni stav....:bye:

mislim da nikad nije dobro praviti kompromise tipe ako ne možeš da upišeš ono što želiš da upisuješ nešto šatro slično a lošije... ako je ajsno šta hoću da kažem (?)... pedagogija verovatno nema veze s psihologijom a s njom opet verovatno možeš da se slikaš... psihologija je kul i perspektivna ako imaš šlifa al je krvav fax... prava po meni ko upisuje ne treba da posmatra mnogo idealistički i naučno, več praktično, jer je i samo učenje prava i kasniji rad čista praksa i empirizam... iole šlifa za humanistične nauke, krvav rad i ambija su sve što ti ovde treba... i šlif naravno

mislim da nikad nije dobro praviti kompromise tipe ako ne možeš da upišeš ono što želiš da upisuješ nešto šatro slično a lošije... ako je ajsno šta hoću da kažem (?)... pedagogija verovatno nema veze s psihologijom a s njom opet verovatno možeš da se slikaš... psihologija je kul i perspektivna ako imaš šlifa al je krvav fax... prava po meni ko upisuje ne treba da posmatra mnogo idealistički i naučno, več praktično, jer je i samo učenje prava i kasniji rad čista praksa i empirizam... iole šlifa za humanistične nauke, krvav rad i ambija su sve što ti ovde treba... i šlif naravno

Ne bih rekao da pedagogija nema veze sa psihologijom.Naprotiv ima dosta povezanosti i ima dosta psihologije u samim predmetima.....Samo sto je pedagogija usmerena striktno na rad sa decom!!! :eek:
Sta sad ako ne mogu da upisem ono sto bih najvise zeleo, onda ne treba nista da upisujem... :dontunderstand:

Ne bih rekao da pedagogija nema veze sa psihologijom.Naprotiv ima dosta povezanosti i ima dosta psihologije u samim predmetima.....Samo sto je pedagogija usmerena striktno na rad sa decom!!! :eek:
Sta sad ako ne mogu da upisem ono sto bih najvise zeleo, onda ne treba nista da upisujem... :dontunderstand:

nisi skapirao poentu... poenta je ne upisibvati nesto sto ti možda deluje slično i blisko ili nešto kao plan b tek da bi upsao fax ako već ne možeš ono što te stavrno interesuje... bolje odabrati ili neku univerzalniju opciju (tipa prava) ili sačekati godinu... za ova dva, pedagogija me asocira na rad u školama ili neko slično pilićatenej dok je psihologija perpektivnija od klinika, preko privatnog rada, pisanja; doduše ne razumem se najbolje u te oblasti i fakultete (smerove) stoga i rekoh gore VEROVATNO...

nisi skapirao poentu... poenta je ne upisibvati nesto sto ti možda deluje slično i blisko ili nešto kao plan b tek da bi upsao fax ako već ne možeš ono što te stavrno interesuje... bolje odabrati ili neku univerzalniju opciju (tipa prava) ili sačekati godinu... za ova dva, pedagogija me asocira na rad u školama ili neko slično pilićatenej dok je psihologija perpektivnija od klinika, preko privatnog rada, pisanja; doduše ne razumem se najbolje u te oblasti i fakultete (smerove) stoga i rekoh gore VEROVATNO...

Ok hvala na misljenju, cenim..............
Ne znam sta cu, nisam pametan...Nije da mi je pedagogija samo zamena, vec me zanima ali stvarno.......:think:

Nisam zasnivao misljenje na forumu, volim pravo, ali se premisljam jer obozavam psiholgiju, a nema ni teoretske sanse da je upisem pa sam poceo da razmisljam o pedagogiji.....
Sve mogu da nadjem na njihovom forumu, ali me zanima sta misli neko ko je vec na pravu...*** sigurno ste culi nesto o filozofskom i imate licni stav....:bye:

e a ja sam prvo htela psihologiju, pa sam shvatila da mi posao i nece biti nesto dinamican i da bih vise volela da budem advokat, onda upisah pravni i ne zalim se, naravno ima dosadnih predmeta, ali ima ih na svakom faxu... a ipak je to ono cime zelim da se bavim, tako da ako bas hoces psihologiju,ali BAS 100% (nemoj posle da se opet premisljas) sedi uci za prijemni,rasturi ga i upisaces i onda se tome posveti... ja sam za onu "sve se moze kad se hoce" :super:

e a ja sam prvo htela psihologiju, pa sam shvatila da mi posao i nece biti nesto dinamican i da bih vise volela da budem advokat, onda upisah pravni i ne zalim se, naravno ima dosadnih predmeta, ali ima ih na svakom faxu... a ipak je to ono cime zelim da se bavim, tako da ako bas hoces psihologiju,ali BAS 100% (nemoj posle da se opet premisljas) sedi uci za prijemni,rasturi ga i upisaces i onda se tome posveti... ja sam za onu "sve se moze kad se hoce" :super:

Jaoooo hvala na recima......Ali mislim da su snse manje od 1%.....
Prosle godine poslednji na budzetu je imao 90,58
a poslednji na samof. 89.......
Ja iz skole nosim samo 29,70. Znaci maksimum na prijemnom sto je :eek: mi daje 89,70....
:sad2:

kad vise izlazi raspored za april????:( i zna neko dal postoji mogucnost dogovora sa profesorima da das predmet iz druge god iako nisi ocistio prvu,pa kad taj predmet koji si preneo das(ustavno,rimsko...),da ti upisu ocenu iz onog dr(porodicno,nasedno..)
(samo izaberes istog profesora kod koga si odgovarao predmet iz druge,dodjes na ispit i on ti upise ocenu)
ovo je moglo na dr faxevima al' ne znam kakvo je stanje kod nas, i dal to zavisi od profesora do profesora.

kad vise izlazi raspored za april????:( i zna neko dal postoji mogucnost dogovora sa profesorima da das predmet iz druge god iako nisi ocistio prvu,pa kad taj predmet koji si preneo das(ustavno,rimsko...),da ti upisu ocenu iz onog dr(porodicno,nasedno..)
(samo izaberes istog profesora kod koga si odgovarao predmet iz druge,dodjes na ispit i on ti upise ocenu)
ovo je moglo na dr faxevima al' ne znam kakvo je stanje kod nas, i dal to zavisi od profesora do profesora.

kod profesore sa druge godine ova opcija ne postoji. Na trećoj, tako je nešto moguće kod Lilića i Rakića, ali na drugoj - ne ...

kod rakitica nije ni moralo da se ide, nije prozivao...sto je super jer nisi morao da provodis vreme na faxu, a to je generalno predmet iz kojeg ti vezbe nisu preko potrebne

Rakitic kako kazu kasni po 45 minuta na cas, a kolokvijumi su mu smehurija...a koliko znam moze se izaci u predrok sto je super.Sta znam...nemam vezbe iz nacionalne, a bio sam kod Milosevica pa sam radio Vuleticeve kolokvijume.Verovatno je nesto slicno na nacionalnoj.

Poslednja izmena:
Ispituje li Tomic upravno po Lilicevoj knjizi? Ili priznaje samo svoju? Na sajtu u nastava/materijali stoje samo ispitna pitanja po njegovoj knjizi... ?

svaki ispitivac je duzan da te pita iz knjige koja je zvanicna literatura za taj predmet,pa ako ih ima 5, mora po svih pet. Naravno da je stavio samo svoja pitanja,ali pita iz obe knjige,s tom razlikom da, iako zvuci idiotski, ali Tomic iz Liliceve knjige pita sve (i upravni postupak) dok je sam Lilic izjavio da iz svoje knjige ne pita postupak :think:.

Back