Kolege sa Pravnog fakulteta...

• Začetnik teme Začetnik teme lolla
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
ja na soc ne bi bacala vreme,bolje ti je da 3 put izaberes vujadinovicku(naaajlaksa je,ljudi retko padaju) i naucis iz skripta.
a iz ustava uzmi petrova,on ti najvise izlazi u susret(jedino kad su veelike guzve moz da bude malo nervozan) i najbolji je od svih.
vuletic noO za bilo koji predmet..

Zvanicno,imate na sajtu Fakulteta...Ove godine se za prijemni ispit ne polazu sociologija i opsta kultura...znaci samo istorija,srpski i ustav...Od toga 25 srpsi,25 istorija i 10 ustav!!

Vezano za pripreme...Ja sam krenula na pripreme iz istorije,jer zaista ne vidim nikakvu sansu kako bih naucila 4 godine istorije bez nekih uputa,a pritom prve 3 godine su mi tabula rasa...Ko je u istoj situaciji kao ja,preporucujem,jer obim gradiva za ucenje smanje za 50%.
Za srpski i ustav mislim da pomoc nije potrebna jer zaista treba da budes _____ da ne bi mogao da naucis to sam,pise lepo sve,na srpskom jeziku od reci do reci sta ce biti,od gramatike i od knizevnosti,cak pisu i koja knjizevna dela...mislim da su pripreme za to cisto bacanje para...

Malo se brinem zbog faxa,svih tih ispita,kolokvijuma itd..jer su moje radne navike na nivou nule...ali ajde...sta mi Bog da...
Pozdrav za,nadam se,buduce kolege...:)

dal neko moze POUZDANO da mi kaze kakvi su profesori iz sociologije Bovan, i Petrov iz ustavnog....
bila bih zahvalna da realno oceni ove profane jer mi je zaista hitno...hvala puno unapred

Ja mogu da ti kažem za Bovana. Išla sam kod njega na vežbe i ostale su mi u zaista lepom sećanju, kao najbolje na prvoj godini. Vrlo je precizan, bukvalno ide redom po ispitnim pitanjima i lekcijama, i govori šta treba da se uči, a šta ne. Nema zabune. I na ispitu je vrlo korektan, traži samo ono što je i on rekao, tako da je lako spremiti ako hvataš beleške.

Poslednja izmena:
Ja mogu da ti kažem za Bovana. Išla sam kod njega na vežbe i ostale su mi u zaista lepom sećanju, kao najbolje na prvoj godini. Vrlo je precizan, bukvalno ide redom po ispitnim pitanjima i lekcijama, i govori šta treba da se uči, a šta ne. Nema zabune. I na ispitu je vrlo korektan, traži samo ono što je i on rekao, tako da je lako spremiti ako hvataš beleške.

A da li postoji i kod njega predrok kao sto je slucaj kod Mitrovica? I kakvi su mu kolokvijumi?

A da li postoji i kod njega predrok kao sto je slucaj kod Mitrovica? I kakvi su mu kolokvijumi?

Nema baš predroka, nego oni koji imaju 5 na vežbama dolaze na dan ispita samo da im upiše ocenu (desetku ;) ). Oni koji imaju 4 i 3 su oslobođeni nekih pitanja, a ostali sve odgovaraju. Na kolokvijumu je uglavnom davao po četiri ispitna pitanja i pišeš sve što znaš. Dovoljno je ono što je pričao, tako da hvatanje beleški mnooogo pomaže. Eto, tako je bilo prošle godine, ne znam da li će sada nešto promeniti...

Poslednja izmena:
Nema baš predroka, nego oni koji imaju 5 na vežbama dolaze na dan ispita samo da im upiše ocenu (desetku ;) ). Oni koji imaju 4 i 3 su oslobođeni nekih pitanja, a ostali sve odgovaraju. Na kolokvijumu je uglavnom davao po četiri ispitna pitanja i pišeš sve što znaš. Dovoljno je ono što je pričao, tako da hvatanje beleški mnooogo pomaže. Eto, tako je bilo prošle godine, ne znam da li će sada nešto promeniti... :)

E hvala ti puno.:) Onda cu kod njega da se ubacim na vezbe...A da li je " darezljiv" kada se radi o visim ocenama na ispitu? Znam za te beleske...bio sam na predavanjima, ali mi nije bilo jasno da li je to sto on izbacuje za 10...Znaci dovoljno je ono iz belezaka i za najvecu ocenu?

E hvala ti puno.:) Onda cu kod njega da se ubacim na vezbe...A da li je " darezljiv" kada se radi o visim ocenama na ispitu? Znam za te beleske...bio sam na predavanjima, ali mi nije bilo jasno da li je to sto on izbacuje za 10...Znaci dovoljno je ono iz belezaka i za najvecu ocenu?

Nije darežljiv, više realan. :) Dovoljne su ti beleške za onaj deo u knjizi što je Mitrović pisao, kod Bovanovog dela možeš malo da "dopuniš" knjigom, ali u principu beleške su ok. On uvek kaže šta može da se nauči iz knjige, a šta treba da se zapiše. Kao što rekoh, vrlo je precizan što se toga tiče.

Nije darežljiv, više realan. :) Dovoljne su ti beleške za onaj deo u knjizi što je Mitrović pisao, kod Bovanovog dela možeš malo da "dopuniš" knjigom, ali u principu beleške su ok. On uvek kaže šta može da se nauči iz knjige, a šta treba da se zapiše. Kao što rekoh, vrlo je precizan što se toga tiče.

Pogresno sam se izrazio...:). Dovoljno je da je realan...mislio sam da nije od profesora koji ne znaju da daju deset poput Mitrovica iz Uvoda u pravo i Jelica, kako se prica.
Da, da bio sam danas na vezbama...i stvarno je tako,precizan i meni dosta zanimljiviji od Mitrovica.

joj bre ne znam stvarno to je i problem evo ako nekog zanima profesor nam je rekao da napsiemo preambolu na temu kakav ustav zamiljamo (studentskI) e sad meni ne pada na pamet nista zivo jer jednostavno ne razmiljam nista ali ako ima nekog voleo bi kad bi mi napisao...

Back