Kolege sa Pravnog fakulteta...

• Začetnik teme Začetnik teme lolla
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Kada je overa semestra za prvu godinu?

Добро питање. Мој татица каже да је он ономад (кад је студирао) летњи семестар оверавао и јуну. Будући да нама крв нашу пију са том проклетом Болоњом биће да се оверава тек у октобру. Зашто? Па једноставно-по Болоњи студент који није очистио годину не може уписати следећу, а овера другог, односно упис трећег семестра значи и упис друге године:mrgreen:

Добро питање. Мој татица каже да је он ономад (кад је студирао) летњи семестар оверавао и јуну. Будући да нама крв нашу пију са том проклетом Болоњом биће да се оверава тек у октобру. Зашто? Па једноставно-по Болоњи студент који није очистио годину не може уписати следећу, а овера другог, односно упис трећег семестра значи и упис друге године:mrgreen:

Da, ima logike ...

Jel iz informatike biramo 1 onu kombinaciju pitanja ?

A? Ako imaš oba kolikvijuma izrađena, sam biraš 2 pitanja o kojima pričaš.

Ja mislim da ovjera semestra i godine nemaju veze jedno sa drugim.

Ova objava jeste nespretno napisana, ali je u suštini ista kao januarska - sa dodatkom predavanja.

Naime, morate imati minimum 30 ESPB bodova za upis i da bi izašli na ispit, a upravo iz tog razloga svi daju 30 bodova na predavanja, iako je statutom predviđeno 10. Naravno, dobar dio profesora i ne zna šta su to bodovi...

Jel neko imao ispit danas iz informatike?

Испити су били заказани за 13:00, дошли неки са треће године који одговарају неку заштиту човекове околине, њих милион, тако да ми (ни живи ни мртви) дођосмо на ред тек у 17:00. Све у свему ништа посебно.

e danas se polagala nacionalna kod mirkovica.... jel neko cuo kako je bilo?

Видео сам едну деветку, и иедну десетку од петка. Чуо сам да то баш и ние било за зезање. Озбиљан испит. Ракитић док е питао било ие као ОК, а после, кад ие дошао Мирковић, онда почео да поставља потпитања. Све у свему наинижа оцена ие била осмица.

pozzz,nisam sa pravnog,ali ima predmet "osnovi prava" i ako neko moze da mi odgovori na 2 pitanja :

1)zalba je :
a prvostepeni pravni lek
b drugostepeni pravni lek
c trece stepeni pravni lek

2)prvostepeni ?redovni? pravni lek je :
a tuzba
b zalba
c zahtev za zastitu zakonitosti

Hvala unapred :bye:

pozzz,nisam sa pravnog,ali ima predmet "osnovi prava" i ako neko moze da mi odgovori na 2 pitanja :

1)zalba je :
a prvostepeni pravni lek
b drugostepeni pravni lek
c trece stepeni pravni lek

2)prvostepeni ?redovni? pravni lek je :
a tuzba
b zalba
c zahtev za zastitu zakonitosti

Hvala unapred :bye:

Што се другог питања тиче прилично сам сигуран да је жалба. Када првостепени орган донесе пресуду прво што је могуће учинити јесте поднети жалбу. Мада:roll: ако посматрате на следећи начин::tajna: Неко право Вам је нарушено, прво што треба и можете да учините јесте да покренете тужбу.
:dash:
Мислим да је одговор на друго питање б) жалба :sad2:
На прво нека одговоре колеге:mrgreen:

Видео сам едну деветку, и иедну десетку од петка. Чуо сам да то баш и ние било за зезање. Озбиљан испит. Ракитић док е питао било ие као ОК, а после, кад ие дошао Мирковић, онда почео да поставља потпитања. Све у свему наинижа оцена ие била осмица.

Najniža ocjena je bila 7mica...

Mirković lakše pita od rakitića. U suštini, ti ako fino počneš i ne preskočiš ništa važno, niko ti nikakvo pitanje postaviti neće

Back