Kolaps USA-Zapadnog morala i ekonomije..

Andreavk:
...more farmaceutska industrija izgenerise jos vise para - "pronadje" lek koji navodno leci bolje od nekog drugog, digne mu cenu u nebo, plati "autoritete" koji ce to da potvrde a onda ljudi umiru od kontraindikacija ili u najboljem slucaju dobiju placebo efekat...ti definitivno ne kapiras o cemu ja pricam...
Стварно? Али ја имам власништво у Фајзеру, то је највеће фармацеутско предузеће на свету.
Но тачно је да једна од нас не зна о чему прича

ako tvoji ljubimci zatvore usta onim naucnicima koji o tome govore i budu novcem i ucenama forsirali "svoje naucnike" da pricaju drugu pricu i pored ove procene UN-a sta mislis koliko cemo jos uzivati u blagodetima liberalnog kapitalizma...
Ако размислиш, капиталисти су такође људи који планирају да живе на овој планети и не желе да она скапа. Зато ће решење за проблеме окружења понудити такође капитализам.
Он је управо цео заснован на себичним интересима, и овде нема никакве разлике.

...samo ti sanjaj o besmrtnosti - to ce te spasiti....
Ја сам заиста бесмртна, није никакав виц.
Иначе сви мртви ће бити поново састављени перфектно, то је читава наука иза الاستشهادية операција.

Prilozi

• alshamifirdaws.jpg
    alshamifirdaws.jpg
    92,4 KB · Pregleda: 3
B.A.L.:
A taj nakardni primer u vezi Romana Abramovica, samo dokazuje kakva je bolest i perverzija taj kapitalizam.
Абрамович је један од најбољих. На новој Форбс листи је број 16 чини ми се, али то није баш реална слика ствари, јер је још више.

izgleda da bas nisi dobro informisana da je socijalizam pobedio u Latinskoj Americi.
Ма то је све буља, видећеш да ће и Белорусија да уђе у тржишне реформе кроз коју годину

А та беда у Јужној Америци ће од национализације имати користи колико и ти од Мркоњића.

Prilozi

• 0.jpg
    0.jpg
    28,8 KB · Pregleda: 1
Jaguar b. p.:
Абрамович је један од најбољих. На новој Форбс листи је број 16 чини ми се, али то није баш реална слика ствари, јер је још више.
Aha,znaci ti samo potvdjujes princip da su dve svari neogranicene-SVEMIR I LJUDSKA GLUPOST. :lol:

Ма то је све буља, видећеш да ће и Белорусија да уђе у тржишне реформе кроз коју годину
Kao sto je svaki predsednik Amerike rekao da ce za vreme njihove vlade pasti komunizam na Kubi... :lol:

А та беда у Јужној Америци ће од национализације имати користи колико и ти од Мркоњића.
Boljitak se vec oseca cim su proterali kapitaliste odande.Ima da procvetaju... ;-)

Ма да, сад кад би спровео анкету на београдским факултетима где би млади више волели да живе: у Калифорнији или у Боливији, одговор би наравно био "Ми смо Моралесови, Моралес је наш."

Јел ти користиш сада кубански монитор?
Једино што одатле има добро су цигаре, а то је опет само резултат природних фактора.

Jaguar b. p.:
Ма да, сад кад би спровео анкету на београдским факултетима где би млади више волели да живе: у Калифорнији или у Боливији, одговор би наравно био "Ми смо Моралесови, Моралес је наш."
Pa u pravu si.To je samo dokaz dokle ide vasa propaganda i kako utice na omladinu.Kada omladina dodje pod vase kandze,kasnije i da hoce ne moze da se iscupa.Morales je sposoban i pametan politicar kao i Cavez,kao i Rafael Korea...samo imtreba skinuti sankcije,omoguciti slobodnu trgovnu neexploatisati i pokazace se sta je zapravo socijalizam.

Јел ти користиш сада кубански монитор?
Koristim kineski monitor.A tamo kolio znam vlada komunizam(socijalizam). :wink:
Једино што одатле има добро су цигаре, а то је опет само резултат природних фактора.
To je zemlja blagodeti i mogli bi oni sto sta da izvoze samo da nisu pod sankcijama.Ako je legalno nametnuti na silu nekome sankcije,legalno je i ubistvo svakog kapitaliste... hvala na paznji. 8-)

samo imtreba skinuti sankcije,omoguciti slobodnu trgovnu neexploatisati i pokazace se sta je zapravo socijalizam.
Да: "Плата иде а ја лежим."

Та изрека није из доба санкција, јел тако.

Сад ти замисли да хоћеш неки производ или услугу, а услужује те тај којем је то са лежањем на послу животни мото.

Ja sam sa zapada i mogu vam reci, da je zapad drustveno istrulijo, nema poverenja vise u buducnost, u politiku, u socijalnu zastitu. Na Zapadu sve vise siromasnih ljudi, ima ih malo bogatih, a veliki deo klizi prema siromastvu. Dok zapadne politicare pevaju o njihovom "bratstvu i jedinstvu", Realnost je sasvim drugacija. Ja sam se lepo uklopijo u to njihovo drustvo i mogu garantovati, da vlada jedna neopisiva mrznja prema svemu, pogotovo prema manjinama. Politicare na zapadu obican narod tretira vec kao mafijase, skoro svako se oseca "od politike izdat" i prodat. Nema vise vrednosti, sve se gleda kroz pare. Ovde na zapadu je pocela bela kuga da se siri, pogotovo u nemackoj.
Jedna nemacka uciteljica mi je prijateljica, prica mi kako u nemackim skolama sve manje nemaca ima. Na primer u njezinoj skoli ima 22 daka, od toga su 14 turskog porekla i neznaju nemacki govoriti. Samo 3 daka su nemci. Ona se zalila meni, kako da ih uci nesto, kada neznaju ni nemacki govoriti, a to je osnovno za skolovanje.
Nemacki politicari vicu kako su im potrebna deca, da bi im deca jednog dana obezbedilii penzije, naravno, realnost je sasvim drugacija ! Jedan bivsi nemacki ministar (zaduzen ja penzije) re rekao: "Deca neplacaju penzije, nego zaposleni ljudi", i u tome je i problem. ima ih oko 6 Miliona nezaposlenih (statistika je sminkana), i oko 3 Milijona nisko placenih (rade za 1 Evro satnicu). To inace i narod zna, pa zbog toga, i zbog drugih razloga, neradaju se deca (kome treba nov materijal za biro rada).
Socijalne kase su prazne, od juce se tek sa 67 Godina moze ici u penziju, to ti je isto kao i da nemas penziju.
Kapitalizam ne funcijonise, kao i komunizam. Kad tad cu drustva morati da nadu neki srednji put: Socijalizam za siromasne i slobodna trgovina za bogate.

Jaguar b. p.:
Preseli se ti onda u Belorusiju, rešen problem. Nadam se da ti ne smeta kad ti zavrću tekuću vodu u 11 uveče.

Ja ti pricam o srednjem putu, i ti meni prebacujes kako sam komunsita. I uopste nisi pokusao da razumes sta sam napisao, a te cinjenice moze svako da proveri ako hoce. Naravno sedeci u beogradu i sanjati neke zablude je mnogo lakse.

Ti me podsecas na komuniste u jugoslaviji, samo iz drugog ugla gledano ali isto pakovanje i isti mentalitet (i sve mi se cini, ako se sutra sretnemo u beogradu, bicu mozda za tebe neki kapitalista, nebi me iznenadilo).

Jaguar b. p.:
Да: "Плата иде а ја лежим."

Та изрека није из доба санкција, јел тако.

Сад ти замисли да хоћеш неки производ или услугу, а услужује те тај којем је то са лежањем на послу животни мото.
TAJ SLOGAN NE BI NIKO NORMLAN IZMISLIO U SOCIJALIZMU.ALI POSTO SU POSTOJALI LJUDI KOJI SU GA URUSAVALI...ETO ODGOVORA KOJI SU TO NENORMALNI ljudi izmisli... 8-) KAPITALISTI! 8-)

Б.А.Л. само да ти кажем, имаш племенит циљ, али(по мени) лош метод, тј. метод који се показао као лош(да не улазим у расправе, зашто је то тако, већ смо ја и ти додиривали ту тему, али није важно, не би се сложили) но добро, свако сме да ради шта год хоће док не шкоди другима, па тако докле год не почнеш да бацаш молотовљеве коктеле по људима и изводиш револуције, ја ценим твоје мишљење као и свачије овде на форуму, ако почне нешто тако насилно, знај да вас никад нећу ценити...ај па тако....

...ti jaguarka kao da zivis pod staklenim zvonom... znas li ti uopste koliko skandala potresa farmaceutsku ili bilo koju drugu industriju na zapadu... a ko zna koliko ih je jos zataskano... u uslovima liberalnog kapitalizma nije lako opstati i zato se ne biraju sredstva a to placamo svi mi... sta mislis je li njima bitnije da ti ozdravis ili da oni uvecaju profit
...a to da i bogati planiraju da zive na ovoj planeti ne znaci da im je nas opstanak na listi prioriteta...lepo ti covek kaze da ni na zapadu nije sjajno i pored sirenja liberalnog kapitalizma i propasti komunizma - umesto da bar njima bude bolje svima nam je gore

... i mani se teorije - i djavo moze da citira Bibliju za svoje potrebe

eremita:
Дефинисао сам ОНО што се НЕКАД таквим именима називало - а није било ни једно ни друго.
A šta je bilo?
Сада заиста не знам КО би се могао тим именима назвати.
A kako bi Ti nazvao one ljude koji sada rade u Zastavi, megamarketima, na benzinskim pumpama i tome sl.?

Back