Kolaboracionisti za vreme Drugog svetskog rata

Prvo nije bila Srbija nego Jugoslavija.
Nije bila napadnuta nego gurnuta u rat od strane engleza i onih kriminalaca oko generala Dušana Simovića.
prvo
nije bila jugoslavija nego kraljevina jugoslavija,
drugo
pricam o srbiji jer su i kraljevo i kragujevac tada bas kao i danas pripadali srbiji .
trece
"nije bila napadnuta nego gurnuta u rat" koju si ti istoriju ucio da mi je znati ,
jesu li englezi gurnuli u rat i francuze i belgijance i rumune i madjare i grke i spance i bezmalo celi svet ili su sve njih napali nemci ?
certvto
ne rece mi jesam li uzeo 5 banki , smesi li se brkica iz berlina sa tvog zida , onog u senci iza vrata :maramica:

Nikita Kulganov,
Po tebi ispadna nediceva Srbija najdemokraticnija drzava medju Hitlerovim satelitima.

banebeograd,
e da mi je znati kako si samo uspeo to da zakljucis iz onog sto sam ja napisao a ti citirao :hahaha:

Nikita Kulganov,
post broj9 ova stranica :mazi:

post broj 9...

na sta me ovo podseti :think:
mozda na decenije "vrhunca demokratije" iskazanog u jednoumlju jednopartijskog sistema koji se ucinio bas sve da opljacka , unisti , pokori i pobije delove srpskog naroda , ponajpre u samoj srbiji .

ja sam jos gori od tebe sto te i pitam kad znam da ti pojma nemas o temi, a i da ti google translate povremeno izmasi u potpunosti ,
ovo je samo jos jedan u nizu primera gde si totalno pogubljen u prevodu:maramica:
Sta ti koristis... :hahaha:

prvo
nije bila jugoslavija nego kraljevina jugoslavija,
drugo
pricam o srbiji jer su i kraljevo i kragujevac tada bas kao i danas pripadali srbiji .
trece
"nije bila napadnuta nego gurnuta u rat" koju si ti istoriju ucio da mi je znati ,
jesu li englezi gurnuli u rat i francuze i belgijance i rumune i madjare i grke i spance i bezmalo celi svet ili su sve njih napali nemci ?
certvto
ne rece mi jesam li uzeo 5 banki , smesi li se brkica iz berlina sa tvog zida , onog u senci iza vrata :maramica:

Da bila je Kraljevina Jugoslavija gurnuta u rat kao i ostale države koje si naveo.

tvojom logikom a koristeci i hronologiju ispada da su u stvari englezi prvo gurnuli nemce u rat i da nisu nemci krivi sto su se svi drugi protivili okupaciji koju su oni sprovodili sirom sveta :maramica:
interesantna logika :ok:

Tačno tako. Sve je počelo sa Poljskom gde je Hitler hteo da se stvar reši mirnim putem, ali englezi su gurnuli poljake u rat sa Nemačkom.

1584214834285.png

najveći saradnik nacističkih okupatora na balkanu, milan nedić

1584214915174.png

Za sve kolaboracioniste je karakteristicno da su bili antisemiti i da su ucestvovali u genocidu protiv Jevreja. Milan Nedic i njegova izjava - Napolje sa Jevrejima ( koju danas revizionisti tumace kao nije on bas to mislio )...
U Francuskoj Peten koji je organizova i ucestvovao u genocidu protiv Jevreja, na sudjenju je plako i govorio da on sa tim nije ima veze.

Deportacije u Francuskoj
Postupak francuskih Jevreja prema rukama nacista nudi oštro podsjećanje na krhku prirodu demokratije. Iako su francuski Židovi emancipirani 1790. godine i dobro integrirani u tkivo francuskog društva uoči Drugog svjetskog rata, njihova se sudbina drastično promijenila 1942.
Počev od ljeta, Židovi u Francuskoj su zaokruženi i deportirani na Istok, gdje su i pogubljeni. Skup koji je započeo 16. jula 1942. ciljao je uglavnom na Jevreje bez državljanstva i stranih državljana, iako su britanski i američki Židovi bili izuzeti iz operacije. Oni koji su uhvaćeni u prvom valu bili su internirani u parišku sportsku arenu poznatu kao Vélodrome d'Hiver.
Sa 7000 ljudi spakovanih u arenu, objekat kojem je nedostajalo hrane, vode i sanitarni čvor, uslovi su bili užasni. Internirani su bili zatvoreni nekoliko dana prije nego što su bili deportirani. Iz Vélodrome d'Hivera Židovi su deportirani u Drancy (logor u predgrađu Pariza) ili u druge privremene internističke centre prije nego što su bili otpremljeni u Auschwitz.Sveukupno je najmanje 77 000 Židova iz Francuske ubijeno tijekom holokausta, uključujući Henrija Sznajdermana i njegovu majku (obje slike). Većina je umrla u Aušvicu, dok su drugi ubijeni u Majdaneku i Sobiboru ili dok su bili u pritvoru.
Peten i Hitler
AP_350932320767.jpg

Plakati koje je stampala vlada Petena
world-war-ii-anti-semitic-njews-kill-in-the-shadows-mark-them-to-recognize-FF8YD5.jpg

Nije Hitler poštovao slovenske narode nego su nacistima i protiv firerove volje bile potrebne te slugeranje kolaboracionisti, bilo je među naci vrhuškom onih koji su se zalagali za angažovanje kolaboracionista, a da nije insistirao na politici konačnog rešenja prema Slovenima firer bi verovatno bolje prošao na istoku.

Ma popushio bi i taman da je Ruse titrao perjem! :super:

"zbog komunističkog terora. " tokom drugog svetskog rata , znaci komunci ih pobili ili valjda naterali na masovno samoubistvo :maramica:
Izvini, ovaj put ti moram udariti KONTRU! Mislio je da su mnogi stradali kao ODMAZDA ZBOG bravarevih terorističkih akcija! Ukratko: Dok ne postaneš respektabilna vojna sila koja se može upustiti u otvorenu borbu protiv okupatora, nemoj raditi kukavičke 'terorističke' akcije radi kojih će biti odmazde!

Back