Pozdrav svima!Ja imam 25 godina i zeleo bih da vam svima izlozim svoj slucaj sa koksaki virusom!Naime posle nekoliko neprelezanih prehlada 2005. negde krajem novembra poceo sam da osecam aritmije,ruku na srce tada sam imao i jako stresan period u zivotu zbog jednog smrtnog slucaja i jurenja uslova na fakultetu u poslednji cas!Inace ja tada nisam osecao nikakav zamor ili bilo sta slicno vec bukvalno preskakanje srca!Zastane pa krene jako da kuca...Tahikardiju nisam imao!Inace od kada znam za sebe se bavim sportom, u teretanu sam isao u poslednje 3 godine redovno, a taj septembar 2005. sam svako drugo vece trcao po 4 km!Sve u svemu posle par nedelja (krajem decembra 2005.) sam otisao kod privatnika i uradio EKG i EHO srca, a dan kasnije dao krv na analizu!Hvala Bogu EHO srca bio uredu!Medjutim analiza na koksaki je pokazala povisen IGG negde oko 230 , (a treba da je <100) dok je IGM bio oko 25 (a treba da je <50 )!Krvna slika je bila odlicna!Aritmije su prestale pocetkom januara 2006. Jeo sam voce,pio C vitamin,odmarao i tako 2 meseca!Posle toga sam ponovo sredinom februara 2006. vadio krv i radio analizu na koksaki!Krvna slika je ponovo bila odlicna, IGG je bio oko 220 a IGM oko 10!U aprilu sam otisao kod studentskog doktora da se posavetujem i on mi je rekao da mirujem i dao da pijem 3g C vitamina dnevno!Ponovo vadjenje krvi i IGG pao na 160 a IGM i dalje normalan!To me je odvalilo i moj zeludac se raspao!Jednostavno mi je jedno vece pozlilo nakon coca-cole,tih silnih C vitamina,espresa i dolazila je cak i hitna pomoc!Od tada pa do dan danas ja imam problema sa 12 placnim crevom (imam taj gastroduodenitis)!Naceo sam ga sa silnim C vitaminom + stres =raspad zeluca

Inace sve to vreme mirujem ne bavim se sportom,nemam gde da kanalisem stres i... Elem ponovo sam otisao na kontrolu negde u julu i IGG se znatno povisio oko 270 dok je IGM i dalje bio normalan,krvna slika odlicna!EHO srca je uradjen i dr. je rekao da je sve uredu i da ne brinem!Moram priznati da je veoma porazavajuce za mene bilo da posle toliko vremena dodjem na to da je IGG jos veci nego u pocetku!Cetiri puta sam radio taj eliza test od toga u 3 razlicite privatne klinike!Preskakanje srca je ponovo pocelo da se vraca tu i tamo tokom leta!Ja se inace sve to vreme nisam uopstte zamarao,znojio ili bilo sta slicno...Posle par preskakanja srca sam ponovo otisao kod doktora krajem septembra 2006. on me je pregledao ponovo na EHU srca i rekao da imam elongirani mitralni srcani zalistak, ali bez mogucnosti prolapsa!To mi je rekao tek treci covek koji je radio EHO srca!Objasnio mi je da je to urodjeno i rekao mi da imam DNV!Takodje mi je rekao da to nije srcana mana iako kontam da je to rekao onako..da se ne skenjam.Kao sto rekoh ceo zivot se bavim sportom,imao sam i zestokih napora,priprema,teretane 4 puta nedeljno i nikada nije bilo nikakvih problema!Jednom u 2-3 godine preskoci coveku srce, ali to se svakom desava!To DNV je dijagnostika: prso si s mozgom i da su te aritmije usled stresa i da nema nikakvih veze sa koksakijem!Tada sam prvi put i pristao da uzimam lek za srce i to Concor od 2,5mg!Ali ja se nisam smirio i zahtevao sam posle svega da odem i na Torlak!Tamo sam otisao u decembru 2006. i dao krv.Nakon 10-tak dana su bili gotovi rezultati (a ne sutradan kao kod privatnika) i test je pokazao da nemam koksaki virus B grupe u uzorku 1:16 !!!!!!!!!!Rakli su mi da nemam i da po njihovom testu nikada nisam ni bio u kontaktu sa njim!Ostao sam bez reci i zahvalio se Bogu sto je tako!Svaki dalji komentar je suvisan!Rezultat svega toga je da se ja vise od godinu dana nisam bavio nikakvim sportom,time totalno sokrao organizam,psihicki prsao posle naslusanih prica,nabacio sebi problem sa zelucem i poceo da paranoisem i pitam se kome da verujem!Lek ne pijem od sredine marta ove godine iako mi srce i dalje ume da preskoci(sve bude cool jeno mesec-mesec i po ,pa preskoci i tako stalno)!Eto i danas mi se to desilo i svaki put se skenjam i pitam sta mi je!Doktor je na kontroli u martu rekao da se bavim svim mogucim fizickim aktivnostima i da nema nikakve frke i teretana i sve ostalo...Ja se i dalje zentam,nisam potrcao vise od godinu dana!Eto smorio sam vas sve,napisao citav sastav, ali u zelji da biste vi izvukli neke pouke iz ovog mog slucaja!Ja stvarno vise nisam pametan!Znam kakav je trip da zivis u strahu sa tako podlim virus!U medjuvremenu sam postao sigurno i hipohondor iako sam se ranije smejao tim ljudima!

Eto!Ako doktorka ima nesto da prokomentarise bicu rad da cujem!Pozdrav svima i drzite se!I IZBEGAVAJTE PRIVATNE KLINIKE ZA TEST NA KOKSAKI!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!