Кoksaki

• Začetnik teme Začetnik teme kacca
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
mene su prvo pokusali da ubede da mi je to na nervnoj bazi :) ali mi je drugarica rekla da uradim analize na koksaki i kada su videli da mi je blago povisen , onda su kao resili da se pozabave time ali opet nista konkretno .

pozdrav,naime i meni je konstatovan koksaki u prije 2 mjeseca(posle godinu dana lutanja,nisu znali sta mi je) i na kraju se ispostavilo da je to.imao sam sve klasicne simptome,malaskalost,blaga temp cak i glavobolja ali su oni hvala bogu nestali. inace da napomenem da voodim racuna o uzimanju vitamina,odmaranju i sl.
rekli su mi da za 6 meseci moram ponovo da uradim ultrazvuk(ovaj koji je sad radjen bio je ok) pa me zanima da li bi trebao u medjuvremenu radit ponovo nalaz na koksaki???

Mene zanima da li su moguće smrtne posledice od koksaki virusa!?

Pre par dana izgubila prijatelja...Dobio je u utorak visoku temperaturu,zatim i kašalj.Zaključio je da je grip,pošto je sezona!U nedelju mu se stanje pogoršalo,počeo je da se guši i sve više da kašlje....bez mogućnosti da pije ili guta hranu!
Otišao je u najbliži dom zdravlja,u ovom slučaju Palilulski,iako mu nije tamo zdravstveni karton...Rekao je za svoje stanje i napomenuo da je imao koksaki i oslabljeno srce!poslušala mu je pluća i rekla da mu je grlo crveno i da je to grip...da mu inače ne bi dala ništa,ali zbog srca će mu dati Amoksicilin!To je inače i pio kada je imao koksaki,pa je to imalo smisla..Odmah je počeo sa terapijom,temperatura mu je spala ali kašalj se jedva blago umirio..sutra dan je počeo da iskašljava krv,zvao je Urgentni...ali avaj,kako to i biva-oni ne dolaze za GRIP i rekli su mu da to nije krv što iskašljava već sukrvica od popucalih kapilara(ne znam kako to može znati preko telefona) i naravno nikoga nisu poslali...U toku noći je preminuo,valjda u snu!
Obdukcija je urađena ali se rezultati čekaju još!
Meni je jedino sumnjivo u svemu tome što njegova devojka,koja je inače slabog zdravlja bila sve vreme sa njime na stanu nije dobila grip,za koji znamo da je izuzetno zarazan!
jako se loše osećam,pa bi mi eto samo značilo da mi date svoje mišljenje...i odgovorite da li je moguće da koksaki napravi ovako nešto!?
On ga je imao pre oko 9-10 godina,ali otkriven je u odmakloj fazi i samo znam da mu je terapija antibioticima i infuzijom trajala godinu dana i da je kao ''izlečen''!Nakon toga nije imao smetnje i jako je vodio računa o svom zdravlju.Pušač nije nikada ni bio,ako je to od neke važnosti... Izvinite na podugačkom izlaganju!
Ali imao je samo 33 godine!

Pozdrav.posto sam citao svaki post nekako me gurnulo da ija dase uklucim ,posto sam preko 25 godina se lecio na klinickom centru psihijatrije na avali nisam neki bolesnik psihicki ili drugo biosam dusevni i nikada nisan imao problema sa zdravlem,imam 59 godina ali pre par godina sam imao tegobe umora nisam mogao dse vazduha udisem ugusiobise koliko tesko sam disao uradio analize krvi hemoglobin 76,crvena zrcad 3100 ubolnicu sam dobio dve boce krvi i kompletna analiza i dosloje do zaklucka da mije zeludac ostecen i nemoze da mnozi krvna zrcad itako redovno primim B12, pre 5 meseci otisao kod interniste na redovan pregled ekg analize krvi sve uredu tako mi ka zu medjutim treba dase uradi engometrija ito uradim kazumi dobroje ali cudno treba dase uradi kornografija itosam uradio i nisu mogli nista da nadju,ali evo treci mesec kako idem na kontrolu i uvek mi napise AV bloch gr.1 inace pritisak 120\80 puls oko 76interesujeme imam bolove ponekad u grudima izmedju plecki ako malo vise hodam pobledim bar i doktor mije rekao to i rekao da moram da ostavim tablete koje pijem za nervozu inace sam pun stresova i nervozan tip molim ako neko imao otprilike ovako nesto da mi da savet puno pozdrava.

Pozdrav,Interesujeme da lije ikod mene dase sumnja da imam Koksaki i sta uopste znaci AV blok gr.l sta uopste to znaci jer kardiolog mije samo reko nije nista, treba da prekinem sa tabletama za umirenje koje pijem lexilium 3 mg jer sve uradio ioprt nesto ne stima snage imam nemam problema sa aktivnoscu hodam dosta i brzo ali sad me brine to sto mije napisao AV blok gr.l,Puno pozdrava i dase zahfalim stostese javili,poz.

Pozdrav,Interesujeme da lije ikod mene dase sumnja da imam Koksaki i sta uopste znaci AV blok gr.l sta uopste to znaci jer kardiolog mije samo reko nije nista, treba da prekinem sa tabletama za umirenje koje pijem lexilium 3 mg jer sve uradio ioprt nesto ne stima snage imam nemam problema sa aktivnoscu hodam dosta i brzo ali sad me brine to sto mije napisao AV blok gr.l,Puno pozdrava i dase zahfalim stostese javili,poz.

Kokсаки се утврђује мерењем титра антитела у крви на Коксаки вирус , најчешће Б.
Наравно прати се и Клиничка слика...
Потражи доброг кардиолога, ово је само пдф здравље...

Zaebi shetkanje nego uput za torlak

Атрио-вентрикуларни блок првог степена (AV blok gr.1) значи да имаш проблем у спровођењу електричног импулса из преткомора у коморе срца. Први степен је најблажи, а разлика између првог, другог и трећег степена се утврђује ЕКГ-ом.
Већ су ти написали како се утврђује инфекија коксакијем. ;)
Слушај кардиолога.

Puno se zahfalujem neznam ostaosam bez komentara uput tesko mogu da dobijem,samo daja placam idali neko zna koliko kosta dase uradi,evo kakose kod mene ide kontrola kod kardiologa 17,09. 2011 EKG:r.sinus,AV bloch gr.l,pa zatim 05.11. 2011 EKG r.sinus AV blok nisam imao medjuvremeno sam uradio kornografiju bilo je uredu nije trebalo nista dase ugradi,zatim kontrola 10 12 2011 ekg r.sinus AV blok gr.l itreba uzeti cajeve za umirenje ah tablete sve prekinuti pasad se pitam kako sad ima AVblok a zatim nema pa opet ima puno se zahfalujem svima na pomoci,Pozdrav.

Pozdrav svima. Naime jedan kolega sa fakulteta ima koksaki, procitala sam mnogo puta daj je to virus kao i svaki drugi i da mu je meta los imunitet. Od kada mi je saopstio da boluje od tog virusa ja sam zapala u totalnu hipohondriju. Merim temperaturu po sto puta na dan i nemam je, plasi me malo brzi puls koji je oko 90 otkucaja u minuti,ponekad osecaj da ne mogu lepo da udahnem stoga sam resila da u privatnoj laboratoriju uradim test na koksaki i nista,negativan je. E sada, premda se torlak smatra relevantnim, mene interesuje da li taj elisa test u privatnim laboratorijama moze posluziti u smislu toga da li imam ili nemam virus?

Pozdrav svima. Naime jedan kolega sa fakulteta ima koksaki, procitala sam mnogo puta daj je to virus kao i svaki drugi i da mu je meta los imunitet. Od kada mi je saopstio da boluje od tog virusa ja sam zapala u totalnu hipohondriju. Merim temperaturu po sto puta na dan i nemam je, plasi me malo brzi puls koji je oko 90 otkucaja u minuti,ponekad osecaj da ne mogu lepo da udahnem stoga sam resila da u privatnoj laboratoriju uradim test na koksaki i nista,negativan je. E sada, premda se torlak smatra relevantnim, mene interesuje da li taj elisa test u privatnim laboratorijama moze posluziti u smislu toga da li imam ili nemam virus?

Уколико је акредитована и регистрована приватна лабораторија онда су и сви тестови које ради релевантни.

moze posluziti. ono sto se u privatnim ne moze odrediti je tipologija virusa. u svakom slucaju,moje subjektivno misljenje je da si se ti previse opteretila koksakijem BEZ IKAKVOG RAZLOGA. Nemas dokazanih osnova za postojanje virusa,niti simptoma koji ukazuju na prisustvo koksakija. pricam iz perspektive osobe koja je prelezala virus. bolje razmisljaj o necemu drugom,pozitivnijem. jer zivot je lep,zato nemoj bespotrebno da ga trujes i crnis negativnim mislima.
i jos nesto,mene je koksaki napao zbog stresa,jer mi je zato pao imunitet. i tebi moze stvarno pasti budes li se stresirala previse oko ovoga. zato vidi sta ti je isplatljivije ;)

Privatna laboratorija koja ima najtacnije rezultate bilo cega sta dajete na analizu je ######. ima vise laboratorija u gradu,a adrese mozete videti na njihovom sajtu. Ona dakle,izmedju ostalog,radi i analizu na koksaki virus elisa metodom. analiza kosta oko 2500 din,i ceka se 4-5 dana.

Пдф здравље не служи за рекламирање здравствених установа...Приватних или државних, свеједно...

caos drugari :) moje iskustvo je ovakvo : letos u busu mi se samo od jednom slosilo jednostavno mucnina,trnjenje celog tela,malaksavost,i mrak na oci.odem izvadim sve analaize i sve preglede na koje su me slali i sve je bilo u redu.odem kod psihijatra i on ustanovi anksioznost,pocela sam da idem na psihoterapije koje stvarno mnogo pomazu,uzimam i terapiju za anksioznost.jednog dana izmerim temp i ono 37 sa 2 i tako vec 7 meseci preko dana temp 37-37.3 , a ujutru i uvece nista.
odem kod privatnog infektologa i ona mene posalje na torlak da vadim krv za koksaki i naravno nadju virus,pre neki dan sam dobila i druge rezultate i jos veci titrovi....sad cekam da moja doktorka dodje sa godisnjeg da odem da mi pogleda rezultate i da vidim sta ce mi reci.mnogo me nerviraju simptomi kao sto su iznenadne vrtoglavice i zamor, pritisak u grudima ponekad imam osecaj kao da ne mogu da disem. isla sma i kod kardiologa i naravno sve u redu.
nadam se da ce sve biti ok ;) pozz za sve :D

ZANIMA ME DA LI IZ CRNE GORE MOZE DA SE RADI TESTOVI NA VIRUSE U TORLAKU?

.Radio sam test na koksaki i ImG mi je negativan,a IgG pozitivan,sto se tice simptoma (temperatura,glavobolja,malaksalost..),nemam,osim sto me u lijevoj strani grudi ponekad stegne.Radio sam sve i ekg i Eho i sve je u redu.I da imam problema sa zeludcom.Sad nzm pouzdano da li je taj virus prisutan ili ne.

ZANIMA ME DA LI IZ CRNE GORE MOZE DA SE RADI TESTOVI NA VIRUSE U TORLAKU?

.Radio sam test na koksaki i ImG mi je negativan,a IgG pozitivan,sto se tice simptoma (temperatura,glavobolja,malaksalost..),nemam,osim sto me u lijevoj strani grudi ponekad stegne.Radio sam sve i ekg i Eho i sve je u redu.I da imam problema sa zeludcom.Sad nzm pouzdano da li je taj virus prisutan ili ne.

Можеш да урадиш тестове на титар антитела на коксаки Торлаку. Нема везе што си из Црне Горе...Плати се та анализа...
Колико ми је познато прати се да ли расте или се смањује титар антитела на Коксаки.Тако да ти једном урађен титар није сасвим поуздан.
Уколико ти је и повећан IgG, требало би поновити анализу за 2-3 недеље у односу на претходну.
Онда нађеш доброг кардилога...
Или још боље, прво нађеш доброг кардилога па те он лечи и упућује на анализе у зависности од Клиничке слике...

pozz i od mene..pre 3 meseca dobila sam jako lupanje srca od jedanput jako preznojavanje...od straxa:zstidljivko: tako mi je bilo dva dana posle toga sam se javila doktorki da imam jako lupanje srca odma mi je uradila ekg imala sam 120 otkucaja u minuti potom mi je dala uput kod kardijologa obratila sam se kardijologu tamo sam dobila da radim analizu krvi za virus,stitnu zlezdu i krvnu sliku i. potom da radim rengen pluca,i da nosim 24 satni xolter,i da uradim xolter srca to sam uradila. kad sam otisla kod doktorke prekledala je sve to i rekla je da je po njoj sve uredu ..alii kad je pogledala malo bolje rezultat od analize krvi viroza zapitala me dali sam bila bolesna u zadji par meseci odgovorila sam da jesam ..imala sam uplau pluvca i lezala sam u kamenici z:( pogledala me je i rekla da imama blagi prolaps a us to konstatovala je KOKSAKI virus dobila sam terapiju propranolol dva puta po pola oligogal se vitamin c i magnezijum i navela mi je da nema razloga za brigu

Што си толико уплашена? ;)
Па коксаки је веома чест у популацији. Наравно да може бити смртоносан али може и грип да однесе живот. ;)Он је, уствари, опасан за људе који већ имају оболело срце. Да, лечи се. Слушај свог доктора и не бригај, биће све ок.

meni je doktorica rekla da nema razloga za paniku da ce se izleci ti ali taj postupak traje od 6 meseci do godinu dana....ali ja sam i dalje uplasena i neznam sta da radim..POMAGAJ TE

Ево да те охрабрим..
Пре пар година имала сам Koksaki B миокардитис....
Симптоми су били брзо замарање,убрзан рад срца, прескакање срца, малаксалост...
Поред тога имала сам и пролапс митралне валвуле са незнатном регургитацијом (мало ми омлитавео срчани мишић ;)...

Од терапије користила сам само Пропранолол
Оно што је најбитиније јесте прилагодити физчку активност стању срчаног мишића..
Трајало је негде до 6 месеци, с тим што ми је сваког месеца било све боље..а враћање у физичку кондицију наредних 4-6 месеци..

Немам никаве последице....:)

Сигурно ће сличан ток болести бити и код тебе... :)..

Ево да те охрабрим..
Пре пар година имала сам Koksaki B миокардитис....
Симптоми су били брзо замарање,убрзан рад срца, прескакање срца, малаксалост...
Поред тога имала сам и пролапс митралне валвуле са незнатном регургитацијом (мало ми омлитавео срчани мишић ... SOFIJA,GLORIJA XVALA NA PODRSCI..ali mene interesu je koja je naj ali naj bolja terapija i sta bi trebala da uzimam od terabije i jos me nesto interesuje koja vem bila isxrana tad u to vreme, dok posedujem ...KOKSAKIz:lol:z:poz:

Back