koju zivotinju bi radije imao\la

• Začetnik teme Začetnik teme djop
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Ja obozavam i pse i macke..ma sve ih volim!I nikada ne bih mogla reci nista ruzno o bilo kojoj zivotinji!Svaka je jedinstvena na svoj nacin!Imam na selu kucu i veliko dvoriste u kojem boravi moja maca!erovali ili ne niti je vakcinisana,nista apsolutno nista,a ima deset godina i tako je prosla bez ijedne jedine bolesti!Na svet mi je donela mnostvo malih macica koje smo davali raznim ljudima!Sada u dvoristu ukupno imam 5 macaka koje su vise nego divne!Takodje ovde kod mene imam psa Dzekija koji je mesanac!Obozavam ga!Njegov lavez,skakutanje na dve noge sve to je specificno!Nekom ce sigurno ovo izgledati smesno,ali mislim da se svaki vlasnik macaka i pasa ovako oseca!

Ma te rasne macke su sve nesto nakrivo nasadjene, moj savet ti je da uzmes neku slatku domacu macketinu.:lol:

Mačke su generalno svaka na svoju šapu, i domaće i rasne. Ja obožavam domaće mačke i malkice navijam za njih jer ih je mnogo više bez toplog doma a vredne su pažnje ništa manje nego rasne. I ako su u bliskim rodbinskimm vezama, neverovatno je kako imaju individualne karaktere - majka i ćerka, otac i sin, baba-mačka i unuče....

Mada, zašto odbacivati rasne? U svakom slučaju rasne poseduju odredjene standarde kako u izgledu tako i u odlikama rase, pa ako nekom prijaju, zašto ih ne uzeti? Mada pre kupovine, mislim da je više nego korisno dobro se raspitati o karakteristikama, kako mačaka tako i odgajivača, jer nemaju svi iste afinitete, a i postoje neke genetske bolesti kojima su pojedine sklone. To bi trebalo da je na savesti odgajivača. Nikad nisam imala rasnu mačku, ali vremenom upoznavajući neke virtuelno, često poželim da imam neke odredjene. Ne mogu puno da komentarišem ali mislim da ljubitelju mačaka ako se pruži
prilika da ima rasnu macu, to nikako ne može biti suvišno. Jedino treba se prihvatiti odredjenih obaveza u vidu posebne nege krzna - češljanje, šišanje, pa i kupanje....

@alegrias
Ma salila sam se za rasne macke.;)
Meni je od rasnih favorit Norveska sumska macka i ona sto lici na tigra, tj ima sare slicne kao tigar, sad da me ubijes ne mogu da se setim kako se zove.

lijepa, prelijepa...
a ta sto "lici na tigra" je valjda onaj "hibrid" - bengalka ili kako se vec zove?
(evo linkic;
http://en.wikipedia.org/wiki/Bengal_(cat) )
a maine coon? one su mi super, kao i ruske plave...

lijepa, prelijepa...
a ta sto "lici na tigra" je valjda onaj "hibrid" - bengalka ili kako se vec zove?
(evo linkic;
http://en.wikipedia.org/wiki/Bengal_(cat) )
a maine coon? one su mi super, kao i ruske plave...

E jeste, ta "bengal cat", na nju sam mislila. Ima fenomenalne sare.
I maine coon je prelepa, imam sliku sa jednim mackonjom, jos od pre ko zna koliko godina na izlozbi macaka na sajmu.

Gresite za rasne mace...
Ja imam dva sijamca, i dve sijamke
samo cure kroz prste, kolike su maze...

Ali podrzavam 100% usvajanje ulicnih
f0f976954baba82970b5e0d52f06f51d.gif

@alegrias
Ma salila sam se za rasne macke.;)
Meni je od rasnih favorit Norveska sumska macka i ona sto lici na tigra, tj ima sare slicne kao tigar, sad da me ubijes ne mogu da se setim kako se zove.

Ma znam da si se šalila;-) Ja sam reagovala kao neki mačiji ambasador, pa hajd da predstavim i vidjenje rasnih:) ali onako kako mali Dj. razmišlja.

I meni je Norveška prelepa, kao i main coon od većih rasa, a od elegantnih orijentalne i ruske plave:grin: Cornish i svinge su vrlo neobične, ali nikad ih nisam videla uživo. Od persijskih lepe su mi one starog tipa, sa pravilnim nosem, bez piggy look-a.

zelena 83 divna ti je mačija porodica:) Ja volim kad je mačka jako privržena, a stvarno umeju da budu kao kučići, da te prate u stopu i da su upućene u sve što se oko njih dešava.
Mačkić, ti imaš i psa i mačku ako se ne varam, ako je tako, prava si srećnica!

Kako god okreneš, odgovor na početnu temu je što bolji uslovi i više prostora, to više životinjica.

E, da tvorići su interesantan izbor, mada ja teško zamišljam kako oni funkcionišu, verovatno super ako su izbor ljubitelja životinja:)

Back