Anyway, pocela sam Stigmatu.
Aaaaaaa, sta mi se desilo sa ovim?! O.o Skroz sam zaboravila na Stigmatu. >.> O Boze sacuvaj.
Uglavnom, sad citam Dengeki Daisy i The bride of the Water God. Ovo prvo je manga, a ovo drugo manhwa, pa je pain in the ass citati naizmenicno jednu pa drugu kao sto ja radim, zato sto obicno pocnem s desna. :| Ozbiljno zabrinjavajuca navika, zapravo, cak sam pocela da citam Hogara Strasnog u Politikinom zabavniku naopacke. >.> Mada, nikad ne citam one stripove u sredini, zato sto se iznerviram kad propustim broj, a daju se u nastavcima. Ili su se davali dok sam ih ja citala. xD
U svakom slucaju. Dengeki Daisy je sasvim prihvatljiva manga, cak zapravo prilicno dobra. Obicno u shojo/romance/s-o-l mangama postoji veoma savrsen muski lik, veoma nesavrsen zenski lik, sve bitno se otkrije na pocetku, i onda su ono dvoje tokom celog ostatka mange jednostavno lovey-dovey dok coveku rucak ne izadje na usi, i onda se manga zavrsi. Ali ova ima
pricu. I
likove.
The bride of the Water God... Pa, uvek sam volela fantasy zanr, ali ovamo radnja tek pocinje u stvari, pa i ne mogu da kazem nista,
medjutim. Imam ogroman problem sa crtezom. >.> Dobro, dok stoje normalno, lepo i uspravno, likovi izgledaju ok. Onaj kad je seo, ruke su mu izgledale duze od tela,
ako su mu to bile ruke. >.> Takodje, ako spavaju, ne mogu da provalim u kom polozaju spavaju ako im nije nacrtano celo telo. Ako ima previse tkanine u sceni, npr. kad likovi stoje pored zavese, ne znas sta je lik a sta je soba. I, sve to nije preterano ozbiljno, mogu s tim da zivim... Ali
nosevi! Potpuno su ogromni i spicasti, i stvarno mi skacu po zivcima. >.>
Od onoga sto sam procitala u poslednje vreme, kao apsolutni i totalni fail izdvajam Swot. Procitala sam celu, i zali Boze bacenog vremena. Shonen u najgorem obliku: BUM, TRAS, RA-TA-TA-TA-TA-TA. Glavni lik je tsundere u pokusaju, i u stvari hoce da napravi NLO (!), i onda zavlada skolom, yada, yada, yada. >.> Jos veca glupost od Love strip, mada ne mogu da verujem da sam to rekla. Ozbiljno. Ako naidjete na bilo koju od ove dve, bezite glavom bez obzira.
I mrzim da citam ongoing stvari. >.> Damn. >.>