Koju knjigu NE BISTE PREPORUČILI nikako

Većinu filozofskih dela a la budjavi Hegel, Kant i ostali smarači, većinu epske fantastike, knjige nejasno i zamršeno napisane (pa makar se smatrale za klasik), većinu modernih političkih radova, većinu zaveroloških radova, ima mnogo toga što je bezvredno i što nikad ne bih uzeo u ruke da čitam. Cenim one pisce koji znaju da ispričaju priču pitko i lepo a da to opet ima vrednost i pečat umetnosti, kao Selin recimo, koji su potpuni umetnici i žive za to. Sve drugo je sprdnja i loženje. Najviše volim priče o običnom životu i ljudima u neobičnim situacijama, psihološki bogate radove, možda pomalo prožete nečim natprirodnim, znači realizam i magijski realizam, može i simbolizam ili nadrealizam mada pre u poeziji, i to je to.

Poslednja izmena:
''Beton i svici'' Davičo - nečitljiva

Ovo je sjajno i slažem se.
Zapravo- čudim se da je itko pokušao to čitati. Davičova "Pesma" je vrlo dobar roman, no ovo je truba, ne znam samo što je htio.

Od beletristike, dodao bih hrpu postmodernista poput Sabata i onoga daveža od Fuentesove "Terre nostre", a bogami, ima ih još ...:sad2:

Ne postoji takva knjiga.

ako je to kritika/ocena ne bih da se provaljujem i ostavljam link

Sve verske knjige preporučujem da zaobiđete!
U vezi toga pročitajte Ključ nebeski Leščaka Kolakovskog-vrlo poučno i jasno kao dan!

- - - - - - - - - -

Ću je kupim ćero kad se opet pođapamo!:rotf:

Ni tada, nije vredno ulaganja
Opet? :think:Podseti me, kad i gde smo se djapali :)

Укуси су толико различити да ова тема,као ни она у којој се књиге препоручују,неће имати скоро никаквог ефекта. Мени је,рецимо "Мајстор и Маргарита" била врло занимљива а људи се овдје слажу да не ваља. Ипак,оно што ја не бих препоручио никоме су "Исусови мемоари" Вука Драшковића. Прекинуо сам са читањем на пола,што нисам радио ни са упутствима за употребу разних кућанских апарата.

Укуси су толико различити да ова тема,као ни она у којој се књиге препоручују,неће имати скоро никаквог ефекта. Мени је,рецимо "Мајстор и Маргарита" била врло занимљива а људи се овдје слажу да не ваља. Ипак,оно што ја не бих препоручио никоме су "Исусови мемоари" Вука Драшковића. Прекинуо сам са читањем на пола,што нисам радио ни са упутствима за употребу разних кућанских апарата.
Ма не сви, то су они неки... Мајстор и Маргарита је једна од најбољих књига.

„Што је више деце, стари ће мирније умрети. Нахрани га, Мавруша!“
(Чевенгур, Андреј Платонов)

Poslednja izmena:
Nije stvar u tom da se navede XY, nego da se kaže zbog čega je XY loš, neuvjerljiv, praznjikav ...

naslov je "knjiga koju ne biste preporucili" i ja sam samo naveo, ali evo i dacu kratko objasnjenje. Ne svidja mi se popularna psihologija generalno, a u koju spada i marfi, iz prostog razloga jer prodaje prazne priče i ne govori mi ništa što već nisam čuo, niti što bi moglo da me fascinira, oduševi ili zainteresuje. Cela marfijeva knjiga (tj pola, posto do kraja nisam ni pročitao) mogla bi da stane u par reči, otprilike "Govorite sebi da ste uspešni i bićete uspešni" pusti tu priču, tako mogu i ja da napišem knjigu, kenjajući o tome na 150 strana. Puno priča, ništa ne kaže. To ne važi samo za njega, već generalno za sve te savremene popularne psihologe koji prodaju maglu.

naslov je "knjiga koju ne biste preporucili" i ja sam samo naveo, ali evo i dacu kratko objasnjenje. Ne svidja mi se popularna psihologija generalno, a u koju spada i marfi, iz prostog razloga jer prodaje prazne priče i ne govori mi ništa što već nisam čuo, niti što bi moglo da me fascinira, oduševi ili zainteresuje. Cela marfijeva knjiga (tj pola, posto do kraja nisam ni pročitao) mogla bi da stane u par reči, otprilike "Govorite sebi da ste uspešni i bićete uspešni" pusti tu priču, tako mogu i ja da napišem knjigu, kenjajući o tome na 150 strana. Puno priča, ništa ne kaže. To ne važi samo za njega, već generalno za sve te savremene popularne psihologe koji prodaju maglu.

Ja sam isto stigla do pola sa Marfijem. Kao sto kazes, stalno vrti jedno te isto.

Kome zvona zvone od Hemingveja. Iskreno nije mi se dopadao još od onda kad smo ga imali za lektiru u osnovnoj. Ovo je druga knjiga od njega koju čitam i nije mi nešto. Stigao sam do 150. Strane i jednostavno ne mogu dalje, previse je zamorno. Jedva sam procitao i "Starac i more" a kamoli ovo. Od njega mogu da čitam samo samo citate i depresiji.

Kome zvona zvone od Hemingveja. Iskreno nije mi se dopadao još od onda kad smo ga imali za lektiru u osnovnoj. Ovo je druga knjiga od njega koju čitam i nije mi nešto. Stigao sam do 150. Strane i jednostavno ne mogu dalje, previse je zamorno. Jedva sam procitao i "Starac i more" a kamoli ovo. Od njega mogu da čitam samo samo citate i depresiji.

Kome zvona zvone je dosta spora knjiga, 600 strana o događajima unutar 6-7 dana, ako se ne varam, još je ratno-depresivna i nije baš za svakoga.
Probaj Sunce se ponovo rađa, odlična je.

Back