Коју кафу пијете

Uglavnom ovu , kupujem kod mene na pijaci
469000077_1l.jpg

+ Grand kad hoću da se " ubijem "
kafa-grand-gold-200g-65550ca016b58.jpeg
Taj Grand je toliko poskupeo kao da stvarno ima zlato unutra.

Кући дринкам турску кафу (неки је зову и домаћа), горку. Углавном Гранд, али нисам гадљив ни на остале брендове.

Кад блејим, пијем дужи еспресо с млеком (топлим) и грицкам пластичну кашичицу.

Тек по некад 2 у 1, 3 у 1 скоро никад, осим кад се нема друго.

Кад блејим, пијем дужи еспресо с млеком (топлим) и грицкам пластичну кашичицу.
Ti si od onih koji kada zasednu uz jednu kafu i čašu obične vode ne znaju da ustanu? Pre nekog vremena seo, čekao nešto da završim po gradu pa imao dva sata lufta, popio kafu i koka kolu, pa još jednu koka kolu i nisam mogao dva sata da izdržim i čitam vesti i gledam prolaznike i prolaznice.

Ti si od onih koji kada zasednu uz jednu kafu i čašu obične vode ne znaju da ustanu?

Не мож ме одвоје од столицу у Казанџиско.

Знаш оно кад дође лето, па заседнеш у Казанџиско, и ми искусни увек седнемо тако да гледамо ка пролазу и гледамо рибе које у летњим аљинама и шорчићима шеткају док ми гледамо, а они мање искусни седну леђима окренути пролазу, па не виде ко све пролази.

Зими се блеји, обично, у Веспу. Имају и неке црнкиње конобарице. :per:

То су "ћалде" за Филипсов Сенсео апарат.. А и он јефтин 30-ак еура и служи годинама. Тип кафе? Вер. нека комб.робусте и арабике. Купујем у граду код мене.
Pogledajte prilog 1571381
Pogledajte prilog 1571382
И ове две су на реду да пробам. Ујутро пре посла ова стронг ће да буде врх за буђење.
Jel taj grad u Srbiji ili nije ?

Не мож ме одвоје од столицу у Казанџиско.

Знаш оно кад дође лето, па заседнеш у Казанџиско, и ми искусни увек седнемо тако да гледамо ка пролазу и гледамо рибе које у летњим аљинама и шорчићима шеткају док ми гледамо, а они мање искусни седну леђима окренути пролазу, па не виде ко све пролази.

Зими се блеји, обично, у Веспу. Имају и неке црнкиње конобарице. :per:
Али ако муљавиш само једну кафу са чесмовачом 2, 3 сата можеш само да гледаш. Прво значи да си замлатотина а друго значи да немаш стални запослење и сталан извор прихода.

Kako se priprema? Piše da je jedna od najlepših na svetu.
Ne znam, naručio iz tog finskog shopa dikektno na njenu adresu u Sloveniju.
Mislim da je ta njena verzija za aparat za kavu, ali nisam siguran.
To je baš ta na koju sam stavio link, vjerujem da mora biti dobra, za te pare koje sam se isplazio za 100 gr.

:rotf:

EDIT: kategorija filter coffee beans.
Znači cijelo zrno koje se melje i ide u aparat za kavu.

Али ако муљавиш само једну кафу са чесмовачом 2,3 сата можеш само да гледаш. Прво значи да си замлатотина а друго значи да немаш стални запослење и сталан извор прихода.

Имам бабину Виса картицу.

Ево, зна Господин Стојков. @Stojkov Menidjer

Back