Koju borilačku veštinu da treniram?

Gledao sam davno ovaj snimak, odlicne eskivaze ovog tipa. I pokazuje sta je realno potrebno da bi i izbegao udarac. Eskivaze telom, blokade rukama i dobro kretanje, tj., rad nogu. Jednostavno ne postoji bolje od ovoga, ******

:ok: Nema, kako se lako sporazumes sa nekim ko trenira realno borenje i tacno zna na sta si mislio.

Sa druge strane, kvazi filozofiranje, mistika, magije, energije.....Volite Kapoeru? Ok, idite, trenirajte je, i tema moze pod kljuc. Kada dobijete batine kao onaj u klipu sto sam postavio, docicete opet na ovu temu, trazeci od moda da je otkljuca. :mrgreen:

...
jer me zanimaju vaša mišljenja :)

Sta te briga za tudja misljenja?! Juri svoj san bre!

Mnogo je vaznije Ko ce sa tobom da vezba, i jos je najvaznije koliko ces ti da se posvetis!
Ja sam godinama vezbao MMA sa savrsenim borcima, i to je apsolutno superioran koncept. Opet, mnogo zavisi od kluba, trenera,....
MMA je jednostavno pokupio najbolje od svega.

Ipak, ja bih uvek savetoavo da Judo bude prapocetak svega.
Ako si vec propustio decasko iskustvo sa borilackim vestinama, mozda je najbolje da prvo kroz istocnjacko rvanje osetis partnera pod sobom, i na sebi. Posle godinu, dve,ulazak u MMA ce ti biti prirodan i pozeljan

Boks ima dugu tradiciju na ovim prostorima, i odlicne trenere, bas kao i Rvanje

Karate, Aikido,..... su vestine, ali i to moze da bude dragocenost u zavisnosti od tvog odnosa prem

Pre toga je ipak presudna stvar da porazgovaras sa svojim Egom, pa da smislis Zasto hoces da se "boris".... !

Vrlo cesto isplivaju na povrsinu potisnuti kompleksi koji se oplode veliku kolicinu agresivnosti. Dobar borac pre bilo cega trenira da kontrolise samog sebe, pa onda svoje misice
Sto se tice predloga za Tango - ....uhmmmm ... licno mislim da bi u tvojoj 26 godini to bio PRAVI IZBOR !
Najbolji, najbolji, najtalentovaniji MMA borac koga sam ikad poznavao, je pre par godina odlucio da trenira Tango, otiso na takmicenje i pobedio!
Za ples ti bas kao i za borilacke vestine traba snazan Core, koordinacija, osecaj za partnera, ....... kondicija.... itd, itd...../

Imperare sibi maximum imperium est

Shin Den Dojo

Poslednja izmena:
Moj predlog što da nauči neko ko oće za kratko vrijeme da nauči da se odbrani i pobijedi:
stavovi>
Zenkutsu dachi
Kokutsu dachi

blokovi>
Uchi uke ili Ude uke
Age uke
Soto uke
Shuto uke
Nagashi uke
Moroto uke
Geden barai
Juji uke
Osae uke
Kakiwake uke ili Kaki wake uke (odbrana od davljenja)

udarce necu

Klasicna situacija stavi vam ruku na grudni kos ili blizu ramena: hvatate ga desnom za saku te ruke koja je na vama i jos je jace pritiskate uza sebe,
lijevom mu dok drzite desnom njegovu saku uz sebe pritiskate tu ruku da mu lakat dodje prislonjen na vas, dok se istovremeno udaljujete noseci ga udaljavanjem pri sebi jer mu drzite ruke...
desnom mu pustate saku, dok je lijeva ta koja mu drzi ruku pri vama, i lupate u obican samar s desna na lijevo, pa s lijeva na desno, i sve tako dok mu ne bude dosta...

Ahahhah vec banovan za sva vremena, al sad ce on napraviti novi klon nalog da nam odgovori kako je bokser nemocan kada Karateka zauzme zenkucu daci stav ahahahhahah. Jao koje budale, borenje u zivotu nije video niti se ikada pobio na ulici, cak ni u 5. razredu osnovne, jer ne bi pisao ovakve gluposti.

- - - - - - - - - -

Znaci stanes u ovaj stav i mozes da prebijes Konora od batina u tom MMA, da se vise iritantno ne qrci.....A toliko me nervira, da smisljam nacine kako da mu doskocim i osramotim ga, skidam kilazu i eto mene u MMA, imam da zauzmem ovaj stav i da premlatim Konora, mnogo me nervira:

E jbg, da je Diaz znao za ovaj stav, rastrtio bi Konora oba puta zesce.

Stance%20-%20Zenkutsu%202.JPG

elokvenciju

- - - - - - - - - -

Klasicna situacija stavi vam ruku na grudni kos ili blizu ramena: hvatate ga desnom za saku te ruke koja je na vama i jos je jace pritiskate uza sebe,
lijevom mu dok drzite desnom njegovu saku uz sebe pritiskate tu ruku da mu lakat dodje prislonjen na vas, dok se istovremeno udaljujete noseci ga udaljavanjem pri sebi jer mu drzite ruke...
desnom mu pustate saku, dok je lijeva ta koja mu drzi ruku pri vama, i lupate u obican samar s desna na lijevo, pa s lijeva na desno, i sve tako dok mu ne bude dosta...

a nogom ga cistish da legne

:hahaha:

I,kad te nema ,ko da si tu...Srusit ces ovaj forum,ovakvim izlaganjima.
Moram priznati ...Dugo na forumu,a na temi B.V. Nismo imali ovakvu dvorsku ludu

Back