Koju bi mi SF knjigu preporučili?

Šta ima novo, što vrijedi pročitati, ali da je dovoljno dugo i zanimljivo, za predstojeće tmurne jesenje dane.

Šta volim: Den Simons je car, Klar je car, Herbert je car, Ursula je carica, Asimov i Hajnlajn su kraljevi
Šta ne volim: mitske fantazije. Divim se ljudima koji mogu da osmisle cijele isprepletene svjetove sa svim interakcijama mnogobrojnih likova ali me prosto ne privlači nešto kao što je LOTR (za mene je dosta da vidim te filmove, efekti su strava) ili Hari Poter (ako to uopšte spada ovdje).

Živite dugo i uspješno.

"Tocak Vremena" ima do sada 11 objavljenih knjiga plus nekoliko dodatnih van serijala kao sto je "New Spring" novela cija se radnja odvija pre prve knjige (prequel kako to kazu na engleskom)

Jako mi se dopadolo do 4. knjige, do 6-te sad vec poceo da ocekujem kada ce kraj...a posle 9-te mi se toliko smucilo da sam resio da to vise necu citati, sve se svelo na "spansku seriju" smenjivanje raznih dvorskih spletki i akcionih scena.

Tako da sve u svemu to je dobra epska fantazija koju je komercijalizacija upropastila posto mislim da je tamo negde posle 5-6 knjige Dzordan to nastavio da pise na silu zbog ugovora za izdavacima i para, a ne zato sto je imao svezih ideja za nastavke.

Ništa neobično. Komercijala na sve strane. Kad se to moglo dogoditi Klarku (mislim da je Odiseja 3001. nastavak koji ne zaslužuje da postoji), zašto da to ne radi i Džordan.
U svakom slučaju, kada poskidam dijelove do tog 5-6 baciću se na čitanje pa dokle stignem. Možda i neću stići dalje od prvog, ko zna!

ender71:
"Tocak Vremena" ima do sada 11 objavljenih knjiga plus nekoliko dodatnih van serijala kao sto je "New Spring" novela cija se radnja odvija pre prve knjige (prequel kako to kazu na engleskom)

Jako mi se dopadolo do 4. knjige, do 6-te sad vec poceo da ocekujem kada ce kraj...a posle 9-te mi se toliko smucilo da sam resio da to vise necu citati, sve se svelo na "spansku seriju" smenjivanje raznih dvorskih spletki i akcionih scena.

Tako da sve u svemu to je dobra epska fantazija koju je komercijalizacija upropastila posto mislim da je tamo negde posle 5-6 knjige Dzordan to nastavio da pise na silu zbog ugovora za izdavacima i para, a ne zato sto je imao svezih ideja za nastavke.
Sta da se radi.
Najvise me nervira Laguna treba im sto godina da prevedu jedan deo knjige, za celu 2 godine, a ja sam zapeo da ih sve imam i da ih procitam samo nase. Nesvidja mi se kvaltet stranih knjiga, a sa kompa mi ne pada na pamet da citam (posle Sand Kinga koj si mi dao, 1:30min sam buljio u komp i samo sto nisam oslepeo). Pitam se koliko ce im trebati za "Igru prestola" "Gozba za vrane" knjiga je deblja od biblije kod nas za sada ima 2 dela ne znam da li ce izaci 3 ili sta rade.

pikax:
Ih....za mene nije cika Ender....za tebe mozda jeste :lol:
( nemoj da spamujes temu :D )
Zar ja da spamujem
c018.gif

Neznam ni sta je to :lol:

Back