Koju bi mi SF knjigu preporučili?

v.b.:
"AMBER" trilogija epske fantastike.Napisao je Roger Zalazny.Odlicna!!!
E ovo je vec nesto.
Narocito prvi deo, odnosno prvih 5 delova (da razjasnim: Amber ima 11 delova, ali je to kod nas strpano u jedan deo od 5knjiga i dva dela po 3 knjige).
Sto se tice druge dve knjige, prevod je nekako lose uradjen, a ni prica nije zanimljiva kao ona dok je Korvin bio glavna faca.

Кулиража:
E ovo je vec nesto.
Narocito prvi deo, odnosno prvih 5 delova (da razjasnim: Amber ima 11 delova, ali je to kod nas strpano u jedan deo od 5knjiga i dva dela po 3 knjige).
Sto se tice druge dve knjige, prevod je nekako lose uradjen, a ni prica nije zanimljiva kao ona dok je Korvin bio glavna faca.
tako je.ja sam i mislio samo na prvih pet knjiga,koje su bilke smestene u tri kada sam ih ja citao.

Ne, ne, Dik je jedan od mojih omiljenih SF autora, ali 'Covek u Visokom dvorcu' mu nije nesto uspeo, na kraju glupava poruka :' Amerika ne moze izgubiti!' , a mogao je i neki drugi rasplet da smisli, ideja sa Japanom i Nemackom kao pobednicima je vise obecavala.
Sto je najgore, kad sam procitao, setio sam se da sam je i ranije nekad citao i da mi je isto bila bezveze.

vesa1971:
Ne mogu da verujem da niko od vas ne preporucuje epsku triologiju Stivena Donaldsona "Letopisi Tomasa Kovenanta - nevernika " !!! :confused:
(triologija je zbog radnje koja se odvija u tri price, ali ukupno ima 6 knjiga)
Kada procitate ove knjige, shvaticete da je LOT pisan za decu !!! Ovo je prica za odrasle !!!
Svaki ljubitelj epske fantastike - maca i magije MORA ovo da procita ili da ima u svojoj kolekciji !!!!!

NAPOMENA: prvo izdanje (hrvatsko) je veoma tesko naci (ako neko ima visak "Jedino drvo" neka mi se obavezno javi) !!! Pre par meseci su ponovo objavljene prve tri knjige, i ima ih u svim vecim knjizarama!!

Bravo prijatelju.
Donaldson je vrhunski autor epske fantastike, jedan od retkih koji je uspeoda prevazidje okvire zanra postavljene od Tolkina.

Imam Polarisova izdanja u elektronskoj formi, ono sa pocetka devedesetih, pa ti mogu poslati "Jedino Drvo" ako ti nedostaje.

Da ne ponavljam ono sto je vec pisano, ko tek ulazi u SF & Fantasy svet treba da pocne od osnove znaci Vern, H.G.Vels, Klark, Asimov, Tolkin, Dik, Zelazny, Levinski, Strugacki, Lem, Hajnlajn, Brin, King, Frederik Pol, Gibson....

Na ovo sve mogu kao obavezno dodati i serijal "Mracna kula" Stivena Kinga koji predstavlja novi pomak u epskoj fantastici uvodeci temu "pistolja i magije", zaista velicanstveno iako jos nezavrseno delo.

ender:
Evo ti neke preporuke "Nepobedivi"-Lem, "Gospodar svetlosti"-Zelezny, "Svet se kaze suma"-Ursula, "Enderova igra"(moj favorit) :wink: -Kard, "odiseja u svemiru"-sve 4 knjige- Klark, i "Bogovi licno"-Asimov

Pozdrav istomisljenice,

za 25 godina citanja fantastike jos uvek nisam naisao na delo koje bi me toliko uzbudilo pri prvom citanju kao sto je to bila "Enderova igra".
A cela "Saga o Enderu" ima 7 knjiga (plus jos jedna van toka price) i predstavlja nesto zaista monumentalno.
Nazalost ovde kod nas su izdati samo prvih par knjiga iz serije.

Imam celu seriju na engleskom, pa ako te zanima kazi na koji mail da ti posaljem.

Back