Koju bi mi SF knjigu preporučili?

Poz.
Ako volis SF koji je pun napetosti,unutrasnjih sukoba i jako cudnih stvari,moj preporuka su knjige od A&B Strugacki npr. Piknik kraj puta (STALKER), Solaris, Hotel kod poginulog alpiniste i slicno. Nemoj zapostavljati ruski SF.Ma kako to ludo zvucalo ponekad je mnogo kvalitetniji nego neki izvikaniji naslovi.

1.gif

Ne mogu da verujem da niko od vas ne preporucuje epsku triologiju Stivena Donaldsona "Letopisi Tomasa Kovenanta - nevernika " !!! :confused:
(triologija je zbog radnje koja se odvija u tri price, ali ukupno ima 6 knjiga)
Kada procitate ove knjige, shvaticete da je LOT pisan za decu !!! Ovo je prica za odrasle !!!
Svaki ljubitelj epske fantastike - maca i magije MORA ovo da procita ili da ima u svojoj kolekciji !!!!!

NAPOMENA: prvo izdanje (hrvatsko) je veoma tesko naci (ako neko ima visak "Jedino drvo" neka mi se obavezno javi) !!! Pre par meseci su ponovo objavljene prve tri knjige, i ima ih u svim vecim knjizarama!!

Covek rece space operu, letopisi su super ali to je epska fantastika
Moji predlozi:
1. U OKEANU NOĆI, Benford Gregori
2. PREKO MORA SUNACA, Benford Gregori
3. VELIKA NEBESKA REKA, Benford Gregori
4. PLIME SVETLOSTI, Benford Gregori
5. MAHNITI ZALIV, Benford Gregori
6. JEDRENJE BLISTAVOM VEČNOŠĆU, Benford Gregori
i naravno
1. HIPERION, Simons Den
2. PAD HIPERIONA, Simons Den
3. ENDIMION, Simons Den
4. USPON ENDIMIONA, Simons Den
Postoji jos jedna knjiga u seriji o hiperionu ali kod nas jos nije izdata

Ko god je procitao knjigu rekao je da je film sr@nje, svi ostali su se odusevili.

Film jednostavno ne moze nikad da bude bolji od knjige ma koliko se rezija trudila, ali mogli su da naprave nesto sto bar lici na knjigu.
Pokupili su najvise stvari iz prvog i zadnjeg dela, a sredinu izmislili i napravili nekakvu glupost.
E sad, da nisam citao knjigu verovatno bi mi se svideo film.

Кулиража:
Ko god je procitao knjigu rekao je da je film sr@nje, svi ostali su se odusevili.

Film jednostavno ne moze nikad da bude bolji od knjige ma koliko se rezija trudila, ali mogli su da naprave nesto sto bar lici na knjigu.
Pokupili su najvise stvari iz prvog i zadnjeg dela, a sredinu izmislili i napravili nekakvu glupost.
E sad, da nisam citao knjigu verovatno bi mi se svideo film.

U principu si u pravu. Film kao film za sebe moze da se odgleda onako opusteno cito da ti prodje vreme... Ali stvar je u tome sto nisu preneli sustinu autostoperskog vodica.....

Back