Koji Vam je omiljeni kolač?

K%C3%A4asekuchen-mit-Boden-und-Kirschen-1200x800.jpg
Au, od ovoga voda na usta krece :D

Kao što naslov kaže, koji je Vaš omiljeni kolač? Ako ne baš jedan, kakve kolače volite, kremaste, suve, čokoladne ili nešto sasvim drugo?

Ja volim razne, ali kad pomislim na omiljeni, dvoumim se između klasične i bele ledene kocke. Klasična ledena kocka mi je nekako za hladno vreme, a bela može leti, rashlađena, sočna...

Pogledajte prilog 1179336

Pogledajte prilog 1179337

Da čujemo Vas... :ceka:

Tim redom i ja pravim. :) :heart:

Omiljeni kolač, teško je to izdvojiti :), recimo krempite...

• Podržavam
Reactions: Red
Omiljeni su mi starinski kolač sa višnjama, kolač sa pudingom i malinama, puslice, lenja pita s jabukama al kora na moj način i daaa bogato nafilovana makovnjača, umalo rafaelo kuglice da zaboravim 😱

Volim i crnca u beloj košulji, urmašice, breskvice i vanilice.

Čizkejk neću da stavljam , obožavam ga ali to je torta, a tema su kolači , valjda 🤔

Ma generalno volim sve slakiše :balaviz:

Kao što naslov kaže, koji je Vaš omiljeni kolač? Ako ne baš jedan, kakve kolače volite, kremaste, suve, čokoladne ili nešto sasvim drugo?

Ja volim razne, ali kad pomislim na omiljeni, dvoumim se između klasične i bele ledene kocke. Klasična ledena kocka mi je nekako za hladno vreme, a bela može leti, rashlađena, sočna...

Pogledajte prilog 1179336

Pogledajte prilog 1179337

Da čujemo Vas... :ceka:

Volim sipkave kolace sa maslacem.
Kao omiljeni izdvajam Londonske stangle, starinski recept koji koristi orahe, maslac i dzem od kajsije.

Obozavam skotski shortbread kao i domace galete pune masti koje se prave na starinskom kalupu od kovanog gvozdja.
Rozen tortu jako volim i dugo mi je bila najdraza kao i vocni tart sa vanilom.
Kombinaciju ruma i cokolade i kolace sa visnjama, pre svih starinski zuti kolac sa visnjama i domace vanilice.

Ponekad pomislim na baklavu ali ne pamtim kada sam je jela...dok ne mogu ni da zamislim da jedem snenokle, puding, sutlijas, toplu cokoladu i tako te stvari...

• Voli
Reactions: Red

Back