Xandar978v
Početnik
- Poruka
- 11
DA LI JE NEKO ODAVDE BIO Graničar-mart-decembar '99,10 granični bataljon -kasarna Zoganje-karaauleBojana, Ćazim, Fraskanjel, Podstegvaš,Virpazar.. Aleksandar Đorđević VES 11101
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Jel to Sinkovce? Mislim da je "Južni logor" druga vojna pošta! Ja aam bio Južni logor decembar 98 do marta'99 pa prekomanda dole CG Ulcinj - Zoganje 10 Gr. BataljonKomandni vod VP 4796/10
Leskovac
A, da, 10 granični bataljon,graničar Ves11101 strelac- Zoganje kasarna, karaule Bojana, Ćazim, Fraskanjel, Virpazar. Tražim nekog ko je bio tada tamo pa ću posle lako sve da nađem.Ja nisam baš zakačio Kosovo ali sam dobio Albaniju na 50-100 merara od naše karaule. Od 12.03. do 14.12.'99. A voleo bih za života dok sam još sposoban, da se steknu uslovi i da nas digne država da vratimo Kosmet! Želja mi je samo da doživim, makar nedelju dana živ proveo dole! Dvojica drugara su mi na Košarama izginula(privatno drugari, ne iz vojske) , a trojica, da ja znam, iz mog voda...
kako si mogao da budes kod nase karaule kod albanije do decembra 1999, kada smo se povukli u junu 1999 ?Ja nisam baš zakačio Kosovo ali sam dobio Albaniju na 50-100 merara od naše karaule. Od 12.03. do 14.12.'99.
znaci metka opalio na ratistu nisi a poksuao si to postom da navedes.cak nisi bio ni tu kada su promasili avijaciju pa krmacom opalili pored tozine skole na detelinari....Novi Sad, Majevica, izviđač. Pred NATO agresiju. Posle Kosovo ravno.
A, da, 10 granični bataljon,graničar Ves11101 strelac- Zoganje kasarna, karaule Bojana, Ćazim, Fraskanjel, Virpazar. Tražim nekog ko je bio tada tamo pa ću posle lako sve da nađem.
Vidi ovako. Prvo pozdrav tebi. A što se tiče preuzimamja granice policije CG od vojske je završeno 2003 kad je bila SCG a ja sam bio u SRJ '99 a klasa sam dec. 98/99 i od marta 12 sam u prekomandi u kasarni Zoganje iznad ulcinja 5-6 km, 10 granični bataljon - ratna mornarica! Od 24.03. Oko 21-22h kad su stali da gađaju, smo svi iseljeni iz kasarne kamionima i posle šuma i objekata, npr na Šaskom jezeru, da li vojni ili ne, gde smo se premeštali nekih 15ak dana i postepeno nas raspoređivali po karaulama, a ja sam bio na karaui Bojana kratko, posle Ćazim (Sveti Đorđe ), Fraskanjel, pnekoliko dana Podstegvaš, pa onda Virpazar na Skadarskom jezeru, i izašao iz vojske u decembru '99! Kasnije, a pričalo se o tome, je policija CG počela preuzimanje od vojske SRJ! I valjda ja znam kad sam u vojsci bio, majka mu stara! Borivoje Bonić komandant kasarne a zamenik Egerić Sreten! Brate debela zima je bila na Virpazaru kad smo mi patrolirali ČMP-ovima 5 km jezerom do granice(to je jedina karaula gde je granica toliko udaljena jer je na sred jezera ), pa onda duž granice i ganjali švercere svega i svačega. Mi kao jedinica smo izašli u novinama DAN, a konkretno su pominjane najviše dve karaule Ćazim i Fraskanjel. Gde je naša PVO, sa kojom ja nemam veze ali je pri našem bataljonu, oborila dva aviona i bespilotnu. A naši komandiri sa obe karaule i mi kao vojska posebno pohvaljeni(nisam ja za to zaslužan ništa ni više ni manje od ovih mojih sapatnika),a time sebe ne doživljavam kao ratnog heroja ili ne znam šta kad mi je tri klasića što ja znam poginulo na kosovu, jedan na karauli poginuo, a drugi pogođen u nogu,jedve žuv ostao posle davanja krvi svih koku su ižali njegovu i nultu krnu grupu.. Zaplenili smo na Skadarskom jezeru, Virpazar karaula 184 kg marihuane presovane i 80i kusur kg kokaina, a ostale srvari da ne računam. I skinuo sam se decembra dok smo još mi držali granicu! E, sad, ako je policija CG krenula od Bojane na gore da dogovara i preuzima granicu od vojske, ja bih to znao jer sam decembra vraćen u kasarnu Zoganje gde sam se posle bekoliko dana razdužio i skinuo! Za te što pišu da su nešto a nisu, stvarno me znam a za sebe znam da sam bio refovan vojnik koji je 12 dana pred bombardovanje prekomandovan u Zoganje i ppd komandom istog komandanta i zamenika se razdužio. Toliko a ti proveri kad je granica predata policiji od vojske. Pozdravkako si mogao da budes kod nase karaule kod albanije do decembra 1999, kada smo se povukli u junu 1999 ?
danas kada mnoge pitas sve sami komandosi bog te i sve ne ki specijalci izratpovadevedesetih..
a ono je tuznacinjencia sasvim suprotna, da smo recimo tokom rata u bosni dali iy srbije svega dve do tri hiljade dobrovoljaca medju kojima sam bio.
da smo na kosovu tokom 999 i bomabrdovanja na granici samoj imali 200 do 300 golobradih vojniak na odsluyenju vojnog roka, i po kojeg reyervistu dobrovoljca...
a da su ostlai iz vojske bili u pripriydini iza na kosovu ili srbiji u vrayjoj materi... al iim niej smetal oda potrce psoel dbvehiljaditih u strazbur datuze majku srbiju zarad odstete i dnevnica...
98me je na kosovu ratovala nasa policija najvise sa teroristickom bandom uck dok bi vojska imala okrsaje iskljucivo u pogranicnom predelu ...
a danas kad pricaju o ratu tokom devedesetih isapda da svaki drugi srbendijanac bio ili obezbedjenje ratku maldicu ili pavkovicu !
A odakle si se povukao u junu kad su martovci, bar kod nas, dobili produžetak i skinuli se u septembru?!? Kao i junska klasa isto u septembru!Vidi ovako. Prvo pozdrav tebi. A što se tiče preuzimamja granice policije CG od vojske je završeno 2003 kad je bila SCG a ja sam bio u SRJ '99 a klasa sam dec. 98/99 i od marta 12 sam u prekomandi u kasarni Zoganje iznad ulcinja 5-6 km, 10 granični bataljon - ratna mornarica! Od 24.03. Oko 21-22h kad su stali da gađaju, smo svi iseljeni iz kasarne kamionima i posle šuma i objekata, npr na Šaskom jezeru, da li vojni ili ne, gde smo se premeštali nekih 15ak dana i postepeno nas raspoređivali po karaulama, a ja sam bio na karaui Bojana kratko, posle Ćazim (Sveti Đorđe ), Fraskanjel, pnekoliko dana Podstegvaš, pa onda Virpazar na Skadarskom jezeru, i izašao iz vojske u decembru '99! Kasnije, a pričalo se o tome, je policija CG počela preuzimanje od vojske SRJ! I valjda ja znam kad sam u vojsci bio, majka mu stara! Borivoje Bonić komandant kasarne a zamenik Egerić Sreten! Brate debela zima je bila na Virpazaru kad smo mi patrolirali ČMP-ovima 5 km jezerom do granice(to je jedina karaula gde je granica toliko udaljena jer je na sred jezera ), pa onda duž granice i ganjali švercere svega i svačega. Mi kao jedinica smo izašli u novinama DAN, a konkretno su pominjane najviše dve karaule Ćazim i Fraskanjel. Gde je naša PVO, sa kojom ja nemam veze ali je pri našem bataljonu, oborila dva aviona i bespilotnu. A naši komandiri sa obe karaule i mi kao vojska posebno pohvaljeni(nisam ja za to zaslužan ništa ni više ni manje od ovih mojih sapatnika),a time sebe ne doživljavam kao ratnog heroja ili ne znam šta kad mi je tri klasića što ja znam poginulo na kosovu, jedan na karauli poginuo, a drugi pogođen u nogu,jedve žuv ostao posle davanja krvi svih koku su ižali njegovu i nultu krnu grupu.. Zaplenili smo na Skadarskom jezeru, Virpazar karaula 184 kg marihuane presovane i 80i kusur kg kokaina, a ostale srvari da ne računam. I skinuo sam se decembra dok smo još mi držali granicu! E, sad, ako je policija CG krenula od Bojane na gore da dogovara i preuzima granicu od vojske, ja bih to znao jer sam decembra vraćen u kasarnu Zoganje gde sam se posle bekoliko dana razdužio i skinuo! Za te što pišu da su nešto a nisu, stvarno me znam a za sebe znam da sam bio refovan vojnik koji je 12 dana pred bombardovanje prekomandovan u Zoganje i ppd komandom istog komandanta i zamenika se razdužio. Toliko a ti proveri kad je granica predata policiji od vojske. Pozdrav
Ja samo tražim ljude sa kojima sam bio zajedno, a za ostalo nisam raspoložan da se prepucavam, a pored ostale vojske, posebno pozdravljam sve graničare, a najviše onr koji su na Kosovu bili i večna slava svim poginulima!A odakle si se povukao u junu kad su martovci, bar kod nas, dobili produžetak i skinuli se u septembru?!? Kao i junska klasa isto u septembru!
debela zima ? ja sam ud ecembru 93ce gazio hladnu bosnu i krivaju pod ozrenom gde sam otisao dobrovoljno u vosjku rs...Vidi ovako. Prvo pozdrav tebi. A što se tiče preuzimamja granice policije CG od vojske je završeno 2003 kad je bila SCG a ja sam bio u SRJ '99 a klasa sam dec. 98/99 i od marta 12 sam u prekomandi u kasarni Zoganje iznad ulcinja 5-6 km, 10 granični bataljon - ratna mornarica! Od 24.03. Oko 21-22h kad su stali da gađaju, smo svi iseljeni iz kasarne kamionima i posle šuma i objekata, npr na Šaskom jezeru, da li vojni ili ne, gde smo se premeštali nekih 15ak dana i postepeno nas raspoređivali po karaulama, a ja sam bio na karaui Bojana kratko, posle Ćazim (Sveti Đorđe ), Fraskanjel, pnekoliko dana Podstegvaš, pa onda Virpazar na Skadarskom jezeru, i izašao iz vojske u decembru '99! Kasnije, a pričalo se o tome, je policija CG počela preuzimanje od vojske SRJ! I valjda ja znam kad sam u vojsci bio, majka mu stara! Borivoje Bonić komandant kasarne a zamenik Egerić Sreten! Brate debela zima je bila na Virpazaru kad smo mi patrolirali ČMP-ovima 5 km jezerom do granice(to je jedina karaula gde je granica toliko udaljena jer je na sred jezera ), pa onda duž granice i ganjali švercere svega i svačega
previ si dajes do vaznosti a u stavri nista posebno nisi video od ratista pogotovo.... Mi kao jedinica smo izašli u novinama DAN, a konkretno su pominjane najviše dve karaule Ćazim i Fraskanjel. Gde je naša PVO, sa kojom ja nemam veze ali je pri našem bataljonu, oborila dva aviona i bespilotnu. A naši komandiri sa obe karaule i mi kao vojska posebno pohvaljeni(nisam ja za to zaslužan ništa ni više ni manje od ovih mojih sapatnika),a time sebe ne doživljavam kao ratnog heroja ili ne znam šta kad mi je tri klasića što ja znam poginulo na kosovu, jedan na karauli poginuo, a drugi pogođen u nogu,jedve žuv ostao posle davanja krvi svih koku su ižali njegovu i nultu krnu grupu.. Zaplenili smo na Skadarskom jezeru, Virpazar karaula 184 kg marihuane presovane i 80i kusur kg kokaina, a ostale srvari da ne računam. I skinuo sam se decembra dok smo još mi držali granicu! E, sad, ako je policija CG krenula od Bojane na gore da dogovara i preuzima granicu od vojske, ja bih to znao jer sam decembra vraćen u kasarnu Zoganje gde sam se posle bekoliko dana razdužio i skinuo! Za te što pišu da su nešto a nisu, stvarno me znam a za sebe znam da sam bio refovan vojnik koji je 12 dana pred bombardovanje prekomandovan u Zoganje i ppd komandom istog komandanta i zamenika se razdužio. Toliko a ti proveri kad je granica predata policiji od vojske. Pozdrav
ajde bosnjo ako ti se ne dopada tema a ti je preskoci.na krstinom forumu bi da pronalazis svoje drugare ratne zlocince/krijumcare?
nazad na fejsbuk i tamo trazi svoje drugare krijumcare
Ma svaka tebi čast, gde si bio, kad i kako si prošao, a ne razumem te što si nervozan, jel teeba ja da iskujem orden da ti dam, ne razumem te!?! Šta si uzeo mene da pljuješ ko da sam ja na tebe pucao,? I koji samti ja ***** krkv što sam slučajmo zbog godina tada bio redovan vojnik a ne dobrovoljac '91 sa 13 godina! I ništa ja sebe ne veličam nego upravo ti to radiš, tako što korisriš jako poznat način u psiholgiji, tako što ćeš da pljuneš po npr vezisti, da bi svima rekao da si ti bio ratni heroj i izranjavan sto puta a ja sam kriv što nisam. E ******, slučajno nisam. Po tebi je granica trebala da bude otvorena širom jer vojska koja je čuvala po tebi ***** ne valja i manje je vredna od tebe pa udri po svima koji nisu bili 91 i koji su slučajno ostali celii ili živi! Trebali smo da stanemo ispred 84ke pa da kažemo jednom sve da nas poubija, šta, ne kapiram!?! Brate, ja protiv tebe ništa nemam a ti nastavi dalje da treseš nervozu na mene ako nrmaš ništa pametnije. Na istoj smo strani, i ovde završavam jer sam sve rekao.debela zima ? ja sam ud ecembru 93ce gazio hladnu bosnu i krivaju pod ozrenom gde sam otisao dobrovoljno u vosjku rs...
inace sam izzte basod skadarskog jezera, plavnice....
niste vi videli ratista... aj ok gadjali su nam aerodorm golubovce pa ste zato mgoli biti u opasnosti ali rattnih dejstava ti na prvoj liniji a ni blizu nisi video!
i nemoj ocekivati da ti to postujem jer preuvelicavas, kako bi tek govorio da si bio na prvim vatrenim linijama i to danima mesecima...
ok je da si se skinuo u decembru 99 ali si u rpethodnom psotu naveo kako si bio kod albaniej pa pomislih da pominjes kosovo a ti pominjes cgalbansku granicu...
ma ne bi albanci na brata mila ni prismrdeli a kamlozapucali
previ si dajes do vaznosti a u stavri nista posebno nisi video od ratista pogotovo...
dans je tako u sbriji svi ispali ebenni komandosi i po prvim linijama...
inace tvoj rod je bio i moj rod samo 1991 jasam bio kod dubrovnika na ratistu kao obalska artiljerija. Tamo sam sotao bez nekoliko klasica i jednog komsije.
koji je stradao kod kupara.
nas su kao artiljerce zbog potreba ispomoci na prvim linijama slali na srdj zarkovicu mokosicu.. dubrovacko ratiste...
dok ti opisujes svoje sluzenje kao da si bog te bio ebeni rambo...a metka vidio nisi i osjetio uyvio kad sikne u blizini...
nemam ja sta da sebe velicam. o tome govore rane po tjelu i dokumenti gde sam bio tokom devedesetih.Ma svaka tebi čast, gde si bio, kad i kako si prošao, a ne razumem te što si nervozan, jel teeba ja da iskujem orden da ti dam, ne razumem te!?! Šta si uzeo mene da pljuješ ko da sam ja na tebe pucao,? I koji samti ja ***** krkv što sam slučajmo zbog godina tada bio redovan vojnik a ne dobrovoljac '91 sa 13 godina! I ništa ja sebe ne veličam nego upravo ti to radiš,
tako što korisriš jako poznat način u psiholgiji, tako što ćeš da pljuneš po npr vezisti, da bi svima rekao da si ti bio ratni heroj i izranjavan sto puta a ja sam kriv što nisam. E ******, slučajno nisam. Po tebi je granica trebala da bude otvorena širom jer vojska koja je čuvala po tebi ***** ne valja i manje je vredna od tebe pa udri po svima koji nisu bili 91 i koji su slučajno ostali celii ili živi! Trebali smo da stanemo ispred 84ke pa da kažemo jednom sve da nas poubija, šta, ne kapiram!?! Brate, ja protiv tebe ništa nemam a ti nastavi dalje da treseš nervozu na mene ako nrmaš ništa pametnije. Na istoj smo strani, i ovde završavam jer sam sve rekao.
on je nesrbin.Treba te bude sramota! Ti znaš da su oni sa kojiima sam zajedno bio, ratni zločlinci i krijumčari?!? Za tako nešto napisano si trebao doobro da budeš siguran! A šta ću i gde da pišem može samo moja savest da mi kaže. Toliko, završio sam sa raspravom, nema potrebe da činim usluge tako što ću da lečim tuđe frustracije. Ako ti nije jasno zašto tuđe frustracije,zato što si izabrao mene da mi pišeš to što si napisao a pomenuo te nisam a kamo li uvredio. Pozdrav
Odgovoriću ti jako kratko jer da si ovako sastavio prvu poruku ja ne bih ni pisao onako i onoliko jer bi se razumeli u jednom odgovoru! Vidi, meni su familijarno svi ratovali i po ocu i po majci a prva tvoja netačna je da sam napisao da sam GODINU DANA BIO NA ALBANSKOJ GRANICI! OD MARTA SO DECEMBRA NIJE GOFDINA, DRUGO SVUDA JE NAPOMENUTO AKO ČITAŠ DA SAM PREKOMANDOVAN DOLE, TREĆE U FILMU PAKAO KOŠARA NA KRAJU CRNI LIK POKAZUJE METAK KOJI MU JE SPASIO ŽIVOT, E TO JE ROĐENI BRAT MITA PD MOJE NAJBOLJE DRUGARICE, UJAK MI JE BIO ZAROBLJRN U DIVULJAMA KOD SPLITA NA OSTRVU OPKOLJENI HRVATIMA! 13 IH JE ŽIVO IZAŠLO OD ČETE... JA NE VELIČAM SEBE JER ZNAM ŠTA JE RAT I ZNAM ŠTA NIJE, A NIJE ONO GDE SAM BIO ALI POŠTO NE ZNAŠ SVE OKOLNOSTI NDMOJ DA SI SIGURAN DA NIJE BILO SRANJA OPASNIH PO ŽIVOT. TO ŠTO ZNAŠ VIRPAZAR, ONDA ZNAŠ I D APUCAJU NA NAS ŠVERCERI TOKOM PATROLE ČAMCIMA I KAD NEKO NOSI GUDRU ŠTA JE SPREMAN, ALI NEBITNO, RAZUMEO SAM TE U POSLEDNJOJ PORUCI A TI NISI DOBRO MENE OD PRVE! PISAO SAM TAKO ZBOG ALGORITMA DA POVEŽE RAČ SVAKU I EVENTUALNO MI IZBACI NEKOG KO JE BIO TADA TU GDE I JA. TOLIKO ZA SADA, NEMAM VREMENA, SEO SAM NA KLUPU DA TI MAKAR OVO NAPIŠEM. SVE OK RAZUMELI SMO SEnemam ja sta da sebe velicam. o tome govore rane po tjelu i dokumenti gde sam bio tokom devedesetih.
a ono sto sam video u tvom postu je cinjenicak oje sam se naslusao o ratu tokom devedesetih- da su svi skoro bili negde gde je bilo veoma opasno po zivot bog te...a u stvari ti si bio na polozajima gde ni najmanje nije bilo opasnosti od eskalacije. pogotovo ne na delu cg - albanija kada je vec 98me milo bio protiv milosevica i direktno naklonjen albancima. nema sanse da bi tada albanci krenuli ka cg. nikakve sanse.
cinjenice o ucescu srbijanaca u toku rata devedesetih su vrlo skromne , vrlo male.
da podjemo od 1991 , krajem avgusta otvoren sukob jna sa hrvatskom paravojnom formacijom kod vukovara, najvise se angazyuju rezervisti iz novodsadskog korpusa, ok ide tu i ekipa arkanova , tj neki deo krimosa preko db tj udbe titoisticke...
92 u bosni pa do 95 arkanovaca i nema, tamo je od dobrovoljaca iz srbiej bilo nas svega 2 do 3 hilajda iz srbije, cak je i mala cg dala vise dala dobrovoljacatokom rata u hercegovini nego srbija u bosni ...
ali su zato podrcukali pod jorganima tokom 92-95 , i vitlali sa tri prsta po kafanama nsoeci kajle i vicuci srbja tebra...
tokom 98 na kosovu je vodjen rat protivterorista uck i vodilaga je policija nasa! da da pogranicni deo djakovice recimo ali i ostlai delovi...
vojska te 1998 bibila umesana jedino u napadima na nju na karaulama i tako to....
99te bombarodovanje sviznamo, da su 200 do 300 golobradih vojnika stradali gore maltene zrtvovani dok su ostlai bili ud ebeloj pripizdini....
A kad je yavrseno kosovo i psole 2010te , 100 000 rezervista je uputilo tuzbe strazburu! da da, da da ! da tuze majku srbiju! da bi dobili ebene dnevnice!
a na kosarama bilo svega 200 d0 300 golobradih vojnika koj isu ginuli!
pa gde je bilo ovih 100 000 junacina koji su potrcali u strazbur tuziti srbiju??? gde ? u pripizdini sirom kosova unazad ka srbiji i pripizdini po citavoj srbiji do madjarske gore!
a kad se pricao devedesetima svi krenu kao ti, ospirnim postom kako si toboz bio ebote na albanskoj granici ! a video ratista nisi!
niti neprijatlejovog vojnikak oji ce na tebe dejstvovati pesadijskim oruzjem.
igrom slucaja u jna sam i ja 1991 bio mornarica. obalska. artiljerija. sam osto smo mi bili na ratistu kod dubrovnika, ginuli , i biavli prebaceni u pesadijske formacije kao ispomoc na srdju zarkovicu mokosici... a potom i kod trebinja tj kod popova polja 1992 pocetkom rata u bosni...
a poreklom sam sa skadarskog jezera pa meni ne moras pricati sta si i gde si bio 1998 i 1999....
samo sam rekao da onoliko opsirni post o tvom sluyenju vojnog roka na granici s albanijom noje ni priblizno kao sluzenje onih momaka na kosarama na kosovu!
ali sam navikao da mnogi kada pisu o ratovima devedesetih u srbiji su eto bili maltene na najgorim polozajima ili su bili obezbedjenje licno od karadzica ili od generala pavkovica!
a poenta je da kad si namerno napomenuo kako si rpoveo godinu dana na ALBANSKOJ GRANICI si hteo da privuces paznju kak oej to ozbiljn obilo, a u stvari potey granice gde si ti bio (CG- albanija ) je potpuno BENIGAN naspram asih HEROJA NA KSOARAMA I PASTRIKU koj isu takdoje bili an granici sa albanijom ali na delu kosova a ne crne gore koja je vec bila milova sprcija!
jednostavno si mogao recidge si sluzio i to je to...bez ikakve potrebe za tolkom dramaturgijom...jer ratista video nisi
poznate su mi jagnjece brigade i ratne price u afteru. tresle se prve linije fronta po kaludjerici kada su patriotski granicari pravili slavlje za vreme opp-aajde bosnjo ako ti se ne dopada tema a ti je preskoci.
idi tamo po bakirovim jedinicama pa sa dzihadlijama dzimrijajado mile volje o vojnickom iskustvu...
a ovde ce srbida pisu kolko god zele, mada su srbi iz srbiej u ratovima devedesetih u veoma malom broju videli pravo ratiste , prve linije i stradanja na vatrenim polozajima danima nedeljama mesecima...
Rinse and repeat, Амери би рекли.Јбте нешто размишљам ... сутра када помремо сви ми који смо служили војску и посебно они који су учествовали у ратовима ... па ко ће сутра да ратује, да гине, да живи мизерним животом као инвалид (то су они који ће преживети, али са тешким последицама) одбачен од државе за коју се борио, да трпи економски колапс државе која је у рату и све што носи рат као глад, немаштину, недостатак социјалне и здравствене неге, уништавање инфраструктуре, криминал и морално посрнуће.
bosnjadijo meni stope da ljubis.poznate su mi jagnjece brigade i ratne price u afteru. tresle se prve linije fronta po kaludjerici kada su patriotski granicari pravili slavlje za vreme opp-a
Ova tema je otvorena kada sam se ja skinuo iz vojske, pre skoro 20 godina, a evo je limunada na 9oj poruci na temiA kasnije Suljagica sokak...![]()